2024.04.20. - Tivadar

Presser - Varró: Túl a Maszat-hegyen

Presser - Varró: Túl a Maszat-hegyen
Még a Maszat – hegyen innen, 2005-ben Presser Gábor kapott egy felkérést, hogy írjon zenés kalandjátékot Varró Danival a “Túl a Maszat – hegyen” címû versregénybõl.

A könyvet mindketten ismerték: Varró írta, Presser olvasta.

Közös munkájukat azóta is játssza a Budapesti Bábszínház, az elkészült kalandlemez pedig platina fokozatot ért el, ami nem mindennapi teljesítmény a mai hazai zenei piacon.
Eltelt öt év, 2010 decemberében a Vígszínház Pesti Színháza parádés szereposztásban (Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Molnár Áron és mások) mutatja be a “Túl a Maszat – hegyen” nagyszínpadi változatát, így ez lesz az elsõ olyan darab, amelynek egyszerre két változatát játssza két budapesti színház.

Presser Gábor a legendás “A padlás” címû mûve óta most jelentkezik elõször új zenés darabbal, amelynek zeneanyagát két változatban is megvásárolhatják a mûfaj szerelmesei és az alkotók tisztelõi, felnõttek, gyerekek, szülõk és még nem szülõk.

Presser Gábor és Varró Dani az eredeti 14 dalhoz írt még 9 újat, ezekbõl 18 kapott helyet a CD-n a színpadi mû szereplõinek elõadásában.