2024.04.24. - György

5 tipp: így spórolhatsz a nyári fesztiválokon

A nyárral együtt beindult a fesztiválszezon: a felmérések szerint 2010-ben a magyarok 35,2%-a tervezi valamilyen fesztivál meglátogatását utazása alatt. A Pénzcentrum most néhány spórolós ötletet ad annak, aki a következõ hetekben valamilyen nagy szabadtéri kulturális eseményen tölt néhány napot.
1. Keress olcsóbb jegyeket!

A legtöbb nagy magyar fesztivál már kínál olcsóbb belépõket, vagy kedvezõbb konstrukciókat. Van, ahol akkor kapsz kedvezményt, ha magaddal viszed a barátaidat, van, ahol olcsóbb a páros bérlet, és van, ahol részletre is vásárolhatsz belépõjegyet!

2. Utazz kedvezményesen!

A nagy hazai fesztiválok legtöbbjéhez kedvezményes utazási lehetõség is kapcsolódik. Elsõsorban a vonattal utazókat várják akciókkal (legtöbbször 33%-os kedvezményt kaphatsz). Nézz szét a rendezvények honlapjain, vagy érdeklõdj a MÁV-START ügyfélszolgálatán!

3. Nézz szét a városban!

Ne maradj folyton a rendezvény területén, kirándulj, nézz szét az adott telepölése is. Sokszor a helyi éttermek kedvezményes ajánlatokkal, menükkel várják a fesztiválozókat.

4. Ne a legjobb ruhádat vidd!

Ezek a rendezvények nem a divatról szólnak, ráadásul nem elképzelhetetlen, hogy egyik-másik rendezvényt idén is elkap egy komolyabb esõ. Vegyél néhány olcsó pólót, zoknit, amik talán csak egy-egy napra jók, de nem ér komolyabb kár, ha elhagyod õket. Gumicsizmát is érdemes idejekorán beszerezni, a sportruházati áruházakban már 3 ezer forinttól találsz megfelelõt, a forróbb napokra pedig a vietnámi papucs a tuti!

5. Olcsó sátor

A sátrazás mindig sarkalatos pontja a fesztiválozásnak. Nem biztos, hogy a legjobb túrasátorral és a legprofibb felszereléssel érdemes elindulnod. Ma már 4-5 ezer forintért is masszív, vízálló sátrat vehetsz. Igaz, könnyen lehet, hogy ezek csak egy nyarat bírnak ki, de legalább nem kell azon aggódnod, hogy súlyos tízezreket buksz, ha valami bajuk történik.

+ 1. Vigyázz a pénzedre, értékeidre!

Ne vigyél magaddal nagyobb mennyiségû készpénzt, ékszert, értéktárgyakat. Mobiltelefonodat akaszd nyakadba, kösd az övedhez, és a jó öreg láncos pénztárca is hasznos lehet ilyenkor.

Pénzcentrum