2024.04.25. - Márk

Leona Lewis: Echo

Leona Lewis: Echo
Nos, azt már a lemezfelvezetõ kislemezbõl sejthettük, hogy nem hagyja el teljesen a Bleeding Love vonalat, ami várható volt. A Happy egy igazi power-ballada, ami az ünnepi szezon közeledtével szíven találta a közönséget. Ettõl függetlenül az album lehetett volna merõben más stílusú...de nem lett. Az Echo ott folytatódik, amit a Spirit-nél befejezett az énekesnõ.
Egy kellemes, fõként lassú dalokból álló dalcsokor csodás hanggal el(õ)adva. Szerencsére akad néhány kivétel és találhatunk 1-2 uptempo dalt, amik telitalálatnak bizonyulnak. Az I Got You, a svéd slágergyáros, Max Martin(Britney Spears:3, Katy Perry:I Kissed A Girl, Kelly Clarkson:My Life Would Suck Without You) vezénylete alatt született. Igazi slágervárományos. Nem hiába ez a tervezett második kislemez. Az Outta My Head szintén Martin szerzeménye és egyértelmûen az album csúcspontja. Igazi elektronikus popdal, addiktív refrénnel. Ilyet még nem nagyon hallottunk Leonától, pedig jól áll neki ez az irányvonal. Hiba lenne kihagyni a track rádiós megjelentetését. Leona az elõzõ anyagához hasonlóan itt is feldolgozott egy rock klasszikust, az Oasis Stop Crying Your Heart Out-ját, amit minden bizonnyal sokat fognak játszani a brit rádiók. Justin Timberlake mûködött közre illetve producerkedett a Don't Let Me Down címû dal fölött, ami sok vizet nem zavar. Tipikus Timberlake hangzás, akár töltelékdalként is felfogható. A dalok többsége ballada. Meg kell hagyni, jól áll neki. A kiemelkedõbb dalok közé tartoznak a My Hands és az Alive címû felvételek, valamint még szóra érdemes a Lost Then Found, ami Ryan Tedder, a OneRepuclic frontemberének mûve.

Az album természetesen a brit lista csúcsán nyitott, az USA-ban azonban nem talált ilyen kedvezõ fogadtatásra. A kezdõ pozíciója a 13. hely volt és máris mélyrepülésbe kezdett, ahogyan a világ számos slágerlistáján is. Úgy tûnik most nem lesz elég szomorkás balladákkal ostromolnia a listákat. Reméljük a gyorsabb dalok mind megjelennek külön hanghordozón, hogy a tágabb hallgatóság is megismerje a díva egy új oldalát.

Tracklista:

1. “Happy”
2. “I Got You”
3. “Can’t Breathe”
4. “Brave”
5. “Outta My Head”
6. “My Hands”
7. “Love Letter”
8. “Broken”
9. “Naked”
10. “Stop Crying Your Heart Out”
11. “Don’t Let Me Down”
12. “Alive”
13. “Lost Then Found” featuring OneRepublic