2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Jack Johnson - To The Sea

Jack Johnson - To The Sea
Jack Johnson mielõtt zenélni kezdett volna profi szörfösként bizonyította talpraesettségét olyannyira, hogy azóta is bajnokként jegyzik a nevét a hullámlovasok világában.

JAck ezután filmszakon végzett az egyetemen, majd elkészítette elsõ filmjét, aminek a zenéjét is õ maga írta. Ami ezután következett - ahogy mondani szokás - már történelem, hiszen Jack egyre feljebb jutott a listákon, 2008-as "Sleep Through the Static" címû lemeze már vezette az Egyesült Államok eladási listáit.
Mára elsõ négy albuma egytõl egyig platina lett a tengerentúlon. Fõként akusztikus zenei alapjai, fülbemászó dallamai és elvarázsoló szövegei hamar rabul ejtik a hallgatót. Johnson június 1-én jelentette meg "To The Sea" címû legújabb anyagát, melyet két kizárólag napenergiával üzemeltetett stúdióban rögzített, és melyet édesapja emlékének szentelt. Emellett az énekes/zenész az amerikai albumlista elsõ helyén startolt "To The Sea" lemez összes bevételének 1 %-át felajánlotta a Föld és környezetünk megóvásával foglalkozó szervezeteknek.

Jack Johnson lemeze jelenleg hetedik a Billboard-on, valamint tizedik a németeknél és az osztrákoknál.