2024.04.19. - Emma

St. Martin Lelkek érintése

St. Martin Lelkek érintése
St. Martin életében különleges 2009 õsze, hiszen élete elsõ DVD-je jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. A kiadványon a mûvészt a Váci Szimfonikus zenekar kíséri a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, ahol egyszerre találkozik történelem és mûvészet a sírkert meghitt és bensõséges hangulatával.
Egy évvel ezelõtt Mediterrán éjszakák címû lemezével számtalan utazásának emlékét örökítette meg zenében. Most egy évre rá elmélyült és bensõséges zenei anyag látott napvilágot. A Lelkek Érintése címû DVD-n ugyanis nem csupán egy szépen rögzített koncert felvételt láthatunk, hanem verseket is hallhatunk St. Martintól. Történelmi alakok síremlékei és csendességet, nyugalmat árasztó sétányok követik egymást képekben, miközben a mûvész verseket szaval. Saját versei mellett Kosztolányi Dezsõ három költeménye hangzik el. A szavalatok közt megtaláljuk a DVD címével azonos költeményét is, amely mint egy mottó a DVD belsõ borítóján is elolvasható.

St.Martin Lelkek érintése címû DVD-éjén egyéni szemszögbõl mutatja meg a Nemzeti Sírkert eldugott és a nagy közönség számára ismeretlen helyeit, emléket állítva ezzel az ott nyugvó nagynevû õseinknek. Egyedi hangulat, különleges helyszín St Martin elsõ Lelkek Érintése címû DVD-jén.

További információk:
www.tomtom.hu
www.stmartin.hu