2024.03.29. - Auguszta

Csilla - 'Valami mindig szép'

Csilla - 'Valami mindig szép'
(Nemcsak gyerekeknek)

Szabó Csilla zenei pályáját a Bojtorján együttesben kezdte. Aktív részese a „Halász Judit és a Bojtorján” rendkívül sikeres produkcióinak, s az együttes önálló koncertjeinek szerte Európában. Az együttes feloszlása után Csilla különbözõ lemezeken, egy-egy általa énekelt dallal vett részt, amely mindig meghatározó sikert jelentett a produkció számára. Ilyen volt a Honfoglalás c. film fõcímdala, Szállj sólyommadár (Kell még egy szó), amely négyszeres platinalemez, vagy az 1956 Rockopera „Ha a kenyerét eszed” c. dala.
Csodálatos gyógyulások és „ébredések” kötõdnek Csilla hangjához és személyiségéhez.

Ezek közé tartozik az az eset is, ami néhány éve egy budapesti gyermekkórházban történt.. Egy a Csilla hangját már ismerõ nõvér megkérte õt, hogy menjen be az intenzív szobába, ahol egy 13 év körüli kisfiú feküdt, súlyos mélykómás állapotban, akit egy teherautó ütött el. Az orvosok és az ápolók már szinte csak a csodában bíztak. Csilla egy szál gitárjával bement a kisfiúhoz és csodálatos hangjával elénekelt néhány dalt. Amikor éppen a „Mit tehetnék érted” c. dalhoz ért, a kisfiú kinyitotta a szemét. Megtörtént a csoda. Az orvosok összeszaladtak, a kisfiú magához tért és néhány hét múlva elhagyhatta a kórházat.

Szinte hihetetlen, de Csilla eddig még nem jelentkezett önálló albummal.

Nemrég döntött úgy, hogy a megélt tapasztalatokkal, s a csodálatos élmények lélekemelõ erejével egész lényét, s zenei tudását a gyermeklélek szépítésének szolgálatára szenteli.

Nemrég elkészítette elsõ szólólemezét. A gyermeki lélek tisztasága árad a dalokból, szelíd hangulatot varázsolva rohanó világunkba melynek célja és mondanivalója – a lélek felemelésén túl – egy olyan életszemlélet közvetítése, amely megtanít arra, hogy mindenben ott rejlik a szépség, s aki ezt képes meglátni, az kincset talál. Ezt a hangulatot tükrözi a CD címe is „Valami mindig szép!”

A 16 dalt tartalmazó zenei anyag, szép mondanivalóival igazi értéket képvisel, s hûen tükrözi Csilla „gyermeki hitét”, s azt a líraiságot, amellyel a felnõtt közönség szívét is megdobogtatja. Ezért az alcíme „Nemcsak gyerekeknek”