2024.04.20. - Tivadar

Woodstockra emlékeznek a SZINesek

Jimy Hendrix, Janis Joplin és a The Doors dallamai is felcsendülnek egy-egy koncert erejéig az idei – immár ötnaposra bõvült - Szegedi Ifjúsági Napokon.

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkezõ fesztiválja most a 40 éves Woodstockra emlékezik.
Augusztus 25-én, a fesztivál "mínusz egyedik" napján Jimi Hendrix, Janis Joplin és a The Doors dalait adják elõ a szegedi Partfürdõn a Woodstock Remember Stage-en.

A koncertsorozaton fellép majd Jimi Hendrix és Janis Joplin hasonmása, valamint a Bluestock best of Woodstock formáció, mely a woodstocki fesztivál fellépõinek dalaiból válogat. Bár az eredeti fesztiválon nem szerepelt a The Doors, a szegedi megemlékezésen a legendás együttes magyar tribute zenekara is játszik. Zárásként az 1968-as musical 1979-es film változata, a Milos Forman nevével fémjelzett Hair kerül vászonra.

A SZIN további napjain is a woodstocki hangulat fogadja a helyszínre látogatókat: kora este jelmezes "woodházasságok" köttetnek majd a szabadság és szerelem jegyében, minden nap lesz hippi divatbemutató.

Késõ esténként pedig tribute zenekarok idézik meg a Woodstock-nemzedék örököseit és hajnal 2-tõl az eredeti Woodstock film vágatlan verzióját vetítik le négy részben.