2024.04.25. - Márk

Papadimitriu Athina: Végtelen érintés

Papadimitriu Athina: Végtelen érintés
A dalok - csakúgy, mint a „Latin érintés” albumon - most is a szerelemrõl, a kapcsolatokról, örömrõl és fájdalomról szólnak. Olyan érzésekrõl, amik mélyen megérintik az embert. Ez az érintés nem ismer határokat, az ember mindenhol ugyanúgy születik, szeret vagy gyûlöl és búcsúzik. Ezekrõl a határtalan érintésektõl sírt annak idején franciául Piaf, angolul Eric Clapton hangja és kiáltotta magyarul a világba magányát Cserháti Zsuzsa.
Végtelen boldogsággal olvadt össze a zenével az ABBA és hirdette a barátság fontosságát Dionne Warwick vagy Máté Péter. Athina a saját titkait foglalja most ezekbe a dalokba, melyek remélhetõleg megérintik a hallgatók lelkét.

Az album bonus dalaként a Mûvészetek Palotájában már hatalmas sikert aratott „Mama, kérlek” c. örökzöld hallható, Athina két színésznõ lánya: Trokán Anna és Nóra tolmácsolásában.

A multimédiás felvételeken a „Latin érintés” két slágere látható, a Frida c. film Oscar-díjas dalát Athina Siménfalvy Ágotával énekli.

„Demjén, Charlie, Cserháti, a Gipsy Kings, Eric Clapton és az Extreme slágerei egyetlen érintésbe forrva hatnak az ember lelkére. Legyen blues vagy bossanova, nekem fantasztikus élmény egy gitár kíséretében énekelni ezeket. Hallgassák szeretettel a dalokat, amik most másképp szólnak.” - Athina

Tracklista:

1. Apopse thelo na pio
2. Quando, Quando, Quando
3. Azért vannak a jóbarátok
4. I say a little prayer
5. Hymne a l’amour
6. More than words
7. Könnyû álmot hozzon az éj
8. Summertime
9. Tears in heaven
10. A mi manera
11. Hamu és gyémánt
12. Money, Money, Money
13. That’s what friends are for
14. Thank you for the music

Bonus:
15. Mama, kérlek

Multimédia:
16. Besame mucho – Aranyág 2008
17. Paloma Negra – Aranyág 2009