2024.04.25. - Márk

Bruce Springsteen & The E Street Band: London Calling: Live In Hyde Park

Bruce Springsteen & The E Street Band: London Calling: Live In Hyde Park
Blu-ray lemezen és két DVD-s változatban Bruce Springsteen és az E Street Band "London Calling: Live In Hyde Park" címû koncertfilmje.

A felvétel HD minõségben készült Londonban, a Hard Rock Calling Fesztiválon 2009. június 28-án, és a banda 163 perces élõ mûsorát dokumentálja, amely során 26 számot adtak elõ világosban és sötétben - egy csodálatos naplementével elválasztva. A "London Calling: Live In Hyde Park" címû kiadvány valósághûen adja vissza mind a színpadon lévõ forró hangulatot, mind a fesztiválozó tömeg magával ragadó erejét.
A nézõk láthatják, amint Springsteen spontán módon irányítja az E Street Band-et és alakítja a show menetét.

A koncert több zenei érát is felölelt, mint a "Born To Run" és a "Working On a Dream", de olyan ritka feldolgozások is elhangzottak, mint a "London Calling"a The Clashtõl, Jimmy Cliff "Trapped" címû száma, a "Good Lovin'" a The Young Rascaltól és Eddie Floyd "Raise Your Hand" címû slágere. Springsteen a rajongók kedvencét, a "Hard Times (Come Again No More)" címû dalt is elõadta, amelyet 1854-ben Stephen Foster írt. A "No Surrender" címû számnál pedig Brian Fallon a The Gaslight Anthembõl vendég vokálosként csatlakozott az együtteshez.

A koncert kiváló kritikákat kapott. A The London Times szerint a koncert "hatalmas" volt és "leginkább egy zúzós, három órás útra emlékeztetett Springsteen Amerikájában". A The Independent így írt az eseményrõl: "Már a második számnál izzadságban úszott az 50 ezres tömeg; korát meghazudtolva dobta oda a színpadi segítõknek a gitárját [Springsteen] és kocogott oda a rajongóihoz, hogy meghallgassa kéréseiket. Springsteen odaadása megdöbbentõ volt az elsõ erõteljes hangtól az utolsó kemény akkordig."

A Grammy-, és Emmy-díjas producer és vágó Thom Zimmy és Chris Hilson rendezõ már több mint egy évtizede tagjai Springsteen videós csapatának, és a mostani munkálatokat is õk felügyelték. A hanganyagot Bob Clearmountain keverte.

Bónusz tartalomként a "The River" címû szám 2009. június 27-én, Glastonburyben elõadott változata és a "Wrecking Ball" címû dalhoz 2009-ben, a New Jersey-i Giants Stadiumban forgatott teljes videoklip kerül a DVD-re/Bluray-re.