2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rod Stewart: Fly Me To The Moon...The Great American Songbook Vol.V.

Rod Stewart: Fly Me To The Moon...The Great American Songbook Vol.V.
Nagy népszerûségének köszönhetõen Rod Stewart listavezetõ, többszörös-platina státuszt elérõ, Grammy-díj nyertes, The Great American Songbook címû sorozata egy ötödik résszel gazdagodik az album megjelenésével.

Rod ismét korábbi társaival, Richard Perryvel és Clive Davis-szel készítette el az albumot, elõbbi producerként, míg utóbbi Lauren Wild és Rod Stewart mellett társ-producerként is részt vett a közremûködésben. Az új album a következõ része a Grammy nyertes Great American Songbook sorozatnak.
Példa nélkül álló sikereket ért el a legnagyobb példányszámban eladott új felvételeket tartalmazó hangfelvétel sorozatonként a történelemben, több mint 17 millió eladott példányával. Nagyjából 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, Rod Stewart megkérdõjelezhetetlenül minden idõk egyik legsikeresebb zenei elõadója.

Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív fõigazgatója és Rod Songbook sorozatának producere így nyilatkozott: "A Volume V rendkívül friss és Rod hangja még sohasem hangzott ennél jobban, ahogy egyik klasszikust énekli a másik után. Ez az album egy vadonatúj elemet ad a Songbook jelenséghez: megállíthatatlanul táncolni fogsz rá. A vacsorás partyk már nem ugyanolyanok lesznek világszerte mostantól."

Rod Stewart hozzáteszi: "Néhány éve volt szerencsém összebarátkozni egy amerikai katonával, aki a II. Világháborúban szolgált, és aktívan benne volt a D-napi partraszállásban. Nyers, brooklyni akcentussal azt mondta nekem: 'Rawwwd, mikor csinálsz újra néhányat azokból az öreg dalokból, neked köszönhetõen vadonat újnak hangzanak?!' Ennyi inspiráció elég is volt. Köszönöm sir és Isten áldjon! Íme az Ötös!"

A FLY ME TO THE MOON...Volume V Rod visszatérését jelzi a The Great American Songbook album sorozathoz. Mind a négy korábbi Songook masszív sikereket ért el és magas pozíciókban nyitottak a Billboard albumlistán: a Thanks For The Memory...Volume IV (2005) #2 helyen debütált, míg a 2004-es Stardust...Volume III Rod valaha volt elsõ #1 debütálása volt a Billboard listán, és megkapta érte karrierje elsõ Grammy-díját is. A Stardustnak köszönhetõen Rod Stewart azok közé a kevés veteránok közé került, akik két évized elteltével is tudtak #1 albumot produkálni. Az elsõ két album a of The Great American Songbook sorozatban, a 2002 októberében megjelent It Had To Be You... #4 pozícióban nyitott a listán, míg az As Time Goes By...Volume II (2003 októberébõl) a #2 helyen debütált. Az elsõ három albumot mind jelölték Grammyre a "Legjobb Tradícionális Énekes Pop Album" kategóriában, és mind elérte a platina minõsítést Amerikában, és 17 millió pédlányban talált gazdára világszerte. A két Songbook album közötti öt éves szünet alatt Rod más mûfajok irányába is kitérõt tett - kiadta 8 év óta elsõ rock albumát Still the Same...Great Rock Classics of our Time címmel, mely szintén #1 pozícióban debütált a Billboardon 2006-ban, míg tavaly megjelent Soulbook címû albuma a '60-as, '70-es évek klasszikus soul slágereinek feldolgozásait tartalmazza, és #4 pozíciót ért el a Billboardon megjelenésének hetében, és pont ezen a héten érte el Magyarországon a platinalemez státuszt, míg elõzõ lemeze aranylemez lett idehaza.

Rod Stewart nemrég fejezte be rendkívül sikeres, 33 állomásból álló európai nyári turnéját, mely a legnagyobb bevételt hozta egy elõadónak ebben az évben Amerikán kívül. Turnéja során 4 teltházas koncertet is adott a londoni O2 Arénában, Európa egyik legnagyobb koncerthelyszínén, de Budapesten is láthattuk õt június végén a Kapcsolat koncert idei sztárvendégeként, ahol 200.000 ember elõtt adott fergeteges ingyenes koncertet.