2024.03.29. - Auguszta

A sztárok már Szegeden vannak

A Szabadtéri My Fair Lady sztárjai közül többen már szerdán megérkeztek Szegedre. Gálvölgyi János, Tompos Kátya, Széles László, Szabó Kimmel Tamás, Venczel Vera, nagy izgalommal érkezett az elsõ szegedi részpróbára. A stáb szegedi jelenléte még nem teljes, de a hétvégi próbákhoz már csatlakozik az elõadásban Doolittle szerepét megformáló friss Kossuth díjas Bezerédi Zoltán is.
Ne lepõdjenek meg, ha Szeged utcáin sétálva Gálvölgyi Jánossal, Tompos Kátyával, Széles Lászlóval, Szabó Kimmel Tamással, vagy éppen Venczel Verával futnak össze. A Szegedi Szabadtéri Játékok elsõ szegedi próbáját szerda délután tartották a Színházban. A mûvészek az elsõ próba után a „szegedi éjszaka felfedezésére” indultak, többük mielõbb igazi szegedi hallét akart megkóstolni, mások olyan vendéglátóhelyet kerestek ahol a foci VB eseményeit is figyelemmel követhetik. Nem mindenki ért könnyen célba, mivel többüket autogramm kérõ rajongók állították meg.

Gálvölgyi Jánost elkísérte felesége és unokája is, ameddig a mûvészúr Pickering ezredes karakterét próbálta, a család városnézésre indult. Gálvölgyi János úgy fogalmazott: jó volt ide megérkezni és boldog, hogy újra a Dóm téren szerepelhet. Gálvölgyi bevallotta, elõször dolgozik Novák Eszterrel, aki az eddigi próbák alapján már meggyõzte õt elképzeléseivel: a produkció különlegesnek ígérkezik.

Venczel Verának izgalmat és a viszontlátás örömét jelenteti a szegedi munka. A mûvésznõ a szereplõgárda jelentõs részével már dolgozott együtt különbözõ elõadásokban, a Dóm téren viszont elõször szerepel. Mrs. Higgins megformálóját a legjobban a Szabadtéri hatalmas színpada és a 4000 fõs nézõtér nyûgözte le.

Szabó Kimmel Tamás alakítja a produkcióban Freddie-t, azt az elõkelõ fiatalembert, aki beleszeret Tompos Kátya karakterébe, Elisa Doolittle-be. Szabó Kimmel szerint Elisa karaktere a csúnyácska beszéd miatt nagyon szeretetre méltó, így nem nehéz eljátszania a szerelmest. A fiatal színész bevallotta, Kátya elbûvölõ szépsége is nagyban hozzájárul a vonzalom kialakulásához.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának elsõ produkcióját, a My Fair Lady-t júliusban öt alkalommal láthatják és hallhatják a Dóm téren.