2024.04.24. - György

X Factor - Alexandra Burke

X Factor - Alexandra Burke
A most 21 éves, észak-londoni Alexandra Burke elõször 2005-ben, a "The X Factor" címû brit tehetségkutató mûsorban tûnt fel, de akkor még fiatal kora miatt nem jutott a döntõsök közé.

Alexandrahoz mindig közel állt egyébként a zene, zenész családban nevelkedett, de ennek ellenére ének leckéket sosem vett 2008-ig, amikor újra próbálkozott a "The X Factor"-ban. Alexandra egy jamaikai és angol pár gyermeke, 4 fiú- és 1 lánytestvére van.
9 évesen édesanyja mellett lépett fel Bahreinben, aki a kétszeres Grammy-díjas Soul II Soul tagja; 12 évesen pedig már benevezett élete elsõ tehetségkutató versenyére is, ahol õ volt a legfiatalabb résztvevõ; az elsõ helytõl akkor még Joss Stone megfosztotta.

A nagy áttörést az hozta meg végül, hogy Alexandrat Cheryl Cole (Girls Aloud) a szárnyai alá vette a "The X Factor" ötödik szériájában. A show során szinte minden héten álló ováció fogadta a fiatal énekesnõt, ahol az õ elõadásában hallgathattuk meg többek között Joe Cocker, Whitney Houston, a The Jackson 5 és Britney Spears leghíresebb számait, valamint az utolsó héten alkalma nyílt rá, hogy együtt adja elõ Beyoncéval a "Listen" címû számot. Innentõl kezdve már nem volt megállás.