2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Alicia Keys: The Element Of Freedom

Alicia Keys: The Element Of Freedom
Az elsõ kislemez a Doesn’t Mean Anything címû felvételbõl készült. A dal a listák csúcsára született, igazi Keys ballada, akár a No One übersláger második részeként is felfogható. A siker azonban elmaradt, legalábbis az USA-ban, ahol az énekesnõ egyik leggyengébben szereplõ single-je lett. Európában viszont egész szép eredményeket ért el a slágerlistákon. A Try Sleeping With A Broken Heart-ot küldték ki a rádióknak második kislemezre másolt dalként az albumról. Különleges retro beütése van, a megszokott R&B hangzást szintipopos zenei aláfestéssel fûszerezték, amire Keys melankólikus éneke teszi fel a pontot.
Wait To You See My Smile a következõ track és egyben egy újabb mestermû. Az énekesnõ újra és újra bebizonyítja, hogy külsõségek és médiafelhajtás nélkül is lehet valaki sikeres. Egyszerûen szívbõl énekel és játszik zongoráján. Ez a szívbõl jövõ õszinteség az album legnagyobb részén érzõdik, persze kivétel itt is akad. Az anyag egyik legfeleslegesebb és leggyengébb pontja a Put It In A Love Song, amiben nem más mûködik közre, mint Beyonce Knowles. Gyorstempójú dal, ami inkább Beyonce albumára való. Like The Sea a címe, annak a dalnak, amelyben a szerelmet a tengerhez hasonlítja Keys, amely fokozatosan keríti hatalmába az embert. Újabb csemegét találunk az album végén Empire State Of Mind (Part II) címmel, ami a korábban Jay-Z-vel sikerre vitt dal, Keys-féle önálló verziója.

A The Element Of Freedom második helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, ezzel az énekesnõ egyetlen olyan albuma lett, ami nem elsõ helyen startolt. Világszerte a Top 40-ben kezdõdött az album menetelése, nálunk egyelõre nem jelent meg az albumeladási listán.

Alicia Keys ezúttal is maradandót alkotott, ha nem is ez eddigi legjobb anyaga, de a zenéjét továbbra is az igényesség jellemzi és vitathatatlanul az évtized egyik legnagyobb hatású R&B elõadója.

Tracklista:

1. The Element Of Freedom (Intro)
2. Love Is Blind
3. Doesn’t Mean Anything
4. Try Sleeping With A Broken Heart
5. Wait Til They See My Smile
6. That’s How Strong My Love Is
7. Unthinkable (I’m Ready)
8. Love Is My Disease
9. Like The Sea
10. Put It In A Love Song feat. Beyoncé Knowles
11. This Bed
12. Distance And Time
13. How It Feels To Fly
14. Empire State Of Mind (Part II)