rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Negyven tény, amit nem tudtál Woodstockról

 • Woodstock egy kor vége és egy kor kezdete!

  Negyven évvel ezelõtt, 1969 augusztus 15 és 18 között rendezték meg a rock and roll történetének leghíresebb zenei fesztiválját Woodstockban.

  A legendás rendezvényrõl 40 olyan tény, amit eddig nem tudtunk...

  A fesztivál maga egy szexuális forradalom :D Volt ott szex, pia, drog, rock'n roll...

  1. A beatnikek, hippik, virággyerekek és rock legendák nem Woodstockban gyûltek össze, hanem egy Bethel nevû kisvárosban, New York államban.

  2. A fesztivál ötlete Michael Lang menedzsertõl és Artie Kornfeld zeneszerzõbõl lett lemezkiadó-igazgatótól származott. Pénzhez akartak jutni, hogy felépíthessenek egy lemezstúdiót Woodstock-ban, nem messze New York-tól, ami akkor a rock and roll fellegvárának számított olyan zenészekkel, mint Bob Dylan, a The Band és Van Morrison.

  3. Woodstockban nem volt a rendezvénynek megfelelõ hely a, ezért az elsõ tervekben egy másik település, az attól 40 mérföldre fekvõ Wallkill szerepelt. De a városka lakói meghiúsították a fesztivál megrendezését. Így esett a választás végül Max Yasgur farmer lucernaföldjére, amit a gazda csekély 75 000 dollár ellenében adott bérbe.

  4. Melanie Safka elfelejtette magával vinni belépõjét, amit a fellépõk kaptak, így arra kényszerült, hogy dalát a színpad mögött énekelje el - a biztonsági õröknek.

  5. Joni Mitchell írta a fesztivál legemlékezetesebb dalát: a We Are Stardust We Are Golden" kezdetût. Mindenki sírt, amikor elénekelte.

  6. A virággyerekek a fesztiválon való jelenlétükkel tiltakoztak a vietnámi háború és a rasszizmus ellen.

  7. Amikor elkezdtek gyülekezni az esõfelhõk Woodstock felett, a mikrofonba valaki azt mondta: "Gondoljunk erõsen arra, hogy elmenjenek az esõfelhõk!" Elkezdték skandálni: "Nem akarunk esõt! Nem akarunk esõt!" De a felhõk nem szálltak el, és három órán keresztül úgy zuhogott, mintha dézsából öntötték volna. Majdnem 13 centiméternyi (!) esõ hullott, Woodstock sártengerré vált. Ennek ellenére Joan Baez híres dala, a We Shall Overcome túlharsogta a szakadó esõt.

  8. A felhõszakadás alatt többen tartottak attól, hogy valamelyik zenészt megrázza az áram. Alvin Lee-t a Ten Years Afterbõl fellépése elõtt figyelmeztették: az esõ veszélyes lehet. "Ugyan már! Ha megráz az áram Woodstock-ban, annál több lemezt adunk el!" - válaszolta.

  9. Jimi Hendrix fellépését a New York Post a "hatvanas évek legnagyszerûbb pillanatának" minõsítette. Még annak ellenére is, hogy koncertjét sokan nem várták meg: hazamentek, mert a szenzációs gitárvirtuóz hétfõn reggel 9-kor lépett színpadra.

  10. A briteket a Ten Years After,a The Who, a The Incredible String Band, a Keef Hartley Band, Graham Nash és Mitch Mitchell képviselte.

  11. Joe Cocker szívbemarkolóan adta elõ a Beatles With A Little Help From My Friends címû dalát, ez volt az egyik legjobb elõadás.

  12. Eredetileg 32 zenekar és elõadó lépett volna fel, de az Iron Butterfly leragadt a repülõtéren, mert a helikopter, amit megrendeltek, hogy Woodstock-ban vigye õket, nem érkezett meg. A szervezõk annyira nem is bánták, mert egy kicsit aggódtak, hogy a békés hippi zenekarok mellett fellépõ heavy metál banda muzsikája alatt elszabadul a pokol, és koncertjük erõszakhoz vezet.

  13. A The Jeff Beck Group - Rod Stewarttal és Ronnie Wooddal zenéltek volna - elvállalta ugyan a fellépést, de még Woodstockba érkezésük elõtt feloszlott a banda. Pontosabban a koncertet megelõzõ estén.

  14. John Lennon azt mondta a szervezõknek: õ is részt akar venni a woodstocki fesztiválon. Akkor éppen Kanadában volt, de az amerikai kormány nem adott neki beutazási engedélyt.

  15. Összesen 90 millió méternyi farmer és póló "vett részt" a fesztiválon.

  16. A gitárnyakon ülõ fehér "galamb", amelyik "Három nap béke és zene" szlogent hirdette, igazából nem is galamb volt, hanem egy olyan Amerikában elterjedt madár, a cat-bird, amelyik nyávogó, macskát utánzó hangjáról ismert.

  17. Habár a fesztivál rendezõit többek között Bob Dylan és zenekara, a The Band inspirálta, Dylan nem léphetett fel: egyik gyereke éppen azon a hétvégén került kórházba.

  18. A skót folkkvartett, a The Incredible String Band azt mondta Mark Ellen írónak a woodstocki fellépésrõl: "Hihetetlen volt, egyszerûen beleszédültünk. A lányok a testüket alig takaró ruhákban, akusztikus gitárok hangja, dobok - szédületes volt."

  19. Nyolc nõ vetélt el és több gyermek születésérõl is érkezett jelentés. Az egyik nõt helikopterrel vitték a helyi kórházba, ahol világra hozta gyermekét. Egy másik anya egy autóban szült: kilenc mérföldes dugóba kerültek, nem értek be a kórházba.

  20. A hippi név a hipster kifejezésbõl ered, azokat hívták így, akik San Francisco negyedébe, Haight-Ashburybe költöztek a szerelem nyarán, 1967-ben. A Yippie-ket (az Abbie Hofman vezette Youth International Party - Fiatalok nemzetközi pártjának balos szárnya) csak a pénz vezette, õk 10 000 dollárt kértek a woodstocki fesztivál szervezõitõl azért, hogy nehogy valami kellemetlen esemény miatt félbe kelljen szakítani a rendezvényt.

  21. A szervezõk a hivatalos szerveknek elõzetesen azt mondták: 50 000 embert várnak a koncertre - ezzel szemben 186 000 jegyet adtak el elõvételben (naponta 6 dollárba kerültek a koncertek). Végül úgy gondolták, 200 000 látogató lesz, de nem: a woodstocki fesztiválon 500 000 ember volt kíváncsi a koncertekre. További egymillióan nem jutottak el a rendezvényre az utakon kialakult hatalmas dugók miatt. A fesztivált egyébként úgy hirdették: "Egy hétvége az országban".

  22. Nem várt kiadások is felmerültek: a fesztivált szervezõ Woodstock Ventures nagy összegeket fizetett ki azért, hogy a húzónevek ott legyenek a rendezvényen. A legtöbb pénzt a Jefferson Airplane-nek adták, kétszer akkora gázsit, mint ami akkor szokásos volt: 12 000 dollárt. A The Grateful Dead, Janis Joplin és a The Who a gázsit még a fellépés elõtt kérte, készpénzben .

  23. A szolgálaton kívüli rendõrök nem jelentkezhettek a fesztivál biztonsági szolgálatának tajgai sorába, ezért egy új-mexikói kommunát, a Hog Farm néven ismert társaságot bízták meg azzal, hogy biztosítsa a rendezvényt.

  24. Körülbelül kéttucat jegyárusító bódét állítottak fel a helyszínen, de mivel a fesztiválvendégek mindet ripityára törték, végül a bódékat nem üzemelték be. Bár a szervezõk szerették volna, ha a vendégek minden nap újra és újra jegyeket váltanak, erre nem került sor: a fesztiválozók ugyanis lerombolták a kerítéseket, és kijelentették, hogy Woodstock ingyenes.

  25. A The Hog Farm volt a felelõs az élelmiszer ellátásért. 160 000 darab papírtányért, villákat, kést, kanalat és 30 000 papír poharat vittek a fesztiválra. Több hordónyi barnarizst rendeltek. Egyszerre ötezer embert tudtak kiszolgálni, összességében a fesztivál ideje alatt 160 000-190 000 embert láttak el élelemmel.

  26. A Food For Love a hamburgerek árát 25 centrõl 1 dollárra vitte fel a fesztiválon. A szervezõk ezt egyenesen kapitalizmusnak gondolták, amely ellentétes a fesztivál szellemiségével, ezért ajtót mutattak a hamburgeres cégnek.

  27. Hallván, hogy Woodstockban egyre fogy az élelem, egy zsidó közösség 200 vekni kenyérbõl sonkás szendvicseket készített, amit nõvérek osztottak szét.

  28. Az egyik pszichedelikus rock bandának, a Sweetwaternek kellett volna megnyitnia a fesztivált - de sajnos nem értek oda: beragadtak a dugóba.

  29. Habár a fesztivál kezdése több mint egy órát csúszott, a szervezõk még így is nagy pánikban voltak, hogy találjanak egy fellépõt, aki képes színpadra állni. Tim Hardin (aki késõbb heroin túladagolásban halt meg) ugyanis belõtte magát, így Richie Havens kezdte. Amikor Havens befejezte a mûsorát, mondták neki, hogy maradjon még a színpadon, mert a következõ banda nem tud elkezdeni játszani. Dala, a Freedom improvizáció volt - és világszerte siker lett.

  30. Mivel a fesztivál hangulata háborúellenes volt, ironikus, hogy az amerikai hadsereg jelenléte és hathatós segítsége nélkül valószínûleg tragédiába torkollt volna a rendezvény. Ugyanis a légierõ szállított a helyszínre helikopterrel élelmet, orvosokat és egyes elõadókat is. A hippik azt mondták róluk: velünk vannak, nem pedig ellenünk. A fesztiválon 45 önkéntes orvos dolgozott - fizetséget nem kaptak.

  31. John Sebastian váratlan produkcióval szerepelt. Sürgették, hogy kezdje el a koncertet, ám kiderült: elszívott egy marihuanás cigarettát, és némi LSD-vel dobta fel magát. Ez persze megmagyarázta kaotikus elõadását, amelyen többször kiabált össze vissza, például azt, hogy "Messze kint! Messze fent! Messze lent! Messze körbe! Igazán bámulatosak vagytok, egy egész város vagytok!"

  32. A rendezõk azért építtettek forgószínpadot, hogy minimálisra csökkentsék a két koncert közötti üresjáratot. Amikor az egyik koncert véget ért, már be is forgatták a következõ csapatot. A forgószínpad azonban nem bírta el a sok fellépõ súlyát, és a kerekei tönkre mentek.

  33. Azoknak, akik eltévedtek, nyilakat erõsítettek a fákra, így próbálták útbaigazítani õket.

  34. Tíz fesztiválozóból kilenc szívott marihuánát, 33 embert tartóztattak le drogárusítás miatt.

  35. Woodstockban ketten haltak meg: egy férfi heroin-túladagolásban, egy tinédzser pedig azért, mert egy traktor eltaposta, miközben a hálózsákjában aludt. A sofõrt soha nem találták meg.

  36. A fesztivál hétvégéjére Woodstock New York állam harmadik legnagyobb városává vált. De az alapvetõ infrastruktúra hiánya miatt a területet Nelson Rockefeller kormányzó katasztrófaövezetté nyilvánította. Az egészségügyi részleg 5 162 beteg ellátást dokumentált, beleértve 797 kábítószeres esetet. Mindezek ellenére a Time magazin a fesztiválról a történelem legbékésebb eseményeként számít be.

  37. Miközben a fellépõk nagy része nagyon jól érezte magát a, a Ravi Shankar szitármûvész rettenetesnek tartotta az egészet. Azt nyilatkozta: a területen összegyûlt rajongók hada õt az indiai vízibivalyokra emlékeztette.

  38. A színész-country énekest, Roy Rogerst - akit a Cowboyok királyának hívtak az azonos címû western film miatt, amelyben szerepelt - kérték fel arra, hogy zárja be a rendezvényt azzal, hogy elénekli a Happy Trails To You címû dalt. De a menedzsere nem egyezett bele.

  39. Woodstockot négyszer próbálták újraéleszteni: 1979-ben, 1989-ben, 1994-ben, és ott volt még az utolsó tragédiába torkolló 1999-es fesztivál, amely botrányba és erõszakba fulladt. Amerikában és Európában számtalan alkalommal megemlékeztek az évfordulóról.

  40. A szervezõk végül 1,3 millió dollárt buktak a fesztiválon. Több mint egy évtizedig tartott, míg minden adósságukat kifizették. A hangfelvételek után járó szerzõi jogokkal próbáltak pénzre szert tenni.

  Jimi Hendrix fellépését már nem mindenki várta meg.

  Joe Cocker már fiatalon is rekedt volt.

  Melanie Safka elfelejtette magával vinni belépõjét...

  A fesztiválok õse maga a Woodstock!


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A sztárdj két keverés között autogramot osztott

  Augusztus 18-án a bulizók a nyarat sem feledtetõ utolsó bulikat nyomták. Kiderült az év legmelegebb évszaka az idén sem telt el mosolyok és örömök nélkül. A sok záróparty között csemegézve kilyukadtunk a népszerû siófoki klubban, ahol hatalmas két napos záró egyveleg elsõ felvonásába csöppenhettünk bele. Miért is? Egyszerûen kíváncsiak voltunk Armin Van Buuren játékára. A fiatal srácról érdemes tudni: 1976-ban született Hollandiában ráadásul zenész családban, amit az évek folyamán teljesen az elõnyére kovácsolt.

 • Buju Banton and Band

  Buju Banton a kortárs reggae legnagyobb királya, ehhez nem fér kétség.

  Az elmúlt évtizedet egyértelmûen uraló mágust jellegzetes, recsegõs hangja, dancehallos, raggás kirándulásai, átszellemült szövegei a reggae megasztárjai közé emelték. Nem véletlen, hogy Bob Marley-t is megelõzve õ produkálta a legtöbb slégerlista-vezetõ dalt egyetlen lemezrõl, és személye, személyisége már-már Marley-hoz hasonló idollá növeszti õt rajongói szemében.

 • Óvszert és luxusautókat kér koncertjére a rapper

  Santiago de Chile - Luxusautókat és óvszert kér "50 cent" amerikai rapper közelgõ chilei koncertjének szervezõitõl.

  A 150 millió dolláros vagyonnal rendelkezõ énekes, aki rajong a méregdrága autókért, egy páncélozott Mercedes Benzt kér saját magának és egy Lamborghinit az õt éjjel-nappal õrzõ hat testõrének.

  A két doboz igényelt óvszer márkája csak Life Style Rough Riders lehet.

 • Daryl Hannah alulöltözött volt az Operabálon

  Az idei Operabál díszvendége a 46 esztendős amerikai filmszínésznő, Daryl Hannah volt.

  Meglepő módon azonban a hölgy nem az alkalomhoz illő estélyiben, hanem egy koktélruhában jelent meg a neves eseményen. Vörös koktélruhában jelent meg Daryl Hannah az Operabálban, felrúgva ezzel az öltözködési etikett szabályait. Bizonyára az anyag minősége és a ruha szabása kifogástalan, hisz a világhírű Alice Temperley kreálmányát viselte, de nem illő dolog a báli ruhánál, ha a váll fedett, vagy ha a térd kivillan a szoknya alól.

 • Sound: Tíz év, tíz név

  Sound: Tíz év, tíz név2016. július 6-10 között tizedik alklommal tölti tele Zamárdi szabadstrandját a legizgalmasabb vízparti bulifolyam, a Balaton Sound, jövőre is a MOL Nagyon Balaton keretében. Az első bejelentés – stílusosan - tíz fellépőt tartalmaz, köztük Macklemore & Ryan Lewis, Armin van Buuren, Robin Schulz, Paul van Dyk, Oliver Heldens vagy Hernan Cattaneo. 2007-ben merőben új értelmet nyert a “balatoni nyár” fogalma: elindult a Balaton Sound, mely azóta fogalommá vált a hazai fesztivál-palettán.

 • Lenyûgözõ jelmezek és különleges rekord a riói karneválon

  huhh, forróság és karnevál!

  Rio de Janeiro - Lenyûgözõ uszályok, párizsi kánkán, Kleopátra és egy rekord, amit csak a riói karneválon lehet megdönteni. Ezek az elsõ benyomások a hét végén kezdõdött fesztiválon.

  A Sambadrome nézõit - nagyjából 80 ezer embert, közte Luiz Inacio Lula da Silva elnököt - a tejben fürdõ, aranyba burkolt Kleopátra és a Moulin Rouge hangulatát idézõ kánkán mellett a legkisebb ruhadarab rekordjának megdöntése nyûgözte le.

 • Sia és Noel Gallagher is jön a Szigetre

  Sia és Noel Gallagher is jön a SzigetreNagy nevek és friss kedvencek is sorjáznak az újabb Sziget fellépők közt: így a titokzatos és megatehetséges Sia, az egyik legnagyobb brit ikon, Noel Gallagher, a hamarosan új lemezt megjelentető Crystal Castles, Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója, Jake Bugg valamint kontinensünk új favoritja, az Oscar and the Wolf is. … és még persze sokan mások. A most bejelentett nevek közt elsőként álljon Ausztrália egyik legtehetségesebb dalszerző-énekesnője, Sia, kinek nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, a több mint egymilliárdos nézettségű Chandelier.

 • Brad Pitt megerõszakolja Angelina Jolie-t

  Brutális videó terjed a világhálón Brad Pittrõl (44) és szerelmérõl, Angelina Jolie-ról (32). A felvételen a Harcosok klubjának sztárja elõször egy kék maszszával keni be az arcát, miközben az embernek az az érzése támad, hogy megõrült, majd egy pisztolyt lóbál Jolie mellett, késõbb pedig megpróbálja megerõszakolni a kedvesét. Mindezt mûvészeti célokból. A videó annyira brutálisra sikeredett, hogy Amerikában máris tiltakoznak a dolog ellen, nem is beszélve arról...

 • Bedobta a törülközõt a drogos énekesnõ menedzsere

  Otthagyta Amy Winehouse-t koncertszervezõ menedzsere, aki azt állítja, hogy az orvosok heroint találtak a szervezetében, amelyet passzív módon lélegzett be az énekesnõ túrnébuszán. Thom Stone szerint rongálja az egészségét a jelenlegi munkája, ezért bedobta a törülközõt. Igaz, már akkor is érlelõdött benne az elhatározás, amikor októberben Norvégiában õrizetbe vették az énekesnõt és férjét marihuána birtoklása miatt. A menedzser egyik ismerõse szerint Thom Stone-nak abból is elege volt, hogy sorozatban óvadékkal kell kihoznia az elõzetesbõl a mûvésznõt, és soha nem tudhatta, képes lesz-e színpadra állni.

 • ENYA - And Winter Came

  Az új album november 10-én jelenik meg!

  Következõ hónapban lesz húsz éve, hogy megjelent Enya izgalmas debütáló albuma a Watermark a Warner gondozásában. Az elmúlt két évtized alatt 70 millió eladott albummal büszkélkedhet, rengeteg díjjal jutalmazták és Írország legsikeresebb szóló énekese lett.

  A két év alatt, míg Enya új albuma készült, egyre nõtt a várakozás az And Winter Came-el kapcsolatban.

 • Elstartolt az EFOTT

  Elstartolt az EFOTTMegkezdődött kedd délután Velencén a 40. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). Az 1976 nyarán 25 felsőoktatási intézménnyel megszervezett rendezvény – amelyen mintegy háromszáz fiatal szórakozott együtt – akkora fesztivállá nőtte ki magát, hogy korábban Velencén több mint 86 ezer, majd 88 ezer, később pedig 92 ezer fiatal részvételével rendezték meg. A fesztivál alkalom a találkozásra az ország különböző helyeiről érkező diákoknak. Az EFOTT nemcsak fesztivál, hanem komplex élmény, 24 órás programot kínál a résztvevőknek 22 hektáron.

 • Amatõr elõadók, Dj-k bemutatkozását támogatjuk!

  Legyél Te is elismert SZTÁR!

  A bulizunk.com programmagazin segíti a tehetséges (de még ismeretlen) elõadók elõtérbe kerülését. Ha vannak saját zenéid, dalaid, mixeid, videó vágásod, azt letölthetõ formában elérhetõvé tesszük a buliportálon! A lehetõség segíti, hogy rajongótábort szerezz, de egy publikált anyagod referenciaként a kiadókkal való tárgyalásodat is segítheti. Ha még nem vagy vérprofi, de vannak eredményeid, ne habozz, írj nekünk, és küldd el az anyagodat.

 • Születésnapra készülõdik a Kaláka

  Négy évtizede választott és azóta hûségesen követett programjukról beszélgettünk a Kaláka együttes alapító tagjaival, akik elmondják, miért szeretnek gyerekeknek is játszani, mi okból szólaltatnak meg koncertjeiken oly sok, Magyarországon kevéssé ismert hangszert. Elárulnak néhány meglepetést is, amelyek 2009-ben, az együttes negyvenedik születésnapja alkalmából indított országos turnéjukhoz fûzõdnek.

  Nomen est omen, vagyis a név kötelez - mondhatni stílszerûen a Kaláka együttesrõl.

 • SZIN 2014: Köszönjük Example! Felejthetetlen élmény volt…

  SZIN 2014: Köszönjük Example! Felejthetetlen élmény volt…Tomboló tömeg, hangos kántálás, táncoló, ugráló emberek, fergeteges koncertek… talán így jellemezhető legjobban a SZIN 1.napja, melynek során valamennyi színpadon különleges zenei élményekben volt része a fesztiválozóknak. Hatalmas koncertet adott a SZIN Nagyszínpadán a brit Example, ahol a közönség együtt énekelte a csapat legnagyobb slágereit, de őrületes hangulat uralkodott az NNG Live! színpadán is, ahol a Russkaja töltötte meg a táncteret. Az első napon több mint 13 ezer ember kísérte végig a SZIN-t.

 • MTV európai zenei díj 2008

  A Tokio Hotel, Pink és Britney Spears a díjazottak között

  London/Liverpool - Britney Spears két díjjal térhet haza Amerikába és a díjazottak között van a jövõre ismét Magyarországon koncertezõ Pink, továbbá a Tokio Hotel és Kanye West is.

  AZ MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt, aki a legnagyobb zenei legendának járó díjat vehette át, elismerését már a show elõtt bejelentették.

 • Sound: Csúcsot produkált

  Sound: Csúcsot produkáltMár korábban is sejthető volt, hogy nézőcsúcsot produkál az idei MasterCard Balaton Sound. A prémiumfesztivál két napjára előzetesen minden jegy elkelt, öt nap alatt 127.000-en vettek részt az eseményen. Korábban ismeretlen jelenség volt a hazai fesztiválpiacon, ami a nagy európai rendezvényeknél már megszokott, hogy a rendezvény előtt hetekkel elfogynak a jegyek és akik későn kapnak észbe, már nem jutnak be kedvenc fesztiváljukra. A MasterCard Balaton Sound méltán rászolgált, hogy kategóriájában a legjobb európai fesztiválnak választották.

 • Fergeteges hangulat a Depeche Mode koncertjén

  Újabb telt házas koncerttel nyitotta meg az idei külföldi fellépõket felvonultató koncertsorozatot hétfõn a Depeche Mode.

  A banda a Papp László Budapest Sportarénában csapott a húrok közé. A Depeche Mode-fellépésre már korábban minden jegy elfogyott. Az elõzenekar a brit Nitzer Ebb volt, majd jött a várva várt Depeche Mode. A hangulat szokás szerint
  a tetõfokán volt, még az ülõhelyes közönség is állva bulizott, így énekelte, táncolta végig az estét.

 • 2010-ben 25 éves lett az S-Modell zenekar

  A hazai Rhythm & Blues utolsó mohikánjainak A38 hajón rendezett jubileumi koncertje méltó megünneplése volt az elmúlt 25 évnek, a banda szinte valamennyi egykori és jelenlegi tagjának részvételével. A nyolcvanas évek második felében Magyarországon sokaknak az S-Modell jelentette azt, amit az akkori világ szabadabb felének a Rolling Stones. Idehaza az ember nem nagyon bízhatott benne, hogy valaha élõben is láthatja a Gördülõ Köveket de szerencsére lemehettünk egy S-Modell koncertre, ahol Pribil Gyuriék elemi erõvel közvetítették az érzést.

 • Szegedi Ifjúsági Napok

  Idén augusztusban is a Tisza partján ér véget a nyár: a SZIN fergeteges négy napja alatt érkezik a brit buligarancia Kosheen, a ska-õrületért felelõs osztrák Russkaja, és hatalmas koncertet ígér a SZINezõk egyik legnagyobb kedvence, a Quimby. De ott lesz a miskolci legenda, az EDDA Mûvek, altermetállal a Subscribe, és érkezik a Csík Zenekar, akinek Szegeden is sikerült elérnie, hogy a népzenét mindenki szeresse. A Kiscsillag elintézi, hogy jussanak nénik a bácsiknak, a fesztiválhimnuszt a Magna Cum Laude játssza el, a HS7 pedig legújabb számait is hozza.

 • A SZIN lezárta a nyarat

  Zöld dizájnerek, száguldó ReRobotok, újra és újra ráadást zenélõ zenekarok: idén mintegy 70.000 ember volt részese a SZIN élménynek. A mediterrán nyárzáró igazán forróra sikerült: a SZIN Plázs homokját napozók, a hûsölni vágyók a Tiszában úszkáltak a koncertekre várva. A fesztivál saját beach-e szolgált helyszínéül az idei SZIN Dizájn zöld divatbemutatónak is, ami Ördög Nóra vezényletével zajlott le, és zajos sikert aratott. Akárcsak az újrahasznosított anyagokból, háztartási hulladékokból épített ReRobotok versenye, aminek háziasszonya Németh Juci volt.

 • Átadták a 2016-os Comet díjakat

  Átadták a 2016-os Comet díjakatImmár 15. alkalommal adták át a Comet gömböket, a magyar előadóművészek egyik legnépszerűbb díját. A 2016-os díjátadón, november 25-én, összesen 11 kategóriában hirdettek győztest. Idén az RTL Magyarország és a Viacom közös szervezésében teljes egészében megújult a gála: új kategóriákban hirdettek győzteseket és a díjátadót teljes egészében online közvetítették. 2016-ban egy 10 fős jelölőbizottság döntött arról, hogy abban a kilenc kategóriában, ahol a közönség szavazhatott, ki legyen az az 5 jelölt, akinek esélye nyílhatott arra, hogy november 25-én este Comet gömböt vehessen át.

 • A Belmondo hip-hop formációval rukkolt elõ

  A Czutor Zoltán által vezetett Belmondo újabban a hip-hop irányba nyitott 2010-ben Artos Csaba rapper segédletével - három számot vettek fel együtt a pop-rock-funk-hip-hop keveredés jegyében.

  A Belmondo zenekart már senkinek sem kell már bemutatni. A közönség kedvencek két nagylemez, sok-sok év tapasztalat, és megszámlálhatatlan fellépés után most új irányba nyitnak. Czutor Zoltán és csapata a magyar hip-hop élet egyik meghatározó alakjával, Artos Csabával álltak egy mikrofon elé.

 • Madonna a Hall of Fame-ben

  A pop királynõjét most a Rock and Roll hírességek csarnokába jelölték, a rockerek nem értik a döntést. A héten ismertették azon elõadók és zenekarok névsorát, akiket 2008-ban a Rock and Roll Hall of Fame-be iktatnak. Madonnán kívül a Beastie Boyst, John Mellencamp-et, Leonard Cohent, valamint Donna Summert és Chic-et is jelölte az 500 fõs, zenészekbõl, újságírókból és szakértõkbõl álló zsûri. A prominens zsûri márciusban hirdeti ki az igazi nagy halhatatlan gyõztest.

 • Only Girl - Rihanna 2010-es slágere

  Rajongók ezrei várták világszerte Rihanna legújabb dalának premierét, ami magyar idõ szerint ma délben volt. Az Only Girl (In The World) címû dal a barbadosi énekesnõ következõ albumának elõfutáraként debütált.

  Azt hiszem nem meglepõ, hogy manapság a 22 éves Rihanna az egyik legnépszerûbb és legközkedveltebb énekesnõ a popszakmában. 2005 óta szinte folyamatosan gyártja a jobbnál jobb slágereket és zenei videókat. 2010-ig négy nagylemezt jelentetett meg, a legutóbbit 2009. novemberében, Rated R címen.

 • Nézõcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

  Szeged - Méltóképpen ünnepelte negyvenedik születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a rendezvény történetében még soha ennyi látogatót nem fogadott az Újszeged Partfürdõ.

  Több mint 58 ezer látogató élvezte - ez rekordot jelent - a SZIN kínálta változatos programokat, melyek között a koncertek mellett dumaszínház, éjszakai mozizás, kerékcsere-verseny és habos "testmosás" is szerepelt. Az utolsó, szombati napon akkora volt az érdeklõdés, hogy a szervezõknek késõn este ki kellett tenniük a "Megtelt" táblát.

 • Opitz Barbara lett a 2016-os X-Faktor győztese

  Opitz Barbara lett a 2016-os X-Faktor győzteseDöntöttek a nézők: Opitz Barbara lett az idei X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehet át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat. De itt nem ér véget az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb tehetségkutató műsora: jövőre is lesz ugyanis X-Faktor! Tetőfokára hágott a hangulat és az izgalom is szombat este az X-Faktor stúdiójában, ahol már csak Opitz Barbara, Gorbunov Dmitrij és Mata Ricsi volt versenyben a győztes címért.

 • Beyoncé aratott a 2011-es Glastonbury zenei fesztiválon

  Nagy sikert aratott az énekesnõ vasárnapi fellépése a Glastonbury zenei fesztiválon: rajongók tízezrei elõtt énekelte el ismert slágereit és új számait.

  "Azt akarom, hogy tudjátok, tanúi vagytok, ahogy valóra vált az álmom" - szólította meg a Glastonburyben elõször fellépõ 29 éves sztár az esõzések miatt óriási dagonyává vált szabadtéri fesztivál közönségét.

  Tûzijáték és energikus, látványos színpadkép kápráztatta el a Beyoncé-koncert nézõtáborát.

 • Beckham, a sárkányölő

  David Beckham (31) lóra pattant, az egyik kezével pajzsot, a másikkal kardot ragadott, s harcba indult a félelmetes, tűzokádó sárkány ellen - Amerika máris felfedezte magának az angol labdarúgót. A Los Angeles Galaxyhoz három hete aláíró középpályás óriásplakátokon látható majd lovagi szerelésben, ugyanis a legújabb Walt Disney- produkció reklámarca lesz. Elkezdődött a népszerű focista hollywoodi karrierje? - Továbbra is a futball a legfontosabb az életemben, de nagyon tetszett a felkérés. Imádom a Disney-alkotásokat, olyan vagyok, mint egy nagy gyerek - vallotta be Beckham.

 • Korbáccsal izgatja Pittet Jolie

  Angelina Jolie bevallotta, hogy egy prágai szexboltban bevásárolt különbözõ játékokat, hogy feldobja szexuális életét Brad Pitt-tel.

  A szép, teltajkú színésznõ korbácsot, dominaruhát és bõrcsizmát vásárolt, hogy a négy fal között elfenekelhesse a világ legszexisebb férfiját. – Szeretem az extrém szexet. Én egy punk kölyök vagyok tetoválásokkal, az ágyban különösen. Nem szeretem az átlagos dolgokat– nyilatkozta. Pitt állítólag meglehetõsen élvezi élettársa játékait, amikor a gyerekek elalszanak, kezdetét veszi a vadállati szex.

 • Sziget, szabadság, szeretem

  Sziget, szabadság, szeretemIdén augusztus 10-17. között ez lesz immár a 23. alkalom, hogy elvonulhatunk egy hétre, egy ideiglenes „Csodaországba”, ahol igazán színes a kulturális forgatag, ahol nagy barátságok kötődnek és nagy szerelmek szövődnek, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj. Augusztusban ismét megnyitja kapuit a Sziget "Fesztiválköztársaság". Idén immár másodszor is a kontinens legjobb fesztiváljává választották a budapesti egy hét együttlétet, a szervezők mégsem ülnek a babérjaikon, hanem folyamatosan változik, fejlődik, épül és szépül a "Szabadság Szigete".