2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Képlet

Képlet
1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövõ? A képeket bezárják egy idõkapszulába, és elraktározzák 50 évre.

Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerûnek tûnõ számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat.
50 évvel késõbb szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelõtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül.
Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler (Nicolas Cage) fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának idõpontjai.

Ahogy John tovább kutakodik, rájön, hogy további három, még meg nem történt szerencsétlenség szerepel a dokumentumon, melyek közül az utolsó világméretû csapás lesz.

John megpróbálja értesíteni a hatóságokat, ám süket fülekre talál, ráadásul egyre erõsebb a gyanúja, hogy valamiképpen fia, Caleb is összeköthetõ ezekkel az eseményekkel. Az üzenetet író egykori kislány felnõtt lányának (Rose Byrne) segítségével John elkeseredett küzdelmet kénytelen vívni az egyre csak fogyó idõ ellen, hogy az emberiség elkerülje a közeledõ katasztrófát.