rss
 • Negyven tény, amit nem tudtál Woodstockról

 • Woodstock egy kor vége és egy kor kezdete!

  Negyven évvel ezelõtt, 1969 augusztus 15 és 18 között rendezték meg a rock and roll történetének leghíresebb zenei fesztiválját Woodstockban.

  A legendás rendezvényrõl 40 olyan tény, amit eddig nem tudtunk...

  A fesztivál maga egy szexuális forradalom :D Volt ott szex, pia, drog, rock'n roll...

  1. A beatnikek, hippik, virággyerekek és rock legendák nem Woodstockban gyûltek össze, hanem egy Bethel nevû kisvárosban, New York államban.

  2. A fesztivál ötlete Michael Lang menedzsertõl és Artie Kornfeld zeneszerzõbõl lett lemezkiadó-igazgatótól származott. Pénzhez akartak jutni, hogy felépíthessenek egy lemezstúdiót Woodstock-ban, nem messze New York-tól, ami akkor a rock and roll fellegvárának számított olyan zenészekkel, mint Bob Dylan, a The Band és Van Morrison.

  3. Woodstockban nem volt a rendezvénynek megfelelõ hely a, ezért az elsõ tervekben egy másik település, az attól 40 mérföldre fekvõ Wallkill szerepelt. De a városka lakói meghiúsították a fesztivál megrendezését. Így esett a választás végül Max Yasgur farmer lucernaföldjére, amit a gazda csekély 75 000 dollár ellenében adott bérbe.

  4. Melanie Safka elfelejtette magával vinni belépõjét, amit a fellépõk kaptak, így arra kényszerült, hogy dalát a színpad mögött énekelje el - a biztonsági õröknek.

  5. Joni Mitchell írta a fesztivál legemlékezetesebb dalát: a We Are Stardust We Are Golden" kezdetût. Mindenki sírt, amikor elénekelte.

  6. A virággyerekek a fesztiválon való jelenlétükkel tiltakoztak a vietnámi háború és a rasszizmus ellen.

  7. Amikor elkezdtek gyülekezni az esõfelhõk Woodstock felett, a mikrofonba valaki azt mondta: "Gondoljunk erõsen arra, hogy elmenjenek az esõfelhõk!" Elkezdték skandálni: "Nem akarunk esõt! Nem akarunk esõt!" De a felhõk nem szálltak el, és három órán keresztül úgy zuhogott, mintha dézsából öntötték volna. Majdnem 13 centiméternyi (!) esõ hullott, Woodstock sártengerré vált. Ennek ellenére Joan Baez híres dala, a We Shall Overcome túlharsogta a szakadó esõt.

  8. A felhõszakadás alatt többen tartottak attól, hogy valamelyik zenészt megrázza az áram. Alvin Lee-t a Ten Years Afterbõl fellépése elõtt figyelmeztették: az esõ veszélyes lehet. "Ugyan már! Ha megráz az áram Woodstock-ban, annál több lemezt adunk el!" - válaszolta.

  9. Jimi Hendrix fellépését a New York Post a "hatvanas évek legnagyszerûbb pillanatának" minõsítette. Még annak ellenére is, hogy koncertjét sokan nem várták meg: hazamentek, mert a szenzációs gitárvirtuóz hétfõn reggel 9-kor lépett színpadra.

  10. A briteket a Ten Years After,a The Who, a The Incredible String Band, a Keef Hartley Band, Graham Nash és Mitch Mitchell képviselte.

  11. Joe Cocker szívbemarkolóan adta elõ a Beatles With A Little Help From My Friends címû dalát, ez volt az egyik legjobb elõadás.

  12. Eredetileg 32 zenekar és elõadó lépett volna fel, de az Iron Butterfly leragadt a repülõtéren, mert a helikopter, amit megrendeltek, hogy Woodstock-ban vigye õket, nem érkezett meg. A szervezõk annyira nem is bánták, mert egy kicsit aggódtak, hogy a békés hippi zenekarok mellett fellépõ heavy metál banda muzsikája alatt elszabadul a pokol, és koncertjük erõszakhoz vezet.

  13. A The Jeff Beck Group - Rod Stewarttal és Ronnie Wooddal zenéltek volna - elvállalta ugyan a fellépést, de még Woodstockba érkezésük elõtt feloszlott a banda. Pontosabban a koncertet megelõzõ estén.

  14. John Lennon azt mondta a szervezõknek: õ is részt akar venni a woodstocki fesztiválon. Akkor éppen Kanadában volt, de az amerikai kormány nem adott neki beutazási engedélyt.

  15. Összesen 90 millió méternyi farmer és póló "vett részt" a fesztiválon.

  16. A gitárnyakon ülõ fehér "galamb", amelyik "Három nap béke és zene" szlogent hirdette, igazából nem is galamb volt, hanem egy olyan Amerikában elterjedt madár, a cat-bird, amelyik nyávogó, macskát utánzó hangjáról ismert.

  17. Habár a fesztivál rendezõit többek között Bob Dylan és zenekara, a The Band inspirálta, Dylan nem léphetett fel: egyik gyereke éppen azon a hétvégén került kórházba.

  18. A skót folkkvartett, a The Incredible String Band azt mondta Mark Ellen írónak a woodstocki fellépésrõl: "Hihetetlen volt, egyszerûen beleszédültünk. A lányok a testüket alig takaró ruhákban, akusztikus gitárok hangja, dobok - szédületes volt."

  19. Nyolc nõ vetélt el és több gyermek születésérõl is érkezett jelentés. Az egyik nõt helikopterrel vitték a helyi kórházba, ahol világra hozta gyermekét. Egy másik anya egy autóban szült: kilenc mérföldes dugóba kerültek, nem értek be a kórházba.

  20. A hippi név a hipster kifejezésbõl ered, azokat hívták így, akik San Francisco negyedébe, Haight-Ashburybe költöztek a szerelem nyarán, 1967-ben. A Yippie-ket (az Abbie Hofman vezette Youth International Party - Fiatalok nemzetközi pártjának balos szárnya) csak a pénz vezette, õk 10 000 dollárt kértek a woodstocki fesztivál szervezõitõl azért, hogy nehogy valami kellemetlen esemény miatt félbe kelljen szakítani a rendezvényt.

  21. A szervezõk a hivatalos szerveknek elõzetesen azt mondták: 50 000 embert várnak a koncertre - ezzel szemben 186 000 jegyet adtak el elõvételben (naponta 6 dollárba kerültek a koncertek). Végül úgy gondolták, 200 000 látogató lesz, de nem: a woodstocki fesztiválon 500 000 ember volt kíváncsi a koncertekre. További egymillióan nem jutottak el a rendezvényre az utakon kialakult hatalmas dugók miatt. A fesztivált egyébként úgy hirdették: "Egy hétvége az országban".

  22. Nem várt kiadások is felmerültek: a fesztivált szervezõ Woodstock Ventures nagy összegeket fizetett ki azért, hogy a húzónevek ott legyenek a rendezvényen. A legtöbb pénzt a Jefferson Airplane-nek adták, kétszer akkora gázsit, mint ami akkor szokásos volt: 12 000 dollárt. A The Grateful Dead, Janis Joplin és a The Who a gázsit még a fellépés elõtt kérte, készpénzben .

  23. A szolgálaton kívüli rendõrök nem jelentkezhettek a fesztivál biztonsági szolgálatának tajgai sorába, ezért egy új-mexikói kommunát, a Hog Farm néven ismert társaságot bízták meg azzal, hogy biztosítsa a rendezvényt.

  24. Körülbelül kéttucat jegyárusító bódét állítottak fel a helyszínen, de mivel a fesztiválvendégek mindet ripityára törték, végül a bódékat nem üzemelték be. Bár a szervezõk szerették volna, ha a vendégek minden nap újra és újra jegyeket váltanak, erre nem került sor: a fesztiválozók ugyanis lerombolták a kerítéseket, és kijelentették, hogy Woodstock ingyenes.

  25. A The Hog Farm volt a felelõs az élelmiszer ellátásért. 160 000 darab papírtányért, villákat, kést, kanalat és 30 000 papír poharat vittek a fesztiválra. Több hordónyi barnarizst rendeltek. Egyszerre ötezer embert tudtak kiszolgálni, összességében a fesztivál ideje alatt 160 000-190 000 embert láttak el élelemmel.

  26. A Food For Love a hamburgerek árát 25 centrõl 1 dollárra vitte fel a fesztiválon. A szervezõk ezt egyenesen kapitalizmusnak gondolták, amely ellentétes a fesztivál szellemiségével, ezért ajtót mutattak a hamburgeres cégnek.

  27. Hallván, hogy Woodstockban egyre fogy az élelem, egy zsidó közösség 200 vekni kenyérbõl sonkás szendvicseket készített, amit nõvérek osztottak szét.

  28. Az egyik pszichedelikus rock bandának, a Sweetwaternek kellett volna megnyitnia a fesztivált - de sajnos nem értek oda: beragadtak a dugóba.

  29. Habár a fesztivál kezdése több mint egy órát csúszott, a szervezõk még így is nagy pánikban voltak, hogy találjanak egy fellépõt, aki képes színpadra állni. Tim Hardin (aki késõbb heroin túladagolásban halt meg) ugyanis belõtte magát, így Richie Havens kezdte. Amikor Havens befejezte a mûsorát, mondták neki, hogy maradjon még a színpadon, mert a következõ banda nem tud elkezdeni játszani. Dala, a Freedom improvizáció volt - és világszerte siker lett.

  30. Mivel a fesztivál hangulata háborúellenes volt, ironikus, hogy az amerikai hadsereg jelenléte és hathatós segítsége nélkül valószínûleg tragédiába torkollt volna a rendezvény. Ugyanis a légierõ szállított a helyszínre helikopterrel élelmet, orvosokat és egyes elõadókat is. A hippik azt mondták róluk: velünk vannak, nem pedig ellenünk. A fesztiválon 45 önkéntes orvos dolgozott - fizetséget nem kaptak.

  31. John Sebastian váratlan produkcióval szerepelt. Sürgették, hogy kezdje el a koncertet, ám kiderült: elszívott egy marihuanás cigarettát, és némi LSD-vel dobta fel magát. Ez persze megmagyarázta kaotikus elõadását, amelyen többször kiabált össze vissza, például azt, hogy "Messze kint! Messze fent! Messze lent! Messze körbe! Igazán bámulatosak vagytok, egy egész város vagytok!"

  32. A rendezõk azért építtettek forgószínpadot, hogy minimálisra csökkentsék a két koncert közötti üresjáratot. Amikor az egyik koncert véget ért, már be is forgatták a következõ csapatot. A forgószínpad azonban nem bírta el a sok fellépõ súlyát, és a kerekei tönkre mentek.

  33. Azoknak, akik eltévedtek, nyilakat erõsítettek a fákra, így próbálták útbaigazítani õket.

  34. Tíz fesztiválozóból kilenc szívott marihuánát, 33 embert tartóztattak le drogárusítás miatt.

  35. Woodstockban ketten haltak meg: egy férfi heroin-túladagolásban, egy tinédzser pedig azért, mert egy traktor eltaposta, miközben a hálózsákjában aludt. A sofõrt soha nem találták meg.

  36. A fesztivál hétvégéjére Woodstock New York állam harmadik legnagyobb városává vált. De az alapvetõ infrastruktúra hiánya miatt a területet Nelson Rockefeller kormányzó katasztrófaövezetté nyilvánította. Az egészségügyi részleg 5 162 beteg ellátást dokumentált, beleértve 797 kábítószeres esetet. Mindezek ellenére a Time magazin a fesztiválról a történelem legbékésebb eseményeként számít be.

  37. Miközben a fellépõk nagy része nagyon jól érezte magát a, a Ravi Shankar szitármûvész rettenetesnek tartotta az egészet. Azt nyilatkozta: a területen összegyûlt rajongók hada õt az indiai vízibivalyokra emlékeztette.

  38. A színész-country énekest, Roy Rogerst - akit a Cowboyok királyának hívtak az azonos címû western film miatt, amelyben szerepelt - kérték fel arra, hogy zárja be a rendezvényt azzal, hogy elénekli a Happy Trails To You címû dalt. De a menedzsere nem egyezett bele.

  39. Woodstockot négyszer próbálták újraéleszteni: 1979-ben, 1989-ben, 1994-ben, és ott volt még az utolsó tragédiába torkolló 1999-es fesztivál, amely botrányba és erõszakba fulladt. Amerikában és Európában számtalan alkalommal megemlékeztek az évfordulóról.

  40. A szervezõk végül 1,3 millió dollárt buktak a fesztiválon. Több mint egy évtizedig tartott, míg minden adósságukat kifizették. A hangfelvételek után járó szerzõi jogokkal próbáltak pénzre szert tenni.

  Jimi Hendrix fellépését már nem mindenki várta meg.

  Joe Cocker már fiatalon is rekedt volt.

  Melanie Safka elfelejtette magával vinni belépõjét...

  A fesztiválok õse maga a Woodstock!


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ellie Goulding és a Kasabian is jön a Szigetre

  Ellie Goulding és a Kasabian is jön a SzigetreÚjabb Sziget Fesztiválköztársaság hír érkezett. A most bejelentett nevek közt ott van napjaink egyik legnagyobb popsztárja, Ellie Goulding, az egyik legsikeresebb brit rockzenekar, a Kasabian vagy a dubstep, drum'n'bass, electro house elemeiből építkező Nero formáció. Jön tehát a Szigetre Ellie Goulding, napjaink egyik legnagyobb popsztárja, a BBC Sound Of 2010 és két BRIT Awards büszke tulajdonosa, akinek eddig megjelent két lemezéből több millió példány fogyott világszerte. Legutóbbi hatalmas slágere, a Szürke ötven árnyalata filmlemezre írt Love Me Like You Do tartja az egy hétig legtöbbet streamelt dal rekordját.

 • Eurovíziós Dalfesztivál 2012: megvolt a 2. elõdöntõ

  A második elõdöntõvel, tíz dallal és elõadóval folytatódott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti versenye; A Dal címû showmûsort az m1 és a Duna World csatorna is élõben közvetítette.

  Az 57. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végsõ szakaszába jutott húsz dal közül a mostani elõdöntõben újabb tíz hangzott el, közülük négy jutott a döntõbe. Rekordszámú nézõ választotta szombat este az m1 közszolgálati csatornát; a magyar eurovíziós dalválogatót csaknem egymillióan nézték végig, lényegesen többen, mint a két nagy kereskedelmi csatorna mûsorait - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA sajtószóvivõje hétfõn az MTI-vel.

 • SZIN: A 'zöldebb fesztivál'

  Európa legzöldebb fesztiváljai közé pályázik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), mely az itthoni fesztiválok közt elsõként tûzte zászlajára a fenntartható fejlõdés illetve az ökotudatos életmód népszerûsítését.

  A Greener Festival egy not-for-profit szervezet, melynek célja, hogy segítse világszerte a zenei és egyéb mûvészeti események, fesztiválok zöld törekvéseit.

 • Tarolt az Iron Maiden a Szigeten

  A brit galoppmetál alfája és omegája két évvel ezelõtt azon rajongóknak kedvezett repertoárjával, akik a miocén kor óta figyelemmel kísérik a zenekar munkásságát.

  Ezúttal azonban a legutóbbi három, valamint a Final Frontier címû legfrissebb lemez szerzeményeit helyezték elõtérbe. Így hát sem The Trooper, sem Run To The Hills, sem Heaven Can Wait nem volt, ám a Wicker Man, a Brave New World vagy a Dance Of Death szerzeményeit is hasonló ujjongás fogadta.

 • Teltházas VOLT…

  A hivatalos megnyitó elõtti este már fiatalok ezrei vették birtokba a soproni Lõvér kempinget. A szerdai félnapos záport követõen szikrázó napsütés kényeztette a VOLT vendégeit 4 napon át. A várakozáson felüli érdeklõdés miatt a szervezõknek már az elsõ napon 4000m2-es területtel kellett bõvíteni a sátorteret. A jubileumi VOLT Fesztivál rendkívül erõs programot vonultatott fel, ami jósolhatóan látogatói csúcsot ígért, azonban sokakat meglepett, hogy péntek este 10 után – a VOLT Fesztivál történetében elõször - kikerült a kapura a „Teltház” tábla.

 • Közel 70 ezer látogatóval zárt a 2011-es EFOTT

  Bár újabb látogatói rekord nem született, az érdeklõdés nagyságát tekintve dobogós helyet érdemel a fesztivál eddigi, 35 éves történetében a Szolnokon vasárnap véget ért idei EFOTT - tudatta a rendezvény fõszervezõje.

  A korszerû beléptetõ-és nyilvántartó rendszernek köszönhetõen pontos adatok állnak rendelkezésre a látogatószámról, amely - az elõzõ évi rekord létszámot megközelítve - idén 67.420 lett - tájékoztatott az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozójának fõszervezõje.

 • Tízezren buliztak az öreg rockerekkel

  "Pont ekkora érdeklődésre számítottunk” - összegezte Szovják Bea, a Rockaréna című kétnapos rendezvény sajtófőnöke. Pénteken négyezren mentek el a Budapest Sportarénába, hogy megnézzék a Hobo Blues Band, az Edda, a Bikini és a Skorpió egy-egy órás produkcióját, tegnap pedig hatezren buliztak a Beatrice, a P. Mobil, a Karthago és a Korál koncertjén. Tehát napi átlagban ötezren voltak ott a 12 ezer férőhelyes csarnokban, de meglepően családias volt a hangulat, mert előrébb hozták a színpadot, és lezárták a felső karéjt.

 • Megabulik a Fesztiválköztársaság főterén

  Megabulik a Fesztiválköztársaság főterénA Sziget Fesztiválköztársaság koncert-epicentrumában, azaz a Nagyszínpadon idén – különböző okok miatt – lassan alakult ki a végső program, de most végre már kitisztult a kép. Újdonságként pedig minden napra esik valami szemet gyönyörködtető, azaz nem csak a színpadon történnek nagy dolgok, hanem előtte is. Végül is összeállt a Nagyszínpad programja, ami idén már nem csak koncertélményt jelent, de látványos, lenyűgöző, izgalmas és lélegzetelállító vizuális élményt is nyújt, bevonva a Nagyszínpad előtti várhatóan többtízezres közönséget.

 • George Clooney és Cate Blanchett is Oscar-díjat kaphat

  Tarolhatnak a Coen-fivérek a 80. Oscar-díjátadón. A Nem vénnek való vidék címû filmjüket nyolc kategóriában jelölték az Amerikai Filmakadémia díjára. Könnyen lehet azonban, hogy a díjazottak az idén mindenféle csinnadratta nélkül vehetik át az arany szobrocskát: az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja miatt ugyanis a Golden Globe-gála után a 80. Oscar-díjátadó is elmaradhat. Mint minden évben, idén sem túl sok film érkezett meg a magyar mozikba az Oscar-díj jelöltjei közül.

 • Amikor az interjúalany kérdez

  A szépséges Halle Berry, aki a múlt héten kapta meg már régóta megérdemelt csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán – 2.333-dikként a sorban -, igencsak meglepte a neves Esquire magazin riporterét, amikor az interjút akart vele készíteni. A színésznõ ragaszkodott hozzá, hogy szerepet cseréljen az újságíróval, és õ kérdezett, sõt, õ maga írta meg a cikket is, melynek címe az izgató „Randevú egy vadidegennel” lett. Berry azzal indokolta a hirtelen döntést, hogy már régóta elege van abból, hogy csakis elrontott házasságáról...

 • Megint terhes a botrányos Playmate?

  Anna Nicole Smith elhintette a hírt, hogy ismét terhes volna. Ami csak azért meglepõ, hisz alig három hónapja született meg kislánya, Dannielynn, majd pedig egy tragédia árnyékolta be az életét.

  Hisz két nappal késõbb elhunyt a fia, amelyrõl lentebb olvashatsz részletesen. Így furcsa volna, ha akár csak szexuális téren is ily hamar visszarázódna, nemhogy rögvest babát vállalna. Mint kiderült, egyelõre nem is következik ez be, hisz az egykori Playmate elárulta, ezúttal csak viccelt…

 • Palya Bea legutóbbi lemeze az európai világzenei listán

  Budapest - Palya Bea legutóbbi lemezét, az Adieu les complexes címû korongot Európa húsz legjobb világzenei albuma közé sorolta novemberi listáján a World Music Charts Europe. A World Music Charts Europe - www.wmce.de - a világzene mûfajának legrangosabb szakmai fóruma. A listán a világzene neves elõadói közül ebben a hónapban olyan énekesek, zenészek és együttesek szerepelnek, mint a Buena Vista Social Club, Lila Downs, Rokia Traoré, Lee "Schrats Perry" valamint Seun és Fela Kuti. A listát huszonhárom európai ország vezetõ rádiós szakemberei és világzenei szakértõi állítják össze havonta.

 • Will Ferrell és a furcsa sportok

  Ugyancsak meglepõdött Will Ferrell amerikai komikus, amikor a sajtóból értesült arról, hogy õ bizony szörnyethalt egy siklóernyõs balesetben. Az elmúlt években egyre sikeresebb színész, aki fapofával elkövetett blõd alakításai mellett már komoly szerepekben is kitûnt, kénytelen volt egész családját végigtelefonálni, hogy él és virul. Az eset már csak azért is furcsa, mert Ferrell még csak meg sem próbálta a siklóernyõzést ...

 • EMI-os elõadók és dalszerzõk fogtak össze Japánért!

  Az EMI nemzetközi kiadóhoz tartozó mûvészek és szerzõk egy egyedülálló világszintû aukcióval támogatják a Japánban történt földrengés és a cunami áldozatait.

  Az eBay-en keresztül lebonyolított jótékonysági aukció során olyan világhírû mûvészek személyes tárgyait és relikviáit kiáltják ki, mint a Coldplay, Norah Jones, Katy Perry, a Gorillaz, az Iron Maiden, Jane Birkin, a Beach Boys, David Guetta, Michael Franti, Lady Antebellum, a The Chemical Brothers, a Depeche Mode, és a Celtic Woman.

 • Kings Of Leon a Szigeten

  Kings Of Leon a SzigetenA csapat a kétezres évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb zenekara, több millió eladott lemezzel, Grammy-díjakkal és teltházas világkörüli turnékkal a hátuk mögött. A három Followill tesó és unkatestvérük által alapított amerikai Kings Of Leon hihetetlen utat járt be a 2003-as bemutatkozás óta: zseniálisan puritán garázs-rockból igazi stadion-rock sztárzenekarrá értek, köszönhetően az olyan slágereknek, mint a Sex On Fire, a Use Somebody vagy a Radioactive. Zenéjükben egyszerre keveredik a southern rock nyers ereje a country, az art punk vagy épp a soul stílusjegyeivel.

 • Több ezren jelentkeztek az idei X-Faktorba

  RTL Klub máris megkezdte az év másik nagy zenei tehetségkutatójának elõválogatóit.

  Tavaly hétrõl-hétre óriási tömegeket ültetett le a képernyõk elé az X-Faktor. A gyõztes, Vastag Csaba, Takács Nikolas, Király L. Norbert, Janicsák Veca, Wolf Kati és a többiek azóta is a hazai zenei világ keresett tagjai. Wolf Kati pedig májusban a legnagyobb európai dalversenyen képviseli Magyarországot. Az Eurovíziós Dalfesztivált körülbelül 500 millióan nézik minden évben, és olyan nagyságok tûntek itt fel, mint az ABBA vagy itt szerzett nemzetközi hírnevet Celine Dion.

 • Átadásra kerültek a 2010-es Artisjust zenei díjak

  Kiosztásra kerültek az Artisjust jogvédõ egyesület 2010-es zenei díjai, a könnyûzenei kategóriában is. Hobo Circus Hungaricus albumára írt szövegei, és Erdélyi András Funkybioticum címû Black II Black albumán hallható dalai is taroltak.

  2010-ben az év komolyzenei alkotása díjat az ARTISJUS vezetõsége rendhagyó módon egy három éve elhunyt zeneszerzû, Pertis Jenõ egy mûvének adta. Az „Ember voltam” c. kórusmû a Korunk Zenéje hangversenysorozatának 2009 szeptemberi megkésett õsbemutatók estjén hangzott el.

 • Rekordot döntött Ed Sheeran

  Rekordot döntött Ed SheeranA 26 éves népszerű zenész a The Weeknd korábbi csúcsát szárnyalta túl, az együttes Starboy című zenei albuma tavaly novemberben 29 milliós hallgatottságot ért el. Sheeran pénteken megjelent új lemezének egyik száma, a Shape of You is beállított egy csúcsot: több mint tízmilliós rekordjával az egy nap alatt legtöbbször meghallgatott szám lett a Spotify online zeneszolgáltatón. Az énekes korábban elmondta, hogy eredetileg novemberre tervezte új albuma kiadását, de inkább elhalasztotta, hogy az elnökválasztás ne vonja el róla a figyelmet.

 • Harmincéves a Beatrice: Nagy Feró szerint gyorsan elment ez az idõ

  A fene egye meg, de gyorsan elment - válaszolta Nagy Feró szerkesztõségünk azon kérdésére, mit érez a Beatrice harmincadik születésnapján. Pedig Feróék valóban három évtizede "nyomják"; ezt október 18-án szülinapi házibuli koncerttel ünneplik meg Budapesten, a Petõfi Csarnokban (PeCsa).

  Nagy Feró szívesen emlékszik a régi idõkre, jóra és rosszra egyaránt, de nem teljesen boldog amiatt, hogy rajta kívül csak egyvalaki lesz ott az alapítók közül a koncerten.

 • Rátámadtak Slashre - vidóval!

  Sokan nem találkoznának egy sötét sikártorban a kiváló gitárossal, Slashel, ám egy kétes elméjû férfi mégis megpróbálta legyûrni, de jól meg is járta.

  A zene sok mindent képes kihozni az emberekbõl. Slash legutóbbi milánói koncertjén az egyik nézõben az állat ébredt fel, amikor meghallotta a Sweet Child O' Mine ritmusát. Ezért a korábban a pogózásban megsérült, vérzõ szájú õrült felpattant a színpadra, és kísérletet tett a gitáristen leterítésére.

 • 2009-ben a Stereo Palma lett az év producere!

  A díjátadóra január 28-án este egy igazán elegáns helyszínen, a Moulin Rouge-ban került sor. A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg éves díjátadó ünnepségét. Az est fénypontja - legalábbis Náksi és Brunner számára - az volt, amikor bejelentették, hogy "az év producere" díjat a STEREO PALMA nyerte el 2009-ben. Hazánk elsõ számú DJ-párosát Náksi Attila képviselte ezúttal az eseményen, aki természetesen nagy örömmel vette át az elismerést. A két producer ezúton is köszöni a DJ-kollégáknak a szavazatokat és a támogatást.

 • Hannibal ifjúsága

  Már mozikban a Hannibal-filmek legújabb darabja, a Hannibal ébredése, amely – címéhez hűen – az eddig ismert trilógia nulladik epizódja. A történet megrendítő képsorokkal tárja a nézők elé, hogyan vált a magas intelligencia- és érzelmi szinttel rendelkező fiatalember kannibállá. A főszereplőt ezúttal nem Anthony Hopkinks alakítja, hiszen – mint arról Peter Webber, a film rendezője nyilatkozott...

 • Bravo Otto 2010 - nézzük a nyerteseket!

  2010-ben 18. alkalommal rendezték meg a Bravo OTTO díjátadó gálát! Magyarország legnépszerûbb ifjúsági lapja, a BRAVO idén tizennyolcadik alkalommal adta át a BRAVO OTTO díjakat. Június 5-én a WestEnd City Center Millennium Tetõteraszán hatalmas tömeg elõtt rendezték meg a magyar zenei élet népszerû díjátadó gáláját. Csaknem tízezren voltak kíváncsiak a showra, melyen a magyar és a nemzetközi popzenei élet sztárjait jutalmazták arany OTTO szobrokkal. Európa és Magyarország legnépszerûbb zenei lapja, a BRAVO által alapított díj jelöltjei közül ismételten a közönség választotta meg a nyerteseket.

 • Megjöttek az első 2014-es szigetes nevek

  Megjöttek az első 2014-es szigetes nevekFelröppentek az első nevek a határait idén egy héttel később, azaz augusztus 11-én megnyitó Sziget Fesztiválköztársaság 2014 fellépői közül. A szabadság szigetén ott lesz az új lemezéért frissen és többszörösen Grammy-nominált Queens Of the Stone Age, az új lemezzel visszatérő Placebo, a minap a nemzetközi szakma által az Év Befutójának választott Imagine Dragons, a Brit Awards-on három kategóriában is nominált Bastille és az idei Szigetet záró fény- és tűzijáték show keretei közt fellépő Guinness rekorder, Calvin Harris is.

 • Az év bulija

  Sok híresség fejfájós reggelre ébredt, kedden mutatta be Kate Moss új ruháit, amelyet fergeteges buli követett. Kate Topshop karácsonyi kollekciójának bemutatójára, és az azt követõ vacsorával egybe kötött partira természetesen nem juthatott be akárki. Szigorúan csakis A-listás sztároknak volt bulizási joga. Így mulatott együtt Moss új barátja, Jamie, az X Factor vendége, Simon Cowell, az énekesnõk, Kelly Osbourne valamint Lily Allen és a modell szakma jeles képviselõi Jade Jagger, Elle Macpherson, Sophie Dahl, Jamie Cullum, Davinia Taylor, Chrissie Hynde és természetesen Naomi Campbell.

 • Megérkeztek a Kalózok!

  Kiemelt biztonsági intézkedések mellett érkeztek hazánkba A Karib-tenger kalózai trilógia befejezõ részének kópiái. Az idei év egyik legjobban várt filmje a Karib-tenger kalózai – A világ végén. A trilógiát lezáró résszel kapcsolatban mind nemzetközileg, mind pedig hazánkban hatalmas érdeklõdés mutatkozik. A 2006-ban világszerte számos nézettségi rekordot megdöntõ A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse folytatásában Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal (Geoffrey Rush) kénytelenek szövetségre lépni ...

 • Kamionkonvoj Szegednél

  Az egész várost átszelõ, dübörgéstõl és kürtszótól hangos felvonulással kezdõdött meg pénteken a XV. Szegedi Kamionos Country Találkozó (2005.07.21-2005.07.23), melyre az egész országból érkeztek szebbnél szebb járgányok. A rendezvényre százával gyülekeztek a szabad életérzést hajtó motoros rokkerek és kikapcsolódásra vágyó civilek is.

  Már péntek délelõttõl gyülekeztek a város peremén a soktengelyes csodamasinák, majd a település nyugodt közlekedését teljesen felbolygatva,...

 • Rihanna már megint eltanyált a színpadon

  Szegény Rihanna! Egy hónap se telt el azóta, hogy az énekesnõ véletlenül lenyomott egy spárgát egyik koncertje alatt, és most ismét kellemetlen helyzetbe került.

  Rihanna mostanában Európát járja, most éppen Londonban van, és két bulizás közben lenyom egy-egy fellépést is, ám az egyik koncertjén megint becsúszott egy kis baki. Az énekesnõ a Te Amo címû számba kezdett bele, és épp szexin sétált lefelé a színpad lépcsõin, amikor a magassarkú cipõk megbosszulták magukat és a sztár ismét közel állt ahhoz, hogy spárgázzon egyet.

 • Teltházas DJ Bobo koncerttel robbantott a Deja Vu fesztivál

  Teltházas DJ Bobo koncerttel robbantott a Deja Vu fesztiválSzeged, 2015: DJ Dominique és a Unique után lépett színpadra nem sokkal este kilenc óra után a szegedi Deja Vu fesztivál legnagyobb sztárja, a svájci DJ Bobo. Óriásgaléria a Deja Vu fesztivál első napjáról! Délután fél 5 körül gördült be a DJ Bobót és csapatát szállító kisbusz tegnap a szegedi Deja Vu fesztivál helyszínére, a Postás-sporttelepre. A jókedvű, mosolygós svájci sztár azt mondta, jól utazott, bár az időjárás miatt kicsit aggódott. Tombolt a hangulat, fergeteges volt a buli.

 • Mindennapi szükségletünk a zene - ma van a zene ünnepe!

  Élmény vagy hangulati függöny?

  A lárma és a zaj áradatában élünk. Nem véletlen, hogy Yehudi Menuhin, a világhírû hegedûmûvész a csendrõl is megemlékezett, amikor 1975-ben kinyilvánították, hogy ezentúl minden év októberét a zene megünneplésével kezdje a világ. Victor Máté, a Magyar Zenei Tanács elnöke megszívlelendõ gondolatokkal vall az "ünnepeltrõl".

  - Nagyon megváltozott a zene szerepe az életünkben.