2024.04.25. - Márk

Animal Cannibals - Mindent lehet

Animal Cannibals - Mindent lehet
Rap album, 5186-50155-2
Mindent lehet - Rap diszkó

A trilógia elsõ része napra pontosan hat évvel ezelõtt jelent meg. A második rész pedig szintén ezen a napon három évvel ezelõtt. A „Mindent lehet” koncepció elsõsorban azt takarja, hogy a jól megszokott kannibál dalok mellet a két MC vendégül hív elõadókat, hogy összeházasítsa a rap-et más mûfajokkal.
A trilógia elsõ két részén többek között szerepelt az Anima Sound System, a Cotton Club Singers, Nyers, a Ladánybene 27 és Somló Tamás is.

A harmadik rész címe viszont sejteti, hogy itt most egy picit másról van szó. Hogy mirõl is? Qka MC és Ricsipí a befejezõ részben hazai hip hop arcokat invitált meg, hogy egy ízig-vérig „reppes” albumot hozzanak tetõ alá. Az Állat Kannibálok tehetségkutatóin feltûnt és a magyar underground élmezõnyébe tartozó elõadók elsõ hívásra igent mondtak a felkérésre, hiszen még mindig nagy szó az Animal Cannibals lemezén szerepelni. Kik is vannak jelen a korongon? Sub Bass Monster, MC Gõz, Hõsök, NKS és még sorolhatnánk. Több mint félszáz vendég állt az emberevõk mellé, hiszen tudják, hogy a hasonló hazai „mainstream” elõadókkal szemben az AC a kezdetektõl aktívan részt vett a magyar hip hop kultúra építésén. Náluk nem a pillanatnyi siker, a címlapfotózás, a valóság show-ban való szereplés a fontos, hanem, hogy mindig megmaradjanak hiteles rap elõadóknak.

A jövõre 20(!) éves AC új albumával visszakanyarodott a debütáló korongjának hangulatához. Dallamos kannibál refrének, bólogatós zenék, rengeteg szleng, fordulatos rímhasználat, igényesen és választékosan megfogalmazott mondanivaló, változatos témák. Ezek jellemzik az új Animal Cannibals lemezt, amelyrõl az elsõ slágerhez augusztusban debütál a videóklip is. Megjelenés: szeptember 9. Van mit ünnepelni, van mire koccintani: CSIRIÓ!

www.animalcannibals.hu