2024.04.25. - Márk

Újra összeáll a Nyers zenekar a Pannónia fesztiválon

Budapest - Újra összeáll a Nyers zenekar; a Czutor Zoltán vezette funk-metál csapat a Várpalota melletti Pannónia fesztiválon lép fel május utolsó napjaiban - tájékoztatta a rendezvény sajtóreferense csütörtökön a bulizunk.com-ot.
A május 28-tól 31-ig tartó rendezvény elsõ napján a Ghymes, a Kispál és a Borz mellett koncertet ad a Nyers, amely a fesztivál kedvéért egy alkalomra újból összeáll - szerepel Nagy Szabolcs közleményében. A négynapos esemény a Várpalotától 1 kilométerre lévõ Cseri parkerdõben lesz. Tavalyhoz képest 1 nappal és 2 színpaddal bõvül a várpalotai bulihelyszín.

A fesztivál fellépõit a közönség választotta: mindenki öt magyar együttesre szavazhatott, és amelyik zenekar elérte az 500 szavazatot, azt megkeresték a szervezõk. A kommüniké szerint néhány nap leforgása alatt 80 ezer ember tett eleget ennek a felhívásnak. Összesen 205 együttes érte el az 500-as határt, közülük mintegy 50-60 tud koncertezni - közölte a sajtóreferens.

A szegedi Nyers zenekar 2005-ben oszlott fel, frontembere, Czutor Zoltán jelenleg a Belmondo tagja. Utóbbi beszámolt arról, hogy a várpalotai fellépés elõtt mindössze egy szegedi, néhány számos bemelegítõ bulit tartanak, új dalokat, lemezt, további koncerteket nem terveznek.

A négy színpadon fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Neo, a Magashegyi Underground, a Vad Fruttik, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Kaukázus, a Bëlga, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Road, a Depresszió, az Auróra, az Edda és az Anti Fitness Club.