2024.04.25. - Márk

Közellenségek

Közellenségek
Nem akadt, aki megfékezze Dillingert és bandáját. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna õt.

Lefegyverzõ bája és vakmerõ szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnõjétõl, Billie Frechette-tõl az amerikai közvéleményig, amely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Ám miközben Dillinger bandájának – köztük a szociopata Baby Face Nelsonnak – kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el.
Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendõrség szintjére emelje, amibõl aztán az FBI lett.

Õ tette Dillingert Amerika elsõ számú közellenségévé, és bevetette ellene a fess Melvin Purvist, „az FBI Clark Gable-jét.” Ám Dillinger és bandája túljárt Purvis embereinek eszén a hajszák és fegyveres összecsapások során.

Csak a nyugati bûnüldözõk toborzása és a nagyívû árulások megszervezése nyomán lett esélye Purvisnak arra, hogy behálózza Dillingert...

Michael Mann (Szemtõl szemben, Collateral) új, nagyszabású gengszter eposza az év egyik legjobban várt filmje Johnny Depp, Christian Bale és az Oscar-díjas Marion Cotillard fõszereplésével.