2024.04.19. - Emma

Susan Boyle: The Gift

Susan Boyle: The Gift
Az inspiráló és lélegzetelállító "The Gift" a tavalyi év legtöbb lemezét eladó Susan Boyle nagy érdeklõdéssel várt, az ünnepekre készített második albuma már a boltokban!

500 millió YouTube megtekintéssel nemzetközi szupersztár státuszt kivívva magának, diadalmas, világrekordokat döntõ debütáló albumának sikerei után Susan Boyle visszatér a milliók által várt második albumával, a "The Gift"-tel.
A "The Gift" címû lélegzetelállító ünnepi albumon Susan Boyle ismét az elsimert producerrel, Steve Mac-kel dolgozott, és az albumon olyan örökzöldek kaptak helyet, mint a "The First Noel" és a "O Holy Night", de az elõzõ albumon már megismert stílusban néhány ikonikus popsláger is újjászületik, mint például a "Don't Dream It's Over" vagy a "Perfect Day".

A "The Gift" címû albumon hallhatjuk az amerikai medikus, Amber Stassi zenei debütálását is, aki nemrég megnyerte a Susan Search elnevezésû online tehetségkutató versenyt. Amber és Susan egy elképesztõ és utánozhatatlan duettet énekel a "Do you Hear What I Hear" címû dalban.

Susan az egész világot meglepte erõteljes, lélegzetelállító hangjával amikor 2009 áprilisában besétált a Britain's Got Talent címû tehetségkutató mûsor színpadára. Ugyanezen év novemberére meghódította az albumlistákat az egész világon többszörös platinalemezes debütáló albumával, az "I Dreamed A Dream"-mel, melybõl mára már több mint 10 millió példány kelt el. Debütáló albumának köszönhetõen Susan lett 2009 legtöbb albumot eladó mûvésze, a leggyorsabban fogyó album elõadója az egész évtizedet tekintve, és minden idõk leggyorsabban fogyó albumának elõadója Nagy Britanniában. Az "I Dreamed A Dream" több mint 21 országban lett #1 tavaly, köztük Nagy Britanniában, Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Új Zélandon és Dél-Afrikában. Csodálatos ünnepi albumával most ismét szembeszáll a kritikusokkal és az elõítéletekkel.

Susan így nyilatkozott a lemezrõl: "Amikor készítettem ezt a lemezt, azt szerettem volna igazán, ha megérinthetem a szíveket. A zene mindig is elkísért engem mindenhová, fõleg különleges alkalmakkor. Szerettem volna, ha mindenkinek lennének válogatott dalai az idei karácsonyi ünnepek alkalmával, melyek a hangulatunkkal együtt áramlanak. Amennyire az ünnep az elmélkedések ideje, annyira a boldogság és a közeli hozzátartozóink élvezete is egyben."

Simon Cowell pedig így nyilatkozott: "Susan minden szabályt felrúgott, szinte egy éjszaka alatt vált híressé és a világ egyik legkedveltebb énekesévé. Hihetetlen büszkeség és elégedettség tölt el vele kapcsolatban. Úgy gondolom Susan még egy lépéssel tovább ment új albumával. Õ egy nagyon különleges hölgy."

Susan Boyle eddigi sikerei, rekordjai:

- 500 millió videómegtekintés a YouTube-on
- a Britain’s Got Talent felvételi videója 2009 legtöbbet nézett videója volt a YouTube-on
- az Amazon történetének legtöbb példányszámban elõrendelt albuma világszerte
- a leggyorsabban fogyó debütáló album világszerte
- 9 millió eladott album
- 1 albumhelyezés 21 országban
- platina vagy többszörös platina minõsítés 16 országban
- fellépések a világ legnagyobb TV csatornáin és mûsoraiban: Oprah, America’s Got Talent, Dancing With The Starts (Amerika, Spanyolország), San Remo (Olaszország), Germany’s Got Talent, Le Grand Journal (Franciaország), NHK Red/White Song Contest (Japán)
- 1 helyezés az Amazonon Amerikában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországba és Japánban
- 1 helyezés az iTunes-on Amerikában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Japánban, Kanadában, Franciaországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Ausztráliában, Új Zélandon, Mexikóban
- 2009. legnagyobb példányszámban elkelõ karácsonyi lemeze
- minden idõk leggyorsabban fogyó debütáló lemeze az Egyesült Királyságban
- a legmagasabb elsõ heti eladás egy nõi elõadónak, amióta albumeladási listák léteznek

The Gift dallista:

1. Perfect Day
2. Hallelujah
3. Do You Hear What I Hear (Duet with Amber Stassi)
4. Don't Dream It's Over
5. The First Noel
6. O Holy Night
7. Away in A Manger
8. Make Me A Channel Of Your Peace
9. Auld Lang Syne
10. O Come All Ye Faithful