2024.04.19. - Emma

Apocalyptica: 7th Symphony

Apocalyptica: 7th Symphony
Három évvel legutóbbi stúdiólemezük, a "Worlds Collide" után, a finn Apocalyptica megjelentette következõ, várva várt hetedik stúdióalbumát, a "7th Symphony"-t 2010. augusztus 23-án.

Az album nagy részének Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stoneage, Bad Religion, stb.) volt a producere, míg két dalt Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead, Papa Roach) jegyez. Az elsõ kislemezdal. a Gavin Rossdale (a brit alternatív rock banda, a Bush énekesének) közremûködésével készített "End Of Me".
Az albumon néhány további kiemelendõ vendégelõadó is szerepelni fog: a Slayer dobosa, Dave Lombardo a "2010" címû dalban, Joseph Duplantier, a francia Gojira nevû metál banda énekese és gitárosa a "Bring Them To Light"-ban, Lacey Sturm, a Flyleaf énekese a "Broken Pieces"-ben, míg a "Not Strong Enough"-ot Brent Smith (Shinedown) énekli.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Apocalyptica, mely az egyik leginnovatívabb banda a rock mûfajban, ismét a Sony Musicnál jelenteti meg új lemezét - mely ismét egy tökéletes album tõlük, és nem csak a klasszikus Apocalyptica elemeket hallhatjuk majd rajta újra, hanem néhány nagyon érdekes együttmûködést is." - mondta Willy Ehmann, a Sony Music Németország alelnöke.

Eddigi karrierjük során, mely 1996-ban kezdõdött a "Plays Metallica By Four Cellos" címû albummal, Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso és Mikko Sirén eddig 6 albumot jelentettett meg a világ 70 országában, melyek több mint 4 millió példányban keltek el világszerte. Az utolsó két korong, az "Apocalyptica" (2005) és a "Worlds Collide" (2007) bekerült a legtöbb európai ország albumeladási listájának Top10-ébe is. Ezen felül a "Worlds Collide" volt az elsõ lemez a banda életében, mely felkerült az amerikai Billboard albumlistára is. Az Apocalyptica albumai arany illetve platinalemez státuszt értek el szinte az összes európai országban.