2024.04.23. - Béla

Siménfalvy Ágota: Ébred valami a szívemben

Siménfalvy Ágota: Ébred valami a szívemben
Ágota. Színésznõ. Énekesnõ. Musicalsztár.Most legendás popslágereket énekel: Cserháti, Kovács Kati, Katona Klári, Demjén és Kaszás Attila dalai születnek újjá az Õ hangján.

Egy igazi nõi lélek. 2010-es hangzás. Egy új mûfaj: ÁGOTA. Siménfalvy Ágota a mai magyar musical színjátszás meghatározó egyénisége. Diplomája megszerzése után a Budapesti Operettszínház szerzõdtette, melynek azóta is tagja. Fiatal kora ellenére eljátszotta a modern musicalirodalom vezetõ szerepeit.
Néhány ezek közül: West Side Story: Anita, A muzsika hangja: Mária, Rómeó és Júlia: Capuletné, Mozart! – Constanze, Menyasszonytánc: Rózsi, Sweet Charity: Charity, Abigél: Horn Mici, Ibusár: Sárbogárdi Jolán. Színpadi szerepein kívül tagja volt a Budapesti Operett Színház tagjaiból alakult Operett Angyalai formációnak, amely a TV2 Dalnokok ligája címû mûsor versenyére állt össze. 3 évig forgatott a TV2 Jóban-rosszban címû sorozatában (Irén; altatóorvos), ezen kívül pedig 2007-tõl az Magyar Televízió M.O.M. Musical-operett magazin háziasszonya, mûsorvezetõje.

Továbbá a következõ CD-kiadványokon szerepelt: La Mancha lovagja, Mindhalálig Musical, A Szépség és a Szörnyeteg (fõcímdal), Menyasszonytánc.

2009-ben jelent meg „Mese és rajzfilmslágerek” duett albuma Farkas Gábor Gábriellel, „Örökre szépek” címmel.

A mûvésznõ pályájának új szakaszába lép ebben az évben. Június 11-én önálló kiadvánnyal jelentkezik, méghozzá meglepõ módon: nem hazai pályán, hanem társmûfajban, a popzene világában. Nagyszámú, fiatalokból és a középkorosztályból álló rajongótábora garancia arra, hogy ezen az úton is követik.

Az albumon a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek kultikus, de el nem csépelt poplegendái hallhatók a mai kornak és hangzásigénynek maximálisan megfelelõ feldolgozásban. A CD dalai között érdekességként megtalálható Ágota egyik legnagyobb sikerének, a Menyasszonytánc c. darab nagy slágerének popváltozata is.

Olyan nagyszerû elõadók dalait dolgozza fel az album, akik Ágota ifjúságát jelentették és leginkább dalszövegeikkel hatottak rá. Ezek a szövegek örök érvényûek, a kapcsolatokról, szerelemrõl, boldogságról és búcsúról, egyszóval az életrõl szólnak.

Mindez egy énekes színésznõ megfogalmazásában, aki igazán színpadi produkcióvá emeli a popdalokat. Hallhatnak egykori Cserháti Zsuzsa, Katona Klári, Kovács Kati, Kaszás Attila, Demjén Ferenc dalokat éppúgy, mint Dés László szerzeményt. Extraként olyan különlegességet tartogat az album, mint Ágota duettje Szakcsi Lakatos Bélával, aki zongorán kíséri õt.

Tracklista:

1. Ébred valami a szívemben
2. Közel a Naphoz
3. Titkos szobák szerelme
4. Menyasszonytánc – duett Mészáros Árpád Zsolttal
5. Jó estét nyár, jó estét szerelem
6. Homályosan
7. Elfelejtett bosszanova
8. Rázd meg, baby
9. Most kell eldöntenem
10. Én leszek
Bonus track:
11. Amikor melletted vagyok (zongora: Szakcsi Lakatos Béla)