rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Sandra: The Platinum Collection

 • Share on Tumblr

  Idén ünnepli negyedszázados szólópályafutását a német énekesnõ, Sandra, akinek még 1985-ben, a Maria Magdalena címû slágernek köszönhetõen tanulta meg a nevét a fél világ. Az igazi sikersorozat ’92-ig tartott, a diszkókirálynõ azonban szülési szabadsága után is készített új dalokat, illetve egykori befutóinak újrakevert változataival jelentkezett. Legutóbbi sorlemeze idén látott napvilágot, s mi sem bizonyítja jobban a mostani összegzés korrektségét: a 2009-es Back To Life címû albumról is kerültek tételek a háromkorongos The Platinum Collectionre.

  Úgy tûnik, egyszerû, de nagyszerû szabályt követtek a kiadvány összeállítói: pakolj fel mindent, aminek egy igazi rajongó is örülne! A két korszakot átfogó CD-k mellett a legnagyobb sikerek hosszú változatait is megkapjuk. Igaz, ebbõl annyit lapátoltak össze, amennyi nem is fért el a harmadik CD-n. Lássuk, mi mit tud!

  Az elsõ, mintegy hetvenhét perces játékidejû lemez az 1985 és 1992 közötti idõszakra fókuszál. A kislemez-sikerekben gazdag húsz dalnak mintegy fele került anno a Német Top 10-be. A termékeny idõszak – akárcsak a CD – a listavezetõ Maria Magdalenával startolt, s az énekesnõ két év alatt hét (!) sikeres kislemezt dobott piacra. Ha az elsõ taktusok és esetleg a dalcímek ma nem is mondanak semmit azoknak, akik akkor voltak fiatalok, az olyan dalok refrénjei, mint az In The Heat Of The Night, a Little Girl, az Innocent Love, a Secret Land, a Hiroshima vagy a Don’t Be Aggressive beindítják az emléke(zete)ket. Lehet mosolyogni és emlegetni, hogy fiatalság bolondság, de ezek a dalok akkor meghatározó részei voltak a nyolcvanas évek magyarországi diszkó-történelmének (is).

  A 75 perces második CD az 1992–2009-es idõszak fontosabb tételeit szedi csokorba. Míg a Don’t Be Aggressive és az I Need Love inkább az egykori férj projektjének, az Enigmának zenei hatásaival hódít, addig az azonos idõben készült Steady Me ismét Sandrát engedi a középpontba. Ezen a hordozón kapott helyet a felejthetõ Maria Magdalena ’93 és az emlékezetes Secret Land ’99, valamint a kellemes Such A Shame és az I Close My Eyes. Ám itt sorakozik számos tévedés is, melyeknek oka szinte kivétel nélkül a kihûlt munkakapcsolatban (értsd: Michael Cretu nélkül) keresendõ – The Way I Am, What Is It About Me, In A Heartbeat, What If, Tête à Tête. Csupán a gyerekkórussal rögzített All Your Zombies és a duettek jelentenek üdítõ kivételt. 2006-ban DJ Bobóval, idén pedig a Modern Talkingból ismert Thomas Anders-szel sikerült közös felvételt összehoznia az Ibizán élõ énekesnõnek.

  A harmadik korong a The Best Of 12” Versions címet viseli és a hetvenhárom perces játékidõt ritkaságok sora: tizenegy toplistás dal bõvített változata tölti ki. A Maria Magdalena hétperces verziója mellett megtaláljuk az In The Heat Of The Night közel hét és félperces változatát és a Little Girl ötperces megoldását is. Ugyanennyi sláger bõvített kiadása szerepel Sandra 1986-os Mirrors címû nagylemezérõl (Innocent Love, Hi! Hi! Hi!, Midnight Man), az elsõ válogatásanyagát, a Ten On One-t pedig két különlegesség képviseli: a Stop For A Minute címû számot Sandra nem csak zenés tévémûsorban, hanem a Tetthely címû krimi egyik részében is sikerre vitte, míg a sokak által feldolgozott Everlasting Love duplán szerepel e hanghordozón! Az örök elégedetlenek ugyan joggal hiányolhatják a borító dallistájáról a Hiroshima vagy a Don’t Be Aggressive sikerek hosszú változatát, melyek szó szerint nincsenek a korongon, mégis a csomag részét képezik. A 3. CD-n található kulcs segítségével ugyanis az interneten egy különleges Sandra-oldalra juthatunk, ahonnan szöveges életrajzot, öt nagyméretû, napjainkban készült énekesnõ-fotót és további öt slágerlistán jegyzett felvétel speciális változatát menthetjük le. E tételek közt pedig nem csak a fent említett két, egyenként mintegy hat és félperces tétel szerepel, de megtalálható a Nights In White Satin és a We’ll Be Together hosszú verziója, sõt a Secret Land ’99 mai füllel is korrekt klubmixe.

  Példaértékû összegzés a német diszkókirálynõtõl: Sandra számos, egykor agyonjátszott dallal, legalább ugyanennyi, a hazai rádiókból joggal kimaradt darabbal és sikerdalok ritkaságnak számító maxi változatával – utóbbiak összideje meghaladja a száz percet – foglalta össze pályafutását! Ez bizony jeles!

  Tracklista
  1. CD
  1. Maria Magdalena
  2. In The Heat Of The Night
  3. Little Girl
  4. Sisters And Brothers
  5. Innocent Love
  6. Hi! Hi! Hi!
  7. Loreen
  8. Midnight Man
  9. Everlasting Love
  10. Stop For A Minute
  11. Heaven Can Wait
  12. Secret Land
  13. Celebrate Your Life
  14. We’ll Be Together
  15. Around My Heart
  16. Hiroshima
  17. (Life May Be) A Big Insanity
  18. One More Night
  19. Lovelight In Your Eyes
  20. Johnny Wanna Live

  2. CD
  1. Don’t Be Aggressive
  2. I Need Love
  3. Steady Me
  4. Mirrored In Your Eyes
  5. Maria Magdalena ’93
  6. Nights In White Satin
  7. Won’t Run Away
  8. Secret Land ’99
  9. Forever
  10. Such A Shame
  11. Forgive Me
  12. I Close My Eyes
  13. Secret Of Love (közremûködik: DJ Bobo)
  14. The Way I Am
  15. What Is It About Me
  16. All You Zombies
  17. In A Heartbeat
  18. The Night Is Still Young (közremûködik: Thomas Anders)
  19. What If
  20. Tête à Tête

  3. CD
  1. Maria Magdalena (Extended Version)
  2. In The Heat Of The Night (Extended Version)
  3. Little Girl (Extended Version)
  4. Innocent Love (Extended Version)
  5. Hi! Hi! Hi! (Extended Version)
  6. Midnight Man (Extended Version)
  7. Everlasting Love (Extended Version)
  8. Stop For A Minute (Extended Version)
  9. Heaven Can Wait (Extended Version)
  10. Secret Land (Reverse Mix)
  11. Everlasting Love (PWL 12” Remix)
  +
  CD-kulccsal az internetrõl letölthetõ extrák:
  Sandra életrajza
  +
  5 nagyméretû Sandra fotó
  +
  Remixek Mp3-ban:
  Don’t Be Aggressive (The Midnight Hour Mix)
  Hiroshima (Extended Version)
  Nights In White Satin (Club Mix)
  Secret Land ’99 (Ultra Violet Club Mix)
  We’ll Be Together (Extended Version)


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Itt az új Guetta-lemez tracklistája

  Itt az új Guetta-lemez tracklistájaDavid Guetta nyilvánosságra hozta hatodik stúdióalbuma, a „Listen” tracklistáját. A közreműködők sorát többek között Sia, John Legend, Nicki Minaj, Nico & Vinz, Emeli Sandé erősítik. A „Listen” az elmúlt három évet foglalja össze David Guetta munkásságából, és igyekszik megnyitni az emberek szívét, fülét és elméjét egy újfajta hangzásra. Ez a lemez Guetta legkifinomultabb és legváratlanabb munkája, egy fejlődési folyamat nagy állomása, sok meglepetéssel, a középtempós új single-től, a „Dangerous”-től a Siával közös balladáig.

 • Lady Gaga jelölésrekorder

  Jelölésrekordot döntöttek Lady Gaga értékelõi: 13 kategóriában terjesztették fel az amerikai Music Television videodíjára, a VMA-ra (Video Music Awardra).

 • Madonna: Confessions Tour Cover Artwork

  Madonna, legutóbbi "Confessions On A Dancefloor" című siker-albumának megjelenését követően világkörüli turnéra indult. Milliók láthatták személyesen teltházas koncerteken világszerte, hiszen tízezres tömegek előtt lépett fel.

 • Lady Gaga volt idén a legprovokatívabb a CNN szerint

  Lady Gaga amerikai énekesnõt választotta az év legprovokatívabb hírességének a CNN amerikai hírtelevízió.

 • Harry Potter és a Félvér Herceg

  Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak.

  Pedig a hatodik osztályba lépõ Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola mindennapjai is bõven elég izgalmat jelentenek nekik.

  Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnõje és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztõ.

  De Harrynek egyre több oka van a félelemre.

 • Új Michael Jackson dal a neten!

  Michael Jackson egy új száma került fel az internetre, a TMZ.com három héttel a popsztár halála után állt elõ az elsõ dalrészlettel.

 • Beady Eye: Different Gear, Still Speeding

  Noel Gallagher kiválása után az Oasis tagjai új együttest alakítottak Beady Eye néven.

 • Utcazene Fesztivál Veszprémben

  Koncertek több színpadon és stílusban Veszprém különbözõ helyszínein.

  Elsõ látásra az Utcazene Fesztivál nem több mint egy a nagy nyári fesztiválok sorában, hisz mint mindenhol, itt is vannak színpadok, van rock and roll, van Kiscsillag és van Quimby, van sör, vannak lányok és fiúk, és van vidámság. Elsõ látásra olyan, mint a többi. Elsõ látásra...

 • Hófehérke és a svéd törpe

  Vajon befagy-e a színpad, mire elkezdõdik az elõadás? És a Társulat tagjai megtanulnak-e addigra ügyesen korcsolyázni? Mennyi titok, mennyi talány mindjárt az elején!

 • Egy álom születik Majkáék segítségével…

  A Danubius Csili mûsorvezetõi országos méretû problémát vettek a vállukra. A gyermekvállalás kérdése mindannyiuknál napirenden van, Lovász Urat pedig már gyönyörû kisbabája várja otthon - de náluk sem ment ez gördülékenyen. A gyermekre vágyó fiatal párok kétharmada hiába próbálkozik hosszú idõn keresztül, nemhogy az elsõ évben, de a második, harmadik évben sem sikerül gyermeket nemzeniük. Majkáék most útjára indítják az „Egy álom születik a Danubiuson” címû programsorozatot.

 • Doktor Szöszik

  Rendezte: Savage Steve Holland
  Szereplõk: Rebecca Rosso, Camilla Rosso, Bobby Campo, Brittany Curran, Kunal Sharma, Chloe Bridges, Tanya Chisholm, Teo Olivares, Chad Broskey

  Doktor szöszi fiatal, szõke unokahúgai Annie és Izzy Angliából Kaliforniába költöznek, és úgy gondolják, hogy a rózsaszín cuccok, a cuki ölebek és a talpraesettség épp elég a beilleszkedéshez.

 • Bill Frisell - The Best Of Bill Frisell Vol. 1

  album

  7559-79863-3

  Folk Songs

  Jazz

 • Dj Goldierocks (UK)

  Budapest, Trafó Bár Tangó - január 19., szombat, 22:00 - A pimaszul fiatal dj csaj London legmenõbb helyein játsza szettjeit, és kb. két perc alatt képes a semmibõl hatalmas hangulatot csinálni.

 • Hello, my name is Thomas Mark...

  Hello, my name is Thomas Mark...A Thomas Mark 2012 nyarán indult electro-pop zenei projekt, melynek tagja Papp Tamás (TMX), a Kollektíva alapítója, DJ-je és producere, illetve Linczényi Márk, az egyik legkarakterisztikusabb magyar popzenekar, a Kolin vezetője, akinek nyitottsága, pimaszsága és humora sosem ismer határokat. A két főből álló együttes elektronikus alapokra épít popos dallamokat, amellyel céljuk, hogy élő zenét játsszanak elektronikus környezetben, táncra perdítsék és szórakoztassák a közönséget, de a gépies elemek mellett érzelmeket is közöljenek zenéjükkel.

 • Sterbinszky szegeden

  Ismét eljött egy dátum, mégpedig Sterbinszky születésnapja. Ennek méltó megünneplésére november 15-én, szerdán a szegedi Sing Sing-ben egy hatalmas bulival készül a VIVA Comet díjas lemezlovas.

 • Szeifert képviseli Magyarországot a világhírû Paradise City fesztiválon!

  Október 14-én, szombaton ünnepli tíz éves fennállását Ausztria legtradicionálisabb parti sorozata, a PARADISE CITY. A neves elektronikus zenei rendezvény a bécsi Rathaus-ban öt színpadon ötven dj-t és act-et vonultat fel a szcéna legjobbjaival.

 • Dolina angyalai bejárják az országot

  Dolina angyalai címmel szeptember 24-én különleges, több mûvészeti irányzaton – színházon, filmen, zenén – átívelõ pódium-elõadás indul országos turnéra, melynek keretében titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.

 • Szent szív

  Irene sikeres, ám gátlástalan üzletasszony. Keze alatt a családi vállalkozás folyamatosan bõvül, és szépen prosperál. De miután két barátja cégét felvásárolja, akik ezt követõen öngyilkosságba menekülnek, Irene önbizalma megbicsaklik.

 • Neck Sprain: Heavyweight - 3rd Round

  A Neck Sprain zenekar 1992-ben alakult. A zenekar stílusa a tagok különbözõ, de mégis egymáshoz idomuló ízlésvilágának az összehangolódásán alapszik. Az elsõ album 1999-ben jelent meg „Overgain” címmel, ezt követte 2000-ben a második album a „True Soul Dead Body”, melyet több fórum az év albumainak titulált.

 • A Coldplay elsõ ízben a brit kislemezlista élén

  London - A brit Coldplay együttes ezen a hétvégén most elõször ért a brit kislemezlista csúcsára Viva La Vida címû dalával, új albumának címadó számával. Bár az internetes eladások alapján már néhány napja ismert az õsszel Budapestre is ellátogató banda sikere, a lista csúcsának bevételét csak vasárnap este jelentették be. A listákkal foglalkozó UK Charts Company illetékese megerõsítette a kislemez elsõ helyezését, miközben az együttes negyedik albuma már a második hetét kezdi meg a csúcson.

 • Tom Petty & The Heartbreakers - Mojo

  Nyolc éve nem jelentkezett vadonatúj hangzó anyaggal a legendás amerikai zenekar, a Tom Petty And The Heartbreakers.

  Az új albumon a rockzenétõl a country-ig, az akusztikus blues-on az elektromos blues-ig minden hallható, ami ezt a zenekart naggyá tette.

  A hamisítatlan amerikai életérzést sugárzó dalok - Tom Petty fülbemászó dallamaival kísérve - egyetlen rajongónak sem fognak csalódást okozni.

 • Queen: Rock Montreal

  A Queen együttes, mely a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára már meghódította az egész világot, , népszerûsége csúcsán, egy nézettségi rekordokat döntõ dél-amerikai turnét követõen, 1981. november 24-én és 25-én Montrealban adott két remekbeszabott koncertet. A fellépésekrõl készült koncertfilm 1984-ben We Will Rock You címmel jelent meg videókazettán, a hanganyag azonban csak most (a szintén Rock Montreal címre keresztelt DVD-újrakiadással egy idõben) vált hozzáférhetõvé, újrakevert, digitálisan felújított – és két számmal bõvített – formában, dupla CD-n és tripla bakeliten.

 • Storyteller – The Complete Anthology: 1964-1990 (4 CD)

  Rod Stewart 1964-1990 közötti, rendkívül sikeres zenei pályafutásának legismertebb felvételibõl készült áttekintés november 20-án jelent meg „Storyteller – The Complete Anthology: 1964-1990” címmel.

 • Õszi Kiscsillagjárás Csongrádon

  Õszi koncertturnéra indult a hazai alter-rock színtér fénylõ üstököse, a Kiscsillag zenekar. A november végéig tartó koncert-körúton a 2006-os év egyik legjobb rocklemeze, a „Greatest Hits, vol. 1.” címû album anyagán túl a legfrissebb szerzeményekbõl is ízelítõt ad a zenekar. A turné egyik állomásaként, november 23-án Csongrádon, a Bohém Kávéházban lép fel a csapat.

 • A Bourne bomba!

  A vártnál is nagyobbat szólt az új és egyben várhatóan utolsó Bourne-film – pedig így is komoly elvárásokat fûztek hozzá. A Bourne ultimátum már a legelsõ hétvégén 70.2 millió dollár bevételt hozott a korábban becsült 55 millióhoz képest, és ezzel megdöntötte minden idõk legjobb augusztusi nyitásának rekordját, amelyet eddig a Csúcsformában 2 tartott. Merthogy a hónapokra bontott rekordok is sokat számítanak, különösen az eddig uborkaszezonnak tartott nyár esetében – ezen a furcsa nyáron ugyanis a sokadik rekord dõlt már meg!

 • Enya: Very Best Of Enya – Deluxe Edition

  Kiragadnak a hétköznapi mókuskerékbõl, lelassítják az idõt, eltörlik a gondot és megnyugtatnak. Ráadásul gyönyörûek is Enya slágerei, melyekkel egy egész nagylemezt töltött meg az énekesnõ a ’88-as Orinoco Flow-tól a 2000-ben megjelent Only Time-on keresztül az idei My! My! Time Flies kislemezig. Sõt, egy eddig kiadatlan szerzemény, A Gyûrûk Ura címû mozifilmhez készült Aníron (I Desire) is rákerült a speciális gyûjteményre, melyrõl természetesen nem maradt le a megfilmesített Tolkien-remekbõl már ismert May It Be sem.

 • Paramore - The Final Riot

  CD+DVD-videó
  7567-89898-8

  Koncert

  A PARAMORE 2008-as nyári turnéja során augusztus 12-én Chicagóban lépett fel, a koncertfelvétel december 15-én jelent meg „The Final Riot” címmel CD/DVD-n kominált csomagolásban.

 • MATTAFIX a VOLT Fesztiválon!

  A VOLT Fesztivál nyitónapján még egy nemzetközi sztárcsapattal találkozhat a Sopronba látogató közönség. A Djuice-Nokia Aréna színpadán éjfél után lép színpadra a "Big City Life" címû dalával Európa szerte befutott Mattafix!

 • Gogol Bordello egy színpadon Madonnával

  A Live Earth rendezvénysorozat, július 7-én, a Föld valamennyi kontinensén, 0-tól 24 óráig igazi sztárok közremûködésével próbált meg rávilágítani a globális klímaváltozás fenyegetõ jeleire.

 • Megvan Iron Man párja!

  Aki jól ismeri a képregények világát - márpedig sokan vannak ilyenek -, az tudja, hogy minden szuperhősnek megvan a maga párja. Spider Man-nek ott van Mary Jane Watson, Superman mindig számíthat Lois Lane-re, és a nálunk egyelőre kevésbé ismert Iron Man-nek is megvan a maga szívszerelme.