rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • ENYA - And Winter Came

 • Az új album november 10-én jelenik meg!

  Következõ hónapban lesz húsz éve, hogy megjelent Enya izgalmas debütáló albuma a Watermark a Warner gondozásában. Az elmúlt két évtized alatt 70 millió eladott albummal büszkélkedhet, rengeteg díjjal jutalmazták és Írország legsikeresebb szóló énekese lett.

  A két év alatt, míg Enya új albuma készült, egyre nõtt a várakozás az And Winter Came-el kapcsolatban.

  Az album 12 dala a hallgató elé varázsolja a tél miatt változó tájat és az örömet, amit a karácsony jelent. Az album ezúttal is az énekesnõ saját stúdiójában készült. A segítõkkel alkotott triumvirátus is változatlan 1982-tõl kezdve, a producer/ hangmérnök ezúttal is Nicky Ryan, a szövegíró pedig Roma Ryan volt.

  Eleinte az And Winter Came karácsonyi albumnak készült, de ahogy az elõkészületek elõre haladtak, egy szélesebb, az egész évszakra jellemzõ téma alakult ki. „Mindig is akartam egy karácsonyi albumot, de ahogy elkezdtük a felvételeket, nem éreztem helyénvalónak, hogy bizonyos dalokra rákényszerítsem a karácsonyi témát.” – magyarázza Enya.

  „Egy karácsonyi albumot kezdtünk írni, de inkább egy olyan Enya album alakult ki, amely egy téli tájképet idéz meg, és itt-ott valóban megjelenik a karácsonyi hangulat. De hiba lenne karácsonyi Enya albumnak nevezni.” – mondja Nicky. És ez valóban így van, de az albumnak kellemes, ünnepi hangulata van. Az egyik legünnepibb dal a White in is the Winter Night, amelyet Nicky így mutatott be: „ez egy olyan dal, amit ha meghallanak a korzón sétálók, mindenki dúdolni kezdi, annyira karácsonyi hangulata van.”

  Enya hetedik stúdió albumán két tradicionális karácsonyi dal is hallható, az O Come, O Come, Emmanuel szárnyaló feldolgozása és a Silent Night (Oíche Chiuín), melyet Enya Gael nyelven énekel, ami nagyon népszerûnek bizonyult az évek során. „Nagyon érdekes volt újra átélni a Silent Night elõadását, mert huszonkét évvel ezelõtt énekeltem elõször.” – örvendezik Enya. „Minden évben újra kiadják Amerikában, és így nagyon jó dolog volt visszatérni hozzá, és valami mást csinálni vele.”

  A Oíche Chiuín (Chorale) új feldolgozásánál felhasználták a technikát, amit Nicky úgy hív, hogy „az egyszemélyes kórus”. Ezt a technikát elõször a Watermarkon dolgozta ki, és azt jelenti hogy Enya több szólamú vokált énekel fel, ezáltal a harmóniák selymes tengerét varázsolja elõ. „Élvezem ezt a folyamatot. Szeretem az izgalmat, hogy nem tudom elõre, fog-e mûködni.”

  Az elõzõ Enya albumokon a mûvésznõ nagy nyelvi zsonglõrködést mutatott be, mivel a dalok rengeteg nyelven íródtak, köztük Welsh, Japán és egy teljesen kitalált nyelven, melynek a neve Loxian lett, és Roma ötlötte ki a 2005-ös Amarantine címû albumra. Az And Winter Came tíz saját szerzeményû dalát angolul adja elõ az énekesnõ.

  Egy kilenc gyermekes család hatodik sarjaként 1961 május 17-én született Eithne Patricia Ni Bhraonian, Donegal megyében. Anyanyelveként a Gaelt tanulta, az Enya pedig az Eithne Gael kiejtés szerinti átírása. „Mivel számomra a betûk kiejtése más hangzású mint annak, akinek az angol az anyanyelve, nagyon élvezem a nyelv hangzását. Jó dolog, hogy tudok egy olyan õsi nyelven énekelni, mint a Gael, de mégis eljut az üzenet a hallgatóhoz a zene nyelvén és az elõadás segítségével.”

  Enya klasszikus zenét tanult a Milfordban, és elhatározta, hogy a zene lesz az élete, de nem igazán tudta, hogy milyen irányba induljon. Az iskola befejezése után Nicky és Roma meghívták, hogy csatlakozzon egy idõre a Clannadhoz, egy csapathoz, melyet õk menedzseltek.

  „Úgy érkeztem oda, hogy klasszikus zenét tanultam egy bentlakásos iskolában, és meglehetõsen független voltam. Nem igazán sikerült beilleszkednem a csapatba. Nicky azt akarta, hogy én legyek a billentyûs, hogy egy új vokális hangzást adjak a csapathoz, és én bele is egyeztem. Sokat beszélgettünk Nickyvel a zenérõl, és ekkor találta ki az egyszemélyes kórust. Nagyon benne volt a kísérletezésben. Õ az élõ zenében élt benne, és remélem, hogy ez érzõdik a közös munkáinkon is. Az And Winter Came nagyon is stúdió album, de mégis az elõadásról szól.” – meséli Enya.

  Ez pedig egy kreatív együttmûködés kezdete volt, mely végül 1982-ben kezdõdött el Nicky, Enya és Roma között. A triumvirátus elsõ munkája egy filmzene volt 1984-ben, David Puttnam Francia Rómeó címû filmjéhez.

  Két évvel késõbb Enya nagy fejlõdésen ment keresztül és az A kelták címû BBC dokumentumfilm teljes zenéjét õ készíthette el. „Elõször minden epizódhoz külön zeneszerzõt akartak, de aztán mi bemutattuk a March Of The Celts-et, és ezután visszajöttek, hogy elmondják, azt akarják, én írjam az egész sorozat zenéjét.” –meséli Enya. „Nagy rizikót vállaltak be, mert én csak egy ismeretlen ember voltam, aki tanult zenélni, nem volt rá semmi garancia, hogy milyen zenét fogok írni.”

  A dalokkal, melyeket angolul és Gael nyelven adott elõ, Enya egy csokornyi elbûvölõ, éteri zenét alkotott meg, melyek késõbb megjelentek az énekesnõ legendás debütáló albumán, mely 1987-ben jelent meg. Az album megjelenése azonban nem okozott túl nagy feltûnést , egészen addig, amíg 10 évvel késõbb A The Fugees a Bodiceat beépítette a Ready Or Not címû dalába. Nickynek sok fejfájást okozott a dolog, mivel a csapat elfelejtett engedélyt kérni rá. „Bosszantott, hogy nem kérdeztek meg minket, de jól végzõdött a történet. Választhattuk volna azt is, hogy a Sonyval levetetjük az összes lemezt a polcokról, de ezzel mire mentünk volna? Egy fiatal csapat voltak, úgyhogy együtt kitaláltunk valamit, és ez teljesen jól mûködött.”

  De a dal iránti érdeklõdés itt nem ért véget. Néhány évvel késõbb Nickyt nem más, mint Sean Combs, akit a legtöbben P.Diddyként ismernek, kereste telefonon, és udvariasan engedélyt kért, hogy a dalt felhasználhassák Mario Winans kislemezén, az I Don’t Wanna Know címû dalban. A dal listavezetõ lett az Egyesült Királyságban. Nicky nagylelkûen beleegyezett, de volt egy feltétele: „Azt mondtam neki, hogy majd én is fogok kérni valamit cserébe. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy a közeljövõben lesz valami közös dolog amiben Enya és P.Diddy is szerepelni fog.” – meséli nevetve.

  Míg debütáló albumának nem sikerült a listákat felvillanyozni, a Warner Brothers elnökét, Rob Dickinst teljesen elbûvölte, így nagyon gyorsan leszerzõdtette Enyát. Döntése nem kis meglepetést okozott a kollégák között, mert nem igen hittek benne, hogy Enya éteri zenéjére lesz kereslet egy olyan piacon, amelyen az olyan pop sztárok dominálnak mint Kylie Minogue és Rick Astley. De Dickins azt tartotta szem elõtt, hogy: „Idõnként a cég azért van, hogy pénzt csináljon, idõnként viszont azért, hogy zenét.” Természetesen kellemes csalódna, ha Enya esetében mind a két objektív cél elérhetõvé válna.

  „Mi, és az egész kiadó teljesen le voltunk taglózva a Watermarkra kapott visszajelzésektõl.” – ismeri be Enya. „Honnan tudhattuk volna? Semmi ehhez fogható nem volt a piacon a nyolcvanas évek vége felé.” A Watermark 1988-ban készült el, és több mint 10,2 millió példányban kelt el, ezzel két Brit Awards jelölést szerzett Enyának, és az Orinoco Flow címû kislemez az angol listák elsõ helyére száguldott.

  Mivel Dickens nagyon a szívén viselte Enya sorsát, még a lemezboltokba is elment, hogy megnézze, amint a vásárlók megveszik az Orinoco Flowt. Ez az elkötelezett érdeklõdés vezetett oda, hogy a Sail Away szövege helyett kapott a késõbbi nyomatok borítóján, mert Dickens észrevette, hogy a rajongók nem voltak teljesen biztosak a dal címében. Tiszteletben tartotta Enya vágyát a kreatív függetlenségre. „A szerzõdés aláírásának egyik feltétele az volt, hogy a kreatív dolgokat illetõen függetlenek maradunk, és emiatt soha nem is éreztük, hogy lennének olyan dolgok, amiket nem tehetünk meg, vagy hogy nem lehet valami másként ha jó ok van rá, ha a zene így diktálja. Az egyetlen nyomás ami a Warner felõl érkezik, az az, amikor megkérdezik, hogy abban az évben akarunk-e kiadni lemezt vagy sem.” – meséli nevetve.

  1991-ben megjelent Enya 11 millió példányban eladott albuma, a Shepherd Moons, ami rögtön az angol listák élén debütált és hasonlóan sikeres volt az amerikai listákon is, mely pozíciót 199 héten át tudta tartani. Enya elsõ Grammy díját a Shepherd Moon hozta meg, a Legjobb New Age Album kategóriában. De a díjakat tartó szekrény újabb darabbal bõvült, amikor négy évvel késõbb újabb Grammy díjat vehetett át a Memory Of Trees címû albumért, ami 9 millió példányban kelt el.

  Paint The Sky With Stars címen egy rendkívül sikeres „best of” album jelent meg 1997-ben, olyan slágerekkel mint az Orinoco Flow, Caribbean Blue, a Book Of Days és az Anywhere Is. De a 2000-ben megjelent A Day Without Rain volt az a bizonyos stúdió album, mely a következõ év során Enyát a legtöbb lemezt eladó elõadóvá tette.

  A Day Without Rain közel két évig volt fent az amerikai listákon, és 13 millió példányban kelt el világszerte. Eközben a 2001 szeptember 11-én történt események sokkolták az egész világot, és az Only Time címû dal, a rajongók egyik nagy kedvence, elõkelõ helyre került a rádió és tévé csatornákon, melyek egy megnyugtató zenét kerestek a szívszaggató riportjaik mellé.

  „A CNN használta elõször.” - emlékszik vissza Enya. „De késõbb a 9/11 himnuszává vált. Abban az idõben a rádió állomások teljesen lecserélték a játszott dalokat és segíteni akartak az embereknek hogy túltegyék magukat a veszteségen és az elkeseredésen amit a történtek miatt éreztek. A dal arról szól, hogy milyen a gyógyulás idõszaka és hogy a normális állapot, vagy egy olyan állapot ami ehhez nagyon közel van, vissza fog térni az életünkbe.” Miután Enya, Nicky és Roma adakoztak a a Tûzoltók szövetségének az özvegyek és a gyermekeik számára létrehozott alapítvány javára, gyorsan felismerték, hogy a dal népszerûsége segítséget nyújthat az áldozatok számára. „Az jutott eszünkbe, hogy kiadhatnánk az Only Time-ot kislemezen, és ezzel nyújthatnánk anyagi segítséget azok számára akik elvesztették a családtagjukat a szeptember 11-i tragédia során.” – meséli Enya. A kislemez ötszázezer dollárt hozott az alapítvány számára az elkövetkezõ két év során.

  De a 2001-es év vidámabb hírekkel is szolgált, mivel Peter Jackson felkérte Enyát, hogy két dalt írjon a Gyûrûk ura – A gyûrû szövetsége címû filmhez. Az eredmény pedig a May It Be és az Aniron címû dalok lettek, elõbbi dal pedig meghozta Enya számára az Oscar díjat. A díjátadón Enya élõben is elõadta a hihetetlenül sikeres dalt, melyre szívesen emlékszik vissza. „Fantasztikus élmény volt. Az Oscar díjátadó ünnepségen nagy a csillogás de be kell ismernem, hogy nagyon élveztem.” – meséli mosolyogva.

  Bár nagyon élvezi az élõ koncerteket, Enya sosem turnézott, és mivel nem kápráztatja el a hírnév, inkább visszahúzódik a médiaszerepléstõl, mely ritkának számít a hírnevet hajhászó világunkban. „A hírnév és a siker két különbözõ dolog. „Most is azt gondolom, hogy fenn lehet tartani egy normális magánéletet miközben sikeres zenei karriered van. Az én zenémnek szüksége van erre a térre.” – meséli az énekesnõ.

  A 2005-ben megjelent Amarantine, mely Enya legutóbbi stúdió albuma, nagyon jó visszajelzéseket kapott, és négy Grammy díjat hozott az énekesnõnek. 2007-ben Enya két tiszteletbeli doktori címet kapott a zene területén elért teljesítményének elismeréseként.

  Most, hogy a hõmérséklet egyre csökken és a napok sötétebbek, biztos, hogy az And Winter Came a világon mindenütt felmelegíti a szíveket elsöprõ hangszerelésével és optimizmusával, melyet a karácsony közelsége jelent. Roma szerint ezt az album címe is jól tükrözi. „Szeretem ezt a címet. Néhány ember úgy látja, hogy ez valaminek a végét jelenti, egy történet befejezését. De én nagyon is úgy látom, hogy ez valaminek a kezdete.”


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Sziget 2016 első nevei

  Sziget 2016 első neveiEgy rendkívül izgalmas Sziget előszelét hozzák a most bejelentett nevek. Bár a főműsoros előadók még nincsenek a sorban, a mostani csokor is érzékelteti, milyen változatos is a Szabadság Szigetének zenei felhozatala. Sziget 2016: hosszú évek óta újra szerdától szerdáig, azaz augusztus 10-től 17-ig. Itt van mindjárt elsőként a Sigur Rós, a kultikus izlandi poszt-rock zenekar, amit először itt a Szigeten láthat a hazai közönség. Ráadásul Sziget egyik legkülönlegesebb koncertjét ígérik, hisz’ a Sigur Rós vadiúj látványvilággal és különleges, új dalokkal kibővített setlisttel vág neki turnéjának.

 • Ganxsta elbulizza a pénzét

  Ganxsta Zolee (41) sosem volt az a szolíd, félénk kisfiú. Hazánk egyik legnagyobb fenegyereke azonban hamarosan atyai örömök elé néz, akkor pedig kénytelen lesz visszafogni magát. Nem költheti az összes pénzét buizásra, ahogy eddig, hiszen el kell tartania a családját. Ganxsta Zolee-nak nehéz idõszak következik az életében, hiszen hazánk ügyeletes rosszfiúja megállapodni látszik. Felesége van, sõt hamarosan kislánya születik. Vagyis, ezt a féktelen életmódot kénytelen lesz befejezni, hiszen korábban folyamatosan azt újságolta mindenkinek, hogy elveri az összes pénzét bulikra, a hónap végére semmi sem marad.

 • Megasztárosokkal tervezi jövõjét a Megatánc gyõztese

  Gyõzõtt a szakértelem: a TV2 nézõi úgy döntöttek, hogy hazánk elsõ táncos tehetségkutatóját egy 27 éves világbajnok nyerje meg. Kovács Gergely Csanád már öreg rókának számított a többi táncoshoz képest, mégis hajtott, hogy elvigye a fõdíjat. Kitartása eredményes volt, a fiú egy teljes szemesztert tölthet majd a New York-ban található Broadway Dance Centerben. A világhírû iskolában a szakma külföldi nagyágyúitól sajáítathatja majd el a mozgás csínját-bínját. Bár Csanád rendkívül boldog, talán csak most tudatosult benne, hogy három hónap hosszú idõ, fõleg akkor, ha több száz kilóméter választja el a szerelmétõl.

 • Duettet énekelt a Nox és a TNT

  Egyszeri és kihagyhatatlan produkciónak adott otthont a NÉVshowR színpada. A NOX énekesnõje, a szülinapos Péter Szabó Szilvia, és az egykori TNT frontembere, Dobrády Ákos énekelt duettet, méghozzá nem is akárhogyan. A duó, annak ellenére, hogy nem volt alkalma próbálni, és nem is tudták elõre, hogy együtt kell majd dalolniuk, elkápráztatták a közönséget. Ráadásul, mindketten nagyon élvezték a közös rögtönzést. - Váczi Eszter és Bery közös dalát, az Egyedült adtuk elõ - magyarázta az énekesnõ. - Ákossal nagyon jó volt együtt a színpadon, mert maximalista, és hihetetlenül profi, így nem volt nehéz dolgom!

 • Palya Bea táncdalokat énekel

  Örökzöldben utazni kellemes!

  Az 1960–70-es évek táncdalai olyanok, mint a népdalok: mindenki ismeri õket és megtalálja bennük saját történetét – véli Palya Bea. Az énekesnõ új albumán egykori táncdalfesztiválos dalok szerepelnek – áthangszerelve. Köztük egy duett az édesanyjával.

  Magyar, cigány, balkáni népzene, indiai és arab dallamokkal átszõtt muzsika csendül fel Palya Bea eddigi albumain – ha éppen nem ½egyszál ének½.

 • Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!

  Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!A SZIN és Kingdom of Hegyalja fesztivál szervezői együttműködési megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Kingdom of Hegyalja fesztiválra előzetesen bérletet vásárlók, jegyük felmutatásával részt vehetnek az idei Szegedi Ifjúsági Napokon plusz térítés nélkül. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői kizárólag eredeti, 2015-ös évre vásárolt Kingdom of Hegyalja bérleteket fogadnak el. A fesztiválozók azonosítása a jegyen lévő vonalkód alapján történik, tehát a felhasználás és a bérletek elfogadásának feltétele a Hegyalja hetijegyen lévő vonalkód leolvashatósága és a jegy sérülésmentessége.

 • 500.000 eladott album 5 hónap alatt - a Hurts továbbra is a listák élén!

  A Wonderful Life 2010 legjátszottabb dala volt, a Stay pedig már Top3-ban van Németországban!

  Theo és Adam, a Huts két tagja pár órával ezelõtt jelentette be Facebook oldalán, hogy pontosan 5 hónappal "Happiness" címû albumuk megjelenése után az albumból értékesített összmennyiség elérte az 500.000 példányt. A fantasztikus eredmény egyrészt a banda lengyelországi sikereinek köszönhetõ, ahol 2 hete 3 teltházas koncertet is adtak, mely után az album ismét visszaugrott a Top10-be az eladási listán, másrészt Németországban is elképesztõ sikereket produkálnak hétrõl hétre.

 • Balaton Sound 2008: teltház, vagány tömeg a part mentén

  A hazai fesztiválszervezés történetében elõször fordult elõ, hogy már a kapunyitás elõtt egy nappal teltházat jelentettek a szervezõk: elõvételben elkelt ugyanis minden jegy. 2007-ben, a Balaton Sound elsõ évében 32.000-en látogattak el Zamárdiba, az idén 88.000-en. Ezzel a fesztivál nemcsak a Balatoni Régió legjelentõsebb, de egyben Magyarország egyik legnagyobb fesztiváljává nõtte ki magát. A teltház bejelentése után internetes aukciókon egyedülállóan magas áron kínáltak belépõt a rendezvényre: a legkiemelkedõbb 50.000 Ft volt az egyébként 7000 Ft-os napijegyért.

 • SZIN: A 'zöldebb fesztivál'

  Európa legzöldebb fesztiváljai közé pályázik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), mely az itthoni fesztiválok közt elsõként tûzte zászlajára a fenntartható fejlõdés illetve az ökotudatos életmód népszerûsítését.

  A Greener Festival egy not-for-profit szervezet, melynek célja, hogy segítse világszerte a zenei és egyéb mûvészeti események, fesztiválok zöld törekvéseit.

 • Mick Jagger kitett magáért! Hatalmas bulit csapott a Rolling Stones

  A várakozásoknak megfelelõen óriási sikert aratott a Rolling Stones kitûnõ koncertjével péntek este a Puskás Ferenc Stadionban. A legendás együttes két órát játszott, produkcióját hatalmas ovációval fogadta a körülbelül ötvenezer fõs közönség. A kapukat a nagy hõség miatt késõbb nyitották, s kicsit csúszott az elõzenekar fellépése. A brit The Charlatans - Tim Burgess, Marc Collins, Martin Blunt és Jon Brookes - igazi kemény rockkal mutatkozott be a lassan érkezõ közönségnek. Az elõzetes ígéreteknek megfelelõen a stadion több pontján osztottak vizet, s idõnként locsolták a küzdõtéren tartózkodókat. A levegõ lehûlt kissé a koncert közben.

 • Színesebb, mint a Glastonbury

  Hétfõ hajnalban végérvényesen véget ért a huszadik Sziget, amirõl a világ legnagyobb fesztiváljának titulált Glastonbury Festival alapítója is azt mondta: színesebb és tisztább, mint a Glastonbury. Ezt rajta kívül még 379 ezren tapasztalhatták meg, köztük a kezdetektõl számított hatmilliomodik látogató is.

  „Nem akarok haza menni!” - süvített át egy hang a K-hídon a hétfõ hajnali napfelkeltében, távozóban a Szigetrõl. De a jubileumi fesztiválnak sajnos immáron vége...

 • Rihanna - Rockstar 101 - klik és nézd meg a klippet!

  Rihanna legújabb klipje a Rockstar 101 címû felvételhez készült. Ellentétben a legutóbb megjelent Rude Boy változatos színvilágú klipjével, a 2010.05.25-én debütáló zenei videót a sötét árnyalatok uralják. Eredetileg úgy volt, hogy Te Amo címû dalához készül el a soron következõ videó. Azonban a fiatal barbadosi énekesnõ nyilatkozata nagy örömet szerzett a rajongóknak. Hivatalossá vált, hogy a Rockstar 101 és a Te Amo klipjét szinte egyszerre forgatja az énekesnõ, így rövid idõn belül két új zenei videó is napvilágot lát majd.

 • MTV EMA: Négy kategóriában is jelölték Lady Gagát

  MTV EMA: Négy kategóriában is jelölték Lady GagátA közönség 16 kategóriában szavazhat kedvenc zenekaraira/előadóira, és a választás idén sem lesz könnyű. A nyár egyik legnagyobb slágerét, a Blurred Lines-t két kategóriában is jelölték, a Legjobb Dal illetve, a Legjobb Videoklip kategóriákban, valamint magára az előadóra is szavazhatunk a Legjobb World Stage Előadó kategóriában. A Legjobb Dal esélyeseként indul Rihanna Diamonds című dala is. Lady Gaga hatalmas erővel tért vissza és ez a jelöléseken is meglátszik, rögtön 4 kategóriában is nominálták.

 • Eurovíziós Dalverseny - pályázaton választják ki a magyar indulót

  Budapest - Idén is 43 nemzeti közszolgálati tévétársaság vesz részt az Eurovíziós Dalversenyben; a moszkvai megmérettetés magyar résztvevõjét pályázati úton választja ki a Magyar Televízió (MTV).

  A jelentkezéseket február 2-ig várják, a magyar versenyszámról szakmai zsûri dönt.

  Tájékoztatásuk szerint a pályázaton, amelynek kiírása a televízió honlapján is megtalálható, 2008. október 1. után bemutatott dalokkal lehet részt venni.

 • Folytatódhatnak a Neverlani Jackó bulik

  Két dúsgazdag Jacko-rajongó bejelentette, hogy licitál Michael Jackson árverezés elõtti birtokára, hogy Jacko visszaköltözhessen a Neverlandra. Jacko Bahreinbe menekült adósságai miatt, kérdés, hogy vissza merne-e térni. Jackson a meseországábanEgy elhagyatott, düledezõ kísértetkastéllyá vált Michael Jackson híres birtoka, a Neverland. Ahogy a popsztár karrierje elkezdett hanyatlani, és pattantak ki a botrányai, Jacko álomkastélya és a vidámpark úgy kezdett lerohadni.

 • 110 ezer VOLT

  110 ezer VOLTMinden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott Sopronba Magyarország legszerethetőbb eseménye, a VOLT Fesztivál, melynek koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték. „Az elmúlt napokban és a zárás óta hazai és külföldi rajongók százainak posztjai és üzenetei biztosítottak bennünket arról, hogy a VOLT valóban Magyarország legszerethetőbb vidéki fesztiválja. A rekordszámú látogató mellett számunkra talán a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy a VOLT ma már láthatóan igazán kortalan eseménnyé vált.

 • Újabb sztársor a Soundon

  Újabb sztársor a SoundonÚjabb tucatnyi fellépő csatlakozott a Balaton Sound nemzetközi sztárkínálatához. Friss hír, hogy Európa legjobb vízparti bulisorozatán – július 6. és 10. között – fellép Dimitri Vegas & Like Mike, Tyga, Sven Väth és a megannyi további nemzetközi név mellé már csorognak a hazai fellépők is. Jön a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia is. Egyre erősebb a Sound felhozatala, ami persze nem újdonság, hisz évről-évre az elektronikus tánczene legnagyobb bulifelelősei adják egymásnak a porondot.

 • LMFAO - shuffling-õrületet

  A shuffling-õrületet elindító Grammy-díjas duo, az LMFAO új, "Sorry For Party Rocking" albumána hallgató "Party Rock Anthem" címû dala számtalan ország után Magyarországon is meghódította a MAHASZ Editor's Choice és Rádiós Top 40 listáit, ezzel a 29. héten abszolút befotó lett. A számhoz készült videót eddig több mint 135 millióan(!) látták a csapat hivatalos YouTube csatornáján! A csapat készített egy oktatófilmet is, ahol a klipben látható táncmozdulatokat sajátíthatják el a rajongók, valamint többek közt magyar fiatalok is rögzítettek egy flashmob videót, melyen a "Party Rock Anthem" koreográfiáját táncolják egy nyaralás alkalmával.

 • Paris Hilton bugyiban bulizott

  Úgy tûnik, Paris Hilton (26) hamar elfelejtette, milyen ígéreteket tett a börtönben, amikor ittas vezetésért még a rácsok mögött volt. Akkor azzal szédítette a nagyérdemût, hogy miután kijön, új életet kezd, jótékonykodni fog, akkor még a Biblia tanulmányozásába is belekezdett. Mindez már a múlté, a hét végén ugyanis egy szál bugyiban, harisnyatartóban és melltartóban indult a Playboy-tulajdonos Hugh Hefner partijába. Törzsvendégként tudja, hogy egy idõ után még ennyi sem lesz rajta. Paris ezúttal nem sokat bajlódott megjelenésének megtervezésével - állította egy szemtanú. - Szexi fehérnemûjére csupán egy ezüst alapon leopárdmintás kabátot vett, lábán pedig egy selyem térdharisnya volt.

 • Magna Cum Laude - Átkozott Nõk

  A Fonogram-díjas zenekar új slágere megérkezett!

  A "Minden állomás" címû lemezéért 2007-ben Az év pop albuma Fonogram-díjat kiérdemlõ Magna Cum Laude eddig olyan gyöngyszemekkel gazdagította a hazai könnyûzenét, mint a "Vidéki sanzon", a "Lehet, hogy eltört", a "Visszhang" vagy a "Színezd újra". Egyszerû, letisztult dalszerkezetek, finom, érzelmes dallamok, tartalmas szövegek - bár egyszerûnek tûnhet a siker receptje, a gyulai zenekar olyan egyedi ízt kölcsönöz a szerzeményeknek, melyek tátongó ûrt töltenek be a honi zenei palettán.

 • Jennifer Aniston: nem zavart, hogy pucér vagyok!

  Nem hiába cikkezett annyit a világsajtó Jennifer Aniston és Vince Vaughn románcáról: a Mr és Mrs Smith óta nem kapott film akkora ingyenreklámot, mint a Szakíts, ha bírsz. A sztárpár filmje, amelynek forgatásán egymásba szerettek, az elsõ héten Amerikában 39 millió dolláros bevételt hozott, és ezzel megdöntötte a rekordokat. Ugyan a kritikusok a próbavetítésen ízekre szedték a produkciót, a nézõknek nagyon tetszik a Szakíts, ha bírsz. Az Universal stúdió által gyártott romantikus vígjáték, amelynek középpontjában egy fiatal pár áll, akik miután összeköltöznek, megutálják egymást, a bemutató óta 39 millió dollár bevételt hozott a készítõknek, amely a nagy szám ellenére még aprópénz, hiszen a film 52 millió dollárból készült.

 • Őrületes hangulat az ÁRKÁD Party Arénában Quentin Mosimann show-ján

  Őrületes hangulat az ÁRKÁD Party Arénában Quentin Mosimann show-jánCsík Zenekar, Kiscsillag, Magna Cum Laude, Paddy And The Rats, Supernem, Szabó Balázs Bandája… csak néhány nagy név a SZIN 2. napjának fellépői sorából; és persze egy kiváló francia dj, Quentin Mosimann, aki nemcsak dj produkciójával, de kiváló hangjával és dob játékéval is elkápráztatta a SZIN közönségét. Ismét nagy tömeg gyűlt össze a SZIN 2. napján, hogy kitombolja magát a nyár utolsó nagy fesztiválján. A 6 különböző színpadon zajló koncertek sora tovább folytatódott, olyan neves fellépőkkel, mint a Csík Zenekar, akik varázslatos hangulatot keltettek a SZIN Nagyszínpadán.

 • Alice Cooper és Tom Waits is a rock and roll halhatatlanja lesz

  Alice Cooper, Tom Waits és Neil Diamond is bekerül 2011-ben a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába, a Bon Jovi és a Beastie Boys zenekarnak azonban még várnia kell erre az elismerésre. Nyilvánosságra New Yorkban, kit tart érdemesnek a szakmai zsûri a tizenötös jelöltlistáról érdemesnek arra, hogy 2011-ben megörökítsék a rock and roll halhatatlanjai között. A tizenöt jelölt között volt Alice Cooper, a Bon Jovi, a Beastie Boys, Neil Diamond, Donovan, Laura Nyro, Donna Summer, Chuck Willis, a Chic, Dr. John, a J. Geils Band, LL Cool J, Darlene Love, Joe Tax és Tom Waits.

 • Örökké szerelmes a latin sztármuzsikus - Eliades Ochoa hazája zenéjérõl és a Buena Vista Social Clubról

  A havannai Buena Vista Social Club zenei közösség egyik legjellegzetesebb alakja Eliades Ochoa. Már a klub nevét viselõ 1996-os lemezen és az errõl készült 1999-es Wim Wenders dokumentumfilmben is szerepelt. Az album és a film világhírûvé vált, a benne szereplõ kubai veterán és aktív zenészekre pedig immár végleg ráragadt a Buena Vista Social Club elnevezés. A Grammy-díjas kubai énekes-gitárossal Debrecenben, a Grupo Patria koncertjén beszélgettünk.

  - Tapasztaljuk a latin zene térhódítását a világban. Ön ezt minek tulajdonítja?

 • Cameron, Justin és Shrek

  Vasárnap, a Harmadik Shrek régóta várt Los Angeles-i premierjén a Mann's Village filmszínházba érkezõk rövid idõre elfeledkeztek a filmrõl, amikor két fõszereplõ bevonult a piros szõnyegen. Ugyanis mindenki azt várta, hogyan viszonyul majd egymáshoz Cameron Diaz és Justin Timberlake, akik ugyan még párként kezdték el a forgatást, de már hónapok óta szakítottak, és azóta se nagyon beszéltek egymással. Persze a színésznõ és énekes exbarátja „csak” hangjuk révén fõszereplõk.

 • Véget ért a Slipknot pályafutása?

  A Slipknot frontembere, Corey Taylor szerint, nincs értelme tovább folytatni a zenélést, basszusgitárosuk, Paul Gray nélkül. A zenész 2010. májusban, tragikus hirtelenséggel hunyt el, drogtúladagolás következtében.

  A zenekaroknak néha még azt is sikerül kiheverniük, ha frontemberük távozik az élõk sorából.

  A Queen néhány tagja tovább zenél Freddie Mercury halála után is.

 • Ki itt belépsz, vetkõzz gatyára! Nem mindegy, hogy bulizunk P. Diddynél

  Hülyeségben a sztárok nem ismernek tréfát: P. Diddy, aki korábban még Puff Daddyként borzolta a zenekedvelõk idegeit, rendszeresen tart olyan partikat, amikre csak talpig fehérben lehet bejutni. A sztár ráadásul véresen komolyan veszi a fehér ruhát. Aki pedig nem alkalmazkodik, levetkõztetik a testõrök. Mellettük szól azért, hogy fehér ruhát adnak rá, de nemrég megint elõfordult, hogy egy vendégérõl kíméletlenül leparancsolták krémszínû nadrágját, ráadsául még az utcán (a belépés csak fehérben szó szerint értendõ...)

 • EFOTT 2004: megabuli a Balaton partján

  A Balaton és a sör volt az EFOTT 2004 legnagyobb dobása, de a fonyódi fesztiválon együtt harsogott hajnalig a kõkemény metál, a rock, az alternatív és a nosztalgikus zene, és persze tombolt a buli.

  Gõzerõvel dübörgött az EFOTT 2004 az utolsó napon is, a megapartinak csak a vasárnapi napkelte, no meg a mindent elsöprõ fáradtság vetett véget.

 • Debrecenben koncertezett a rocklegenda

  Újra magyar színpadon lépett fel az összetéveszthetetlen hangú Joe Cocker.

  A már négy évtizede a zenei világ élvonalában lévõ sztár a debreceni Fõnix csarnokban adott koncertet tegnap este. Joe Cocker nemcsak új albuma dalait énekelte, hanem a már jól ismert klasszikusokkal - például a 9 és fél hét címû film slágerével - is megörvendeztette a rajongókat. A most 63 éves angol zeneszerzõ és énekes hazánkban legutóbb két évvel ezelõtt, Budapesten adott koncertet.

 • Rekordot döntött a Balaton Sound

  Hétfõ hajnalban ért véget az igencsak változékony idõjárás mellett zajló hatodik Heineken Balaton Sound, melyre a négy nap alatt összesen 108 ezren látogattak el. A szuperpanorámás balatoni strand a világsztárok és a közönség egybehangzó véleménye szerint is “világszínvonalú” fesztiválnak adott otthont. Szikrázó napsütés és szakadó esõ, teltházas koncertek és önfeledt strandolás egyaránt jellemezte az idei Heineken Balaton Soundot, ahol négy nap alatt 108 ezren vettek részt, ezzel a látogatószám 7500 fõvel írta felül a tavalyi csúcsot.