2024.04.19. - Emma

WoodRock fesztivál a Petõfi Csarnokban

Budapest - WoodRock címmel rendeznek rockfesztivált hazai tribute zenekarok pénteken a Petõfi Csarnokban. A rendezvényen a legendás woodstocki fesztiválra, az ott fellépett zenészekre emlékeznek.
Kiss Gergõ, a Joe Cocker Coverband gitárosa, a fesztivál fõszervezõje hangsúlyozta: a zenekarok szponzorok nélkül, Petõfi csarnok támogatásával vágnak neki az eseménynek.

Megjegyezte: a fellépõ zenekarok - a Santana Coverband, a Joe Cocker Coverband, a Message To Hendrix és a Piknik Park - tagjai tisztában vannak azzal, hogy a koncert után vagy együtt sírnak vagy együtt nevetnek, vagyis nagy kockázatot vállalnak a saját szervezéssel. Az együttesek nevébõl kitûnik, hogy ki melyik woodstocki "hõs" zenéjét érzi magához a legközelebb. Egy "kakukktojás" van köztük, a napjaink zenéjét játszó Linkin Park együttest idézõ Piknik Park. A koncertet egyébként néhány nappal Jimi Hendrix halálának évfordulója elõtt rendezik.

A fõszervezõ - aki a Doors emlékzenekarnak is tagja - felhívta a figyelmet, hogy a sztárvendégként fellépõ Török Ádám együttese, a Mini csaknem egyidõs minden idõk legjelentõsebb fesztiváljával. Sztárvendégként üdvözölhetik a rajongók pénteken este már az új évezredben alakult Supernem rockegyüttest is. Megjegyezte: a WoodRockra nemcsak Woodstock nemzedékét, hanem a fiatalabb rockrajongókat is várják.

Az 1969. augusztus 15. és 18. között rendezett woodstocki fesztiválon mintegy félmillió ember elõtt az említetteken kívül fellépett többek között Janis Joplin, a Grateful Dead, a kedden Budapestre látogató Ten Years After, a Jefferson Airplane, a Crosby, Stills, Nash and Young.