2024.04.19. - Emma

Új Goldfrapp lemez és sláger

Új Goldfrapp lemez és sláger
„A Rocket egyszerûen brilliáns – tele karizmatikus és elegáns modern pop hangzással, valamint dinamikus dalszövegekkel” – Popjustice

A maguk mûfajában úttörõnek számító Goldfrapp legújabb kislemeze a ’Rocket’ 2010. március 8-án jelent meg a Mute gondozásában. A Rocket, mely a duó ötödik, ’Head First’ címû lemezének elsõ dala pezseg a kreativitástól és a libabõrt keltõ kiváló hangzásoktól. A Rocket Alison Goldfrapp és Will Gregory szerzeménye és produkciója, mely Tiësto, Richard X, Penguin Prison és Grum mixeitõl válik fantasztikusan összerakott darabbá, s melyhez Kim Gehrig (Calvin Harris, Primal Scream, Santogold) egy tipikusan mesés videót készített.
A ’Head First’ a Goldfrapp eddigi legerõteljesebb alkotása: az optimista szintihangzás, az eufória, a fantázia és a romantika mind alkotóeleme e sokoldalú zenének. Életingenlõ dalszövegeikkel ez a csillogó produkció teljesen felemelõ élmény, mely egy látványos utazásra invitálja a hallgatót.

Az a változatos, ambiciózus zene, melyet a Goldfrapp új lemezén hallhatunk tökéletes bizonyítéka annak, hogy a zenekar nem csak tele újító erõvel, de a modern brit zene igazi bálványa. A kritikusok által nagyon pozitívan fogadott 'Seventh Tree'-t követõ 'Head First' egy brilliánsan végzett munka eredménye. Az elbûvölõ, Mercury-díjra jelölt ’Felt Mountain' elektronikus, ballada-szerû lemeze után a zenekar kiadta torzítós-táncolós 'Black Cherry'-t, majd 2005 nyarán a 'Supernature'-t, melybõl világszerte több millió fogyott.

A Goldfrapp Head First-je nem csak az idei nyári fesztiválok, de a késõbbi 2010-es saját turnéjuk fõ attrakciója lesz. A Supernature és a Seventh Tree világkörüli turnék és fesztivál-fellépések hangos pozitív fogadtatása rávilágított a tényre, hogy a Goldfrapp páratlanul úttörõ formációnak és jelenleg az egyik legkiválóbb koncertzenekarnak számít.