2024.03.28. - Gedeon, Johanna

80 ezer ember bemutatja: Pannónia Fesztivál

Néhány nap leforgása alatt 80 ezer ember tett eleget a „Kívánj 5-öt, fesztivál lesz belõle!” felhívásnak. A játék úgy szólt, hogy mindenki voksolhat öt magyar együttesre, és amelyik zenekar eléri az 500 szavazatot, megkeresik a Pannónia Fesztivál szervezõi. A nagy sikerre való tekintettel tavalyhoz képest 1 nappal és 2 színpaddal bõvül a várpalotai bulihelyszín. A május 28-tól 31-ig tartó rendezvény kedvéért újból összeáll a Nyers.
Január 12-én hirdették meg a Pannónia Fesztivál szervezõi a „Kívánj 5-öt, fesztivál lesz belõle!” felhívást, hogy mindenki beszavazhassa kedvenc magyar bandáit valamelyik színpadra. A voksok naponta több tízezrével özönlöttek, a szervezõk napi 2-300 érdeklõdõ e-mailt is kaptak, hogy egyes zenekarokat sikerült-e bejuttatni. 205 együttes érte el az 500-as határt, közülük nagyjából 50-60 tud koncertezni. Így is a nagy sikerre való tekintettel tavalyhoz képest 1 nappal és 2 színpaddal bõvül a várpalotai bulihelyszín. Az már biztos, hogy az elsõ nap nagyszínpados programja a Ghymes, a Kispál és a Borz illetve a fesztivál kedvéért újból összeálló Nyers nagysátras koncertje lesz.

- 2005-ben oszlottunk fel. Nem vesztünk össze, egyszerûen váltás történt – mondta Czutor Zoltán, jelenleg a Belmondo, egykoron a Nyers frontembere. – Hiányzott az együttzenélés mindannyiunknak, sokan is kérdezték, mikor lépünk fel megint, így egy koncert erejéig, a Pannónia Fesztivál kérésére összeáll a Nyers. Ezt mindössze egy szegedi, néhány számos bemelegítõ buli elõzi meg március 23-án. Új dalok, új lemezek, további koncertek nem lesznek.
A 4 színpad egyikén fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Neo, a Magashegyi Underground, a Vad Fruttik, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Kaukázus, a Belga, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Road, a Depresszió, az Auróra, az Edda és az Anti Fitness Club. A már leszervezett bandákon kívül lesz egy nagy meglepetés is, neve késõbb kerül nyilvánosságra.
A négy napos esemény a Várpalotától 1 kilométerre lévõ Cseri-parkerdõben lesz. A programok napi 24 órában zajlanak, kezdve a mozitól a „csócsónegyeden”, a dodzsemen és a vizifocin át a hatalmas hangulatú koncertekig bezárólag. A fesztivál területén lehet sátorozni, külön összege nem kerül.

Belépõ országszerte a lottózókban és a Ticket Express-nél kapható. A szervezõk kizárólag két fajta bérletet árulnak: 2.600 forint, ha valaki négy napig bulizik, és 2.100 forint, ha csak péntektõl, azaz a második naptól. Aki regisztrálja magát a www.pannoniafesztival.hu oldalon, biztosan bejut a fesztiválra. Sõt, amennyiben a regisztrációs papírt elviszi a rendezvényre, és részt vesz a helyszíni játékban, egy old timer Pannonia motorkerékpárt nyerhet.

További információ:
www.pannoniafesztival.hu