2024.04.20. - Tivadar

Cinetrip Water Circus, Széchenyi Fürdõ

Cinetrip Water Circus, Széchenyi Fürdõ
Folytatódik a Cinetrip vízibuli sorozata, és lassan annyi már az egy estére jutó látványosság, hogy nehéz egy ajánlóban felsorolni.

A legközelebbi idõpont július 16-a, helyszín a Széchenyi Fürdõ, ahol ezúttal szabadtéren vállalhatod be az érzékszervi túladagolást olyan party flashek hatására, mint a teljes panorámás épületvetítés, a 3D-s vizuál és a villámokat szóró Tesla tekercs. Érzed a nyelved alatt formálódó "mmmivan?!"-t?
Vegyük tehát sorjában, hogy milyen attrakciókra is számíthat a kedves látogató, aki elcsábul erre a neobarokk party cirkuszra.

Vetítés 360: van ez a mostanában divatos vetítésféle, amikor leveszik egy épület homlokzatának mintáját, számítógépben összefestik-animálják, majd visszavetítik az épületre, és ettõl az egész olyan, mintha maga az épület akarna épp színes pixelekre esni. Láttunk már néhány látványos példát Budapesten is, legutóbb a Múzeumok Éjszakáján még versenyt is rendeztek ebbõl. De olyat még tuti nem láttál, hogy ezt teljes panorámában csinálják meg. Így a medencében gõzölögve akármerre nézel körbe, mindenhol az épületet átalakító vetítés fogad.

3D vizuál: a vetítés alkalomadtán nem is csak egyszerû textúraként jelenik majd meg a falon, hanem a kiosztott 3D szemüvegnek köszönhetõen valós térélményként ugrik le az épületrõl a vizuál. Így jöhetnek az arcodba repülõ ablakkeretek, vagy a vízpartról nézett vízben lebegés.

Tesla tekercs: van az a kis üveggömb, amire ha ráteszed a kezed, villámok jelennek meg - valami ilyesmirõl lehet szó, csak nagyobb formátumban. Persze vízesen ne akard fogdosni, és ennek elkerülésére kellõ távolságba is helyezik a közönségtõl, de állítólag a party csúcspontján egy Zeusz-figura veszi majd kezelésbe a látványosságot, hogy keze alatt hajlítsa a villámokat.

Ezen kívül lesznek a szokásos artisták (tûzzsonglõrök, légtornászok, vízi balerinák), és nem mellesleg mindezt természetesen zene kíséri. A felelõs dj-k: M.A.N.D.Y. és Siopis érkeznek Berlinbõl, a hazai vonalat pedig a kollektívás TMX & Popbitch képviseli.