2024.03.29. - Auguszta

Megduplázzák Michael Jackson londoni koncertjeinek számát

London - Megduplázzák Michael Jackson nyári londoni turnéja koncertjeinek számát, mivel az elõvételben árusított jegyek néhány óra alatt elkeltek - közölték szerdán a koncertszervezõk.

Az AEG Live elmondta, hogy a július 8-tól kezdõdõ 10 koncert interneten árusított jegyeinek fele röviddel az árusítás megkezdése után elfogyott.
Jackson a tervezett tíz helyett így legkevesebb 21 koncertet ad a brit fõvárosban, bár az énekes honlapján összesen 28 koncertidõpont szerepel szeptember 29-ig bezárólag.

A Ticketmaster jegyárusító cég elnézést kért a rajongóktól, amiért összeomlott a számítástechnikai rendszere.

Az 50-75 fontba (16-24 ezer forint) kerülõ jegyeket egyelõre interneten regisztrált vevõknek árulják. A jegyek másik felét péntektõl vásárolhatja meg a nagyközönség.

Az Evening Standard címû esti lap szerint az elsõ tíz koncertre kötött szerzõdés összege elérheti a 100 millió fontot (32,5 milliárd forintot), azaz az énekes adósságainak becsült értékét.

Az 50 éves popsztár közölte: a 20 ezer fõs befogadóképességû 02 Arenában tartott koncertek lesznek az utolsó fellépései a brit fõvárosban.

Jackson, aki több mint 750 millió albumot adott el és 13 Grammy-díjat nyert, 1997 óta nem volt nagyobb koncertkörúton, 2001 óta pedig nem adott ki új dalokkal lemezt.

Az énekes 2005. évi kaliforniai gyermekmolesztálási pere miatt ritkán jelenik meg nyilvánosság elõtt, és adósságokkal küszködik. Tavaly el kellett adnia kaliforniai Neverland birtokát is.