2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Owl City: Adam álma

Owl City: Adam álma
Adam Young 2007-ben hívta életre egyszemélyes zenekarát, az Owl City-t, melynek profilja rövid idõn belül a MySpace legkeresettebb oldala lett, ezzel a portál minden idõk legsikeresebb független elõadójává téve a minnesota-i fiatalembert.

Adam két lemezt jelentetett meg függetlenként, de az igazi nagy áttörést a nemrég nálunk is megjelent "Ocean Eyes" lemez hozta neki, ami elsõ helyre került a Billboard Hot 100 listáján.
Az elõször digitálisan megjelent lemez az iTunes és az Amazon online zeneáruházak 10 legkeresettebb kiadványa lett, és számos kiemelkedõ eredményt ért el a tengerentúlon.
Adam Steve Hoover-t kérte fel, hogy rendezze meg a "Fireflies” klipjét, mely a MySpace-en debütált volna, ám a megjelenés elõtt pár órával a felvétel sajnos már látható volt különbözõ videomegosztó portálokon. Ennek ellenére hatalmas érdeklõdés övezte a megjelenést, és hamar magas rotációba került a világ számos zenei csatornáján.

2009. december 7-én az Owl City megjelent a BBC "Sound of 2010" listáján, melyre a 15 legfigyelemreméltóbb elõadó kerül fel minden évben. Korábban például Mika is rajta volt ezen a listán, így ez az elismerés egy újabb hatalmas lépés Adam életében, akinek dalát már itthon is elõszeretettel játsszák a zene TV-k és a rádiók.