2024.04.19. - Emma

Tóth Vera: Zene kell nekem

Tóth Vera: Zene kell nekem
Tóth Vera kivételes tehetségéhez és hangi adottságaihoz méltó album született. A Zene Kell Nekem egy igazi díva lemeze, nagyívû dallamokkal, melyek a lélek magasságit és mélységeit is bejárják.

Nagyon régen nem hallhattunk olyan zenei anyagot, melynek ilyen magávalragadó dallamvilága van, amelyet jól kiemel az élõ nagyzenekari hangszerelés is. Felidézi a régi nagy slágerek világát, ugyanakkor mondanivalójában és stílusában teljesen aktuális.
Az albumon keveredik a soul (Kályhánál tüzesebb szerelem), az r’n’b (Csodaszép), a blues (Soha már), a funky (Sorskerék) és még egy gospelt (Csak a zene kell nekem) is találunk rajta, de mégis teljesen koherens egész.

Az egységet Vera személye és hanga teremti meg, mely teljes energiával árad végig az egész lemezen. A Zene Kell Nekem szerzõje, Nagy Tibor nevéhez számos mai és múltbeli sláger kötõdik. A legutóbbi siker ami az Õ munkáját dicséri Szerkeres Adrienn és Gáspár Laci Kikötõk cimû gyönyörû duettje, de sikerre vitték dalait a Bon-bon, a Fiesta, a Hooligans együttes és oly sok más énekes mellett, olyan régi nagyok is, mint Cserháti Zsuzsa és Charlie (Száguldás-Porsche-Szerelem) vagy Máté Péter (Ez majdnem szerelem volt).

- Hosszú idõ után Tóth Vera személyében találtam meg azt a mûvészt, akinek varázslatos hangja megihletett engem. Öröm számomra, hogy az Õ elõadásmódját és stílusát reprezentáló albumot írhattam. - meséli Nagy Tibor zeneszerzõ. - Örülök, hogy Tibor rám gondolt, mert õ igazán ért ahhoz, hogyan kell slágereket írni. A lemez különlegessége éppen az, hogy igazi dalok születtek, melyekbõl könnyen lehet, hogy örökzöldek lesznek. – fûzi hozzá Vera. Külön érdekessége az albumnak, hogy sok-sok év kihagyás után Demjén Ferenc újra írt dalszöveget (Csak a zene kell nekem, Megint, Kályhánál tüzesebb szerelem) más elõadómûvésznek is.

Track list:

1. Csak a zene kell nekem
2. Sorskerék
3. Szenvedély
4. Soha már
5. A tó fölött az ég
6. Ilyenek a férfiak
7. Megint
8. Az idõ pályaudvarán
9. Az én hibám
10. Kályhánál tüzesebb szerelem
11. Színpad
12. Álomutazás
13. Csodaszép