2024.04.25. - Márk

Válogatás: Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album

Válogatás: Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album
The Official 2010 FIFA World Cup Album címû válogatáslemez, melyen napjaink legmenõbb elõadói szerepelnek együttmûködésben afrikai dalszerzõkkel, producerekkel és elõadókkal, azzal a céllal, hogy megmutathassák a világnak azt az óriási tehetséget, mely az afrikaiakban rejlik.

A válogatás 12 dalból áll, beleértve a Waka Waka (This Time For Africa) címû Shakira és Freshlyground által írt és készített dalt, mely a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság Hivatalos Dala, a Sign of A Victory címû dalt.
A 2010-es Labdarúgó-világbajnokság Hivatalos Himnusza R.Kelly és a Soweto Spiritual Singers elõadásában, valamint a Game On Pitbull, TKZee és Dario G elõadásában, mely a a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság Hivatalos Kabala dala.

Az utolsó dal a lemezen a május végén tragikus hírtelenséggel elhunyt afrikai operaénekes Siphiwo Ntshebe Hope címû dala, mely eredetileg a VB megnyitóján élõben is elhangzott volna Nelson Mandela felkérésére.

A június 11-én tartandó FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitó ünnepségén R. Kelly és a Soweto Spiritual Singers elõadásában élõben is meghallgathatjuk a Sign of a Victory címû dalt, a johannesburgi Soccer City Stadionból, míg Shakira és a Freshlyground elõadásában a Waka Waka (This Time for Africa) címû dalt hallhatjuk majd a július 11-én tartandó Labdarúgó-világbajnokság záró ünnepségén, a döntõ után, szintén a Soccer City Stadionból.

A döntõ utáni fellépése mellett Shakira lesz az egyik fõszereplõje a hivatalos FIFA Labdarúgó-világbajnokság "Kick-off" koncertjének is, melyet június 10-én tartanak az Orlando Stadionban, Soweto/Johannesburgban, Dél-Afrikában. A koncertet a Magyar Televízió is közvetíti.

A Waka Waka (This Time for Africa)-hoz készült videoklipet, melyben nemzetközi foci szupersztárok is szerepelnek majd, várhatóan a héten mutatják be, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen ez lesz a Sony Music elsõ 3D-s videoklipje is egyben.