2024.04.20. - Tivadar

Deák Bill, Charlie, Beatrice és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon

Újabb fellépõket jelentettek be a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál szervezõi: Deák Bill Gyula, Charlie, Nagy Feró és a Pokolgép is fellép az augusztus 26. és 29. közötti programsorozaton - írta csütörtöki számában az erdélyi Krónika.
A marosvásárhelyi rendezvény nem csak az utóbbi években befutott elõadókról szól, a Party Sátor idei programjában hangsúlyos szerep jut a magyar és román zenei élet nagy öregjeinek - olvasható a lapban.

Fellép például Deák Bill Gyula, a magyar blues egyik legfontosabb elõadója, aki a több mint negyven éve tartó karrierje legjobb dalai mellett új lemezérõl is játszik. Ott lesz Charlie is, aki a Félsziget második napján ad koncertet, a népszerû metálcsapatban, a Pokolgépben pedig Tóth Attila személyében új énekes mutatkozik be az erdélyi közönségnek. Szintén a Félsziget Fesztivál Party Sátrában játszik majd Nagy Feró és a Beatrice is augusztus 29-én vasárnap.

Ezen a napon lép színpadra a román blues egyik nagy neve, Mike Godoroja és zenekara, a Blue Spirit is. Vendégük, Marius Mihalache társaságában a Led Zeppelin dalaiból ihletõdött, balkáni népzenei ízekkel átitatott produkciót adnak elõ, amelynek címe: Balkanic Zeppelin.

A nagyszínpad programját vasárnap a korábban már bejelentett Korn, Tankcsapda és Zdob si Zdub mellett a magyar underground nemzetközi szinten legismertebb képviselõje, a Subscribe teszi teljessé. A hip-hop mûfaj képviseletében fellép a Bëlga, koncertet ad az utóbbi évek egyik legfontosabb romániai rockzenekara, a Grimus, akárcsak Dan Helciug és a Spitalul de Urgenta.

Az már több hete ismertté vált, hogy az idei Félszigeten játszani fog a kilencvenes évek második felének egyik legnagyobb hatású amerikai metálbandája, a Korn, amely a fesztivál nagyszínpadának programját zárja majd. Fellép a trip-hop mûfaj egyik úttörõjének számító Tricky, visszatérõ vendég lesz a finn The Rasmus, amely 2006-ban 15 ezer ember elõtt lépett fel a Félszigeten, koncertet ad a The Final Countdown címû örökslágerérõl ismert svéd Europe, a Ska-P madridi ska-punk formáció, valamint a gypsy-punkot reggaevel, skával és tipikus francia dallamokkal elegyítõ Babylon Circus is.

A magyarországi Sziget Management és a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által szervezett fesztivál idei, nyolcadik kiadását is a Maros partján fekvõ, Víkendtelep néven ismert központban rendezik meg.