2024.04.25. - Márk

500.000 eladott album 5 hónap alatt - a Hurts továbbra is a listák élén!

500.000 eladott album 5 hónap alatt - a Hurts továbbra is a listák élén!
A Wonderful Life 2010 legjátszottabb dala volt, a Stay pedig már Top3-ban van Németországban!

Theo és Adam, a Huts két tagja pár órával ezelõtt jelentette be Facebook oldalán, hogy pontosan 5 hónappal "Happiness" címû albumuk megjelenése után az albumból értékesített összmennyiség elérte az 500.000 példányt. A fantasztikus eredmény egyrészt a banda lengyelországi sikereinek köszönhetõ, ahol 2 hete 3 teltházas koncertet is adtak, mely után az album ismét visszaugrott a Top10-be az eladási listán, másrészt Németországban is elképesztõ sikereket produkálnak hétrõl hétre.
Múlt héten a "Happiness" Németországban is platinalemezzé érett a maga 200.000 darabos eladásával, ráadásul itt is visszaugrott a #5 pozícióba az albumlistán. Mindez annak köszönhetõ, hogy a Hurts legutóbbi, "Stay" címû kislemezdala pár hét alatt már a #3 pozícióba került a rádiós airplay listán múlt héten, miután a dal bekerült Til Schweiger legújabb mozifilmjébe is fõcímdalként. A dal egyébként #2 az iTunes-on is. És ha mindez még nem lenne elég, a "Wonderful Life" címû sláger is ismét Top10-ben szerepel a német slágerlistán, és az éves összesítések alapján Németországban ez a dal lett 2010 legjátszottabb dala. A történet 5 teltházas koncerttel folytatódik márciusban!

A "Stay" egyébként Európa más részein is kezd egyre magasabbra törni, Svájcban és Lengyelországban már #7, #3 Ukrajnában, #27 Oroszországban és #39 Ausztriában, Olaszországban és Finnországban pedig éppen csak kívül esik a Top40-en, de már Izraelben is hallható az egyik legnagyobb rádióadón, az IDF-en.

A kereskedelmi és rádiós sikerek újabb és újabb jelöléseket is hoznak a fiúk számára. Múlt héten az elõkelõ német Echo Awards "Legjobb Nemzetközi Elõadó" díjára jelölték õket, de a Swiss Music Awardson is esélyesek a "Legjobb Nemzetközi Felfedezett" kategóriában. A jelölések sorát az NME Awards folytatta, ahol két díjra is esélyesek, köztük a "Legjobb Új Banda" kategóriában. Ezt a díjat a rajongók szavazzák meg, így a Hurtsnek jók a nyerési esélyei, hiszen tavaly év végén szintén a rajongók szavazatainak köszönhetõen a "Happiness" album az "Az Év #1 Albuma" címét kapta az NME és a Popjustice olvasóitól, nem beszélve a "Wonderful Life" és a "Better Than Love" az "Év Legjobb Videoklipje" szavazáson elért #1 és #2 pozícióiról.

A fiúk jelenleg Nagy Britanniában tartózkodnak, ahol elindult szintén teltházzal futó turnéjuk, és következõ kislemezdaluk, a "Sunday" is megkezdte hódító útját, miután múlt héten a Radio2 "Hét Felvétele" volt (ez egymás után már a harmadik kislemez, ami megkapta ezt a kitüntetést), és rögtön A listára került. A Hurts a héten fellép a The Graham Norton Showban is, mely február 18-án kerül képernyõre. A "Sunday" címû kislemezdalhoz már a videoklip is elkészült, melyet ismét Wiz rendezett Romániában (ahogy egy éve a "Better Than Love"-ot). Az új klipet várhatóan már a héten, de legkésõbb jövõ héten már a rajongók is láthatják. A "Happiness" egyébként itt már aranylemez, több mint 110.000 eladott példányával.