2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Helikopter, csoki, csipsz és bio tea

David Guetta, Pet Shop Boys, Jamiroquai, Chemical Brothers, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Tricky, Paul Oakenfold, Pink Martini, Sven Väth – megannyi sztár megannyi kéréssel érkezik a Heineken Balaton Soundra. Van, aki helikopteres szállítást, van, aki csokit és csipszet kér és akad, aki saját magának fõz. Mindezt július 8-11. között, Zamárdiban.
“Semmilyen körülmények között nem szabad a megadott listától eltérõ ételeket adni!” – áll a felszólítás az idei Heineken Balaton Sound egyik sztárjának kívánságlistáján, s mint megtudtuk a mûvész rendkívül szigorú étrendjének megszegése komoly egészségügyi problémát és a show lemondását jelentené. Épp ezért alapanyagok és konyhai eszközök állnak a listán, hogy majd a mûvész maga tudja elkészíteni a kívánt és megengedett étket.

Huszonegy fõvel érkezik a Sound egyik sztárja és összesen hetvennégy törölközõt rendeltek a fellépés elõtt, alatta és utána na meg néhány sört, drága pezsgõt csokit és csipszeket. A nem túl részletes kívánságlistán azonban kiemelték, csak Budapesten, a Lánchíd pesti hídfõjén lévõ szállodában hajlandóak megszállni.

A Dj-k fogyasztási szokásaiban nagy a szórás: van ki a Dj pultba egy minihûtõt rendelt 3 db pezsgõvel sörrel és vízzel, másik Dj viszont kért egy üveg tequilát, egy üveg vodkát és egy üveg whikey-t, négy üveg pezsgõt harminchat üveg sört némi üdítõt és vizet. A fellépõ zenekarok közt az egyiknek a sör, bor, vodka, pezsgõ választékon túl vitamin tabletták és bio tea szerepel a listán, egy másik fellépõ banda 100 db törölközõt kér és az alkoholon kívül nagy mennyiségû ginseng teát.

Messze a legnagyobb várakozás David Guetta szombati fellépését kíséri. Miközben a francia sztár pár éve még klubokban játszott, tavaly a Heineken Balaton Sound 8000 fõs arénáját töltötte meg, 2010-ben már csak a Nagyszínpadon, fõ mûsoridõben vállalt fellépést, méghozzá úgy, hogy a show után azonnal helikopterrel kell tovább repíteni egy szerb fesztiválra…

A foci VB döntõje épp a Sound vasárnapjára esik, így Jamiroquai koncertje - a fesztivál nagyszínpados záró eseménye – csak a VB után kezdõdik, a mérkõzést a közönség a strandon és a küzdõtéren óriási kivetítõkön követheti. Ennek Jay Kay és csapata is örül, lévén a döntõt õk sem szívesen hagynák ki…

A tavalyi kívánságlisták között Moby ridere tûnt a leginkább különlegesnek: õ egy komplett konditermet rendeztetett be a színfalak mögött. Amikor meglátta, hogy a szervezõk ezt teljesítették, nagyot nevetett: “ezt még sehol a világon nem vették komolyan” – mondta a maximalista soundosoknak. Reméljük, idén is elégedettek lesznek a Heineken Balaton Sound sztárjai és vendégei!