2024.04.19. - Emma

A YouTube fizetõs élõ koncerteket közvetítene

Alkalmankénti díjfizetés ellenében tekinthetnének meg élõ koncerteket a YouTube videomegosztó portálon a zenerajongók. Az oldal fejlesztõinek új tervérõl a cannes-i Midem zenei vásáron számolt be a szolgáltató.
Az oldal eddigi tapasztalatai az élõben közvetített koncertekrõl igen jók voltak, a U2 fellépésének, valamint Alicia Keys koncertjének sugárzását azonban reklámokból fedezték, a felhasználók pedig ingyen nézhették végig. A díjfizetés felé araszoló széles körû változtatásokat az Egyesült Államokban már ezen a héten kipróbálják: az internetezõk meghatározott összeg fejében a Sundance Filmfesztiválon bemutatott filmek közül ötöt tekinthetnek meg.

"A jövõben is elsõsorban reklámok által finanszírozott portál leszünk, de néhány esetben a fizetõs tartalmak is ésszerûek lehetnek" - mondta Patrick Walker, a YouTube európai partnerekért felelõs igazgatója Cannes-ban.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az oldal rengeteg hasznot hajt a nagy lemezcégeknek és a mûvészeknek. Susan Boyle skót énekesnõt említette, aki a Britain's Got Talent címû tehetségkutató révén csak a szigetországban tett szert ismertségre, miután azonban fellépései megjelentek a videomegosztó portálon, az egész világ megismerte.