2024.04.23. - Béla

A Republic 20 éves ünnepi koncertje dupla cd-n és dvd-n

A Republic 20 éves ünnepi koncertje dupla cd-n és dvd-n
Az idén 20 éves fennállását ünneplõ együttes március 15-i Papp László Budapest Sportarénában tartott jubileumi koncertjének élményét dupla CD-n és DVD-n élhetjük újra, és tehetjük föl az örökkévalóság számára ünnepi ajándékaink közé.

A Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével is kitüntetett Republic március 15-én, a Nemzeti Ünnep alkalmából egyedülálló nagykoncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. A teltházas elõadással az együttes egyben 20 éves fennállását is ünnepelte rajongóival együtt.
A DVD és a dupla CD a teljes eseményt örökíti meg 100 percben, melynek során felcsendül két a évtized 24 legnagyobb Republic slágere, köztük a 67-es út, a 16 tonna fekete szén, a Szeretni valakit valamiért... és további gyönyörû dalok, melyek napjainra mindannyiunk részévé váltak. Az ünnepi koncert kiadványokat nézve, hallgatva valóban úgy érezhetjük, hogy az elmúlt 20 év története sûrûsödik össze elõttünk, melynek során megéltünk egy rendszerváltást, szemtanúi voltunk több generáció felnövekedésének és megannyi személyes élménnyel gazdagodtunk, hogy azzá válhassunk, akik ma vagyunk. Ez az esemény szimbolikus jelentõségû volt, hiszen a Republic ennyi idõ elteltével is hitelesen testesíti meg azt az életérzést, ami meghatároz bennünket.

A DVD-re extraként egy 8 perces riportfilm is felkerült, mellyel az elmúlt 20 évet idézik fel a zenekar tagjai. Patai Tamás, a banda gitárosa szerint „túlnyomórészt az embereken és a közönségen múlik ez a zenekar”, és addig lesz Republic, amíg lesznek emberek, akik elmennek a koncertjeikre.

Szaladjunk egy kicsi elõre az idõben. Képzeljük el, hogy nyílik egy beat-rock múzeum Budapesten. Hol lenne benne az együttes helye? Önök szerint? Annyi biztos, hogy a 20 éves ünnepi koncert kiadványok dalai már kitörölhetetlenül ott vannak a fejünkben , és ami ennél is fontosabb, a szívünkben. Ez tette igazán naggyá a Republicot!

A a CD + DVD exkluzív összecsogolt, névre szólóan dedikált, sorszámozott változatban a www.republic.hu-n limitált példányszámban megrendelhetõ, csak gyûjtõk számára!

Track list:

1. CD
1. Neked könnyû lehet
2. Ezer kincs, ezer nyár
3. Gyere közelebb, menekülj el
4. Erdõ közepében
5. Fényes utakon
6. Mondd, hogy igen
7. Engedj közelebb
8. Húzd barom, húzd
9. Egyveleg
(A kés hegyén táncol az élet, Gurul a kõ, Még kedvesem, még, Lassú vonat érkezik)
10. Varsó hiába várod
11. Szemében a csillagok
12. Sose ébressz fel, ha más dala szól

2. CD
13. Ne sírj kedves
14. Emberlelkû földeken
15. Dudu
16. Szeretni valakit valamiért
17. Szállj el kismadár
18. A 67-es út
19. Ha itt lennél velem
20. Ég veled most
21. Igazi szerelem
22. Kék és narancssárga
23. „16 tonna” feketeszén
24. Nem volt még soha így