rss
 • ENYA - And Winter Came

 • Az új album november 10-én jelenik meg!

  Következõ hónapban lesz húsz éve, hogy megjelent Enya izgalmas debütáló albuma a Watermark a Warner gondozásában. Az elmúlt két évtized alatt 70 millió eladott albummal büszkélkedhet, rengeteg díjjal jutalmazták és Írország legsikeresebb szóló énekese lett.

  A két év alatt, míg Enya új albuma készült, egyre nõtt a várakozás az And Winter Came-el kapcsolatban.

  Az album 12 dala a hallgató elé varázsolja a tél miatt változó tájat és az örömet, amit a karácsony jelent. Az album ezúttal is az énekesnõ saját stúdiójában készült. A segítõkkel alkotott triumvirátus is változatlan 1982-tõl kezdve, a producer/ hangmérnök ezúttal is Nicky Ryan, a szövegíró pedig Roma Ryan volt.

  Eleinte az And Winter Came karácsonyi albumnak készült, de ahogy az elõkészületek elõre haladtak, egy szélesebb, az egész évszakra jellemzõ téma alakult ki. „Mindig is akartam egy karácsonyi albumot, de ahogy elkezdtük a felvételeket, nem éreztem helyénvalónak, hogy bizonyos dalokra rákényszerítsem a karácsonyi témát.” – magyarázza Enya.

  „Egy karácsonyi albumot kezdtünk írni, de inkább egy olyan Enya album alakult ki, amely egy téli tájképet idéz meg, és itt-ott valóban megjelenik a karácsonyi hangulat. De hiba lenne karácsonyi Enya albumnak nevezni.” – mondja Nicky. És ez valóban így van, de az albumnak kellemes, ünnepi hangulata van. Az egyik legünnepibb dal a White in is the Winter Night, amelyet Nicky így mutatott be: „ez egy olyan dal, amit ha meghallanak a korzón sétálók, mindenki dúdolni kezdi, annyira karácsonyi hangulata van.”

  Enya hetedik stúdió albumán két tradicionális karácsonyi dal is hallható, az O Come, O Come, Emmanuel szárnyaló feldolgozása és a Silent Night (Oíche Chiuín), melyet Enya Gael nyelven énekel, ami nagyon népszerûnek bizonyult az évek során. „Nagyon érdekes volt újra átélni a Silent Night elõadását, mert huszonkét évvel ezelõtt énekeltem elõször.” – örvendezik Enya. „Minden évben újra kiadják Amerikában, és így nagyon jó dolog volt visszatérni hozzá, és valami mást csinálni vele.”

  A Oíche Chiuín (Chorale) új feldolgozásánál felhasználták a technikát, amit Nicky úgy hív, hogy „az egyszemélyes kórus”. Ezt a technikát elõször a Watermarkon dolgozta ki, és azt jelenti hogy Enya több szólamú vokált énekel fel, ezáltal a harmóniák selymes tengerét varázsolja elõ. „Élvezem ezt a folyamatot. Szeretem az izgalmat, hogy nem tudom elõre, fog-e mûködni.”

  Az elõzõ Enya albumokon a mûvésznõ nagy nyelvi zsonglõrködést mutatott be, mivel a dalok rengeteg nyelven íródtak, köztük Welsh, Japán és egy teljesen kitalált nyelven, melynek a neve Loxian lett, és Roma ötlötte ki a 2005-ös Amarantine címû albumra. Az And Winter Came tíz saját szerzeményû dalát angolul adja elõ az énekesnõ.

  Egy kilenc gyermekes család hatodik sarjaként 1961 május 17-én született Eithne Patricia Ni Bhraonian, Donegal megyében. Anyanyelveként a Gaelt tanulta, az Enya pedig az Eithne Gael kiejtés szerinti átírása. „Mivel számomra a betûk kiejtése más hangzású mint annak, akinek az angol az anyanyelve, nagyon élvezem a nyelv hangzását. Jó dolog, hogy tudok egy olyan õsi nyelven énekelni, mint a Gael, de mégis eljut az üzenet a hallgatóhoz a zene nyelvén és az elõadás segítségével.”

  Enya klasszikus zenét tanult a Milfordban, és elhatározta, hogy a zene lesz az élete, de nem igazán tudta, hogy milyen irányba induljon. Az iskola befejezése után Nicky és Roma meghívták, hogy csatlakozzon egy idõre a Clannadhoz, egy csapathoz, melyet õk menedzseltek.

  „Úgy érkeztem oda, hogy klasszikus zenét tanultam egy bentlakásos iskolában, és meglehetõsen független voltam. Nem igazán sikerült beilleszkednem a csapatba. Nicky azt akarta, hogy én legyek a billentyûs, hogy egy új vokális hangzást adjak a csapathoz, és én bele is egyeztem. Sokat beszélgettünk Nickyvel a zenérõl, és ekkor találta ki az egyszemélyes kórust. Nagyon benne volt a kísérletezésben. Õ az élõ zenében élt benne, és remélem, hogy ez érzõdik a közös munkáinkon is. Az And Winter Came nagyon is stúdió album, de mégis az elõadásról szól.” – meséli Enya.

  Ez pedig egy kreatív együttmûködés kezdete volt, mely végül 1982-ben kezdõdött el Nicky, Enya és Roma között. A triumvirátus elsõ munkája egy filmzene volt 1984-ben, David Puttnam Francia Rómeó címû filmjéhez.

  Két évvel késõbb Enya nagy fejlõdésen ment keresztül és az A kelták címû BBC dokumentumfilm teljes zenéjét õ készíthette el. „Elõször minden epizódhoz külön zeneszerzõt akartak, de aztán mi bemutattuk a March Of The Celts-et, és ezután visszajöttek, hogy elmondják, azt akarják, én írjam az egész sorozat zenéjét.” –meséli Enya. „Nagy rizikót vállaltak be, mert én csak egy ismeretlen ember voltam, aki tanult zenélni, nem volt rá semmi garancia, hogy milyen zenét fogok írni.”

  A dalokkal, melyeket angolul és Gael nyelven adott elõ, Enya egy csokornyi elbûvölõ, éteri zenét alkotott meg, melyek késõbb megjelentek az énekesnõ legendás debütáló albumán, mely 1987-ben jelent meg. Az album megjelenése azonban nem okozott túl nagy feltûnést , egészen addig, amíg 10 évvel késõbb A The Fugees a Bodiceat beépítette a Ready Or Not címû dalába. Nickynek sok fejfájást okozott a dolog, mivel a csapat elfelejtett engedélyt kérni rá. „Bosszantott, hogy nem kérdeztek meg minket, de jól végzõdött a történet. Választhattuk volna azt is, hogy a Sonyval levetetjük az összes lemezt a polcokról, de ezzel mire mentünk volna? Egy fiatal csapat voltak, úgyhogy együtt kitaláltunk valamit, és ez teljesen jól mûködött.”

  De a dal iránti érdeklõdés itt nem ért véget. Néhány évvel késõbb Nickyt nem más, mint Sean Combs, akit a legtöbben P.Diddyként ismernek, kereste telefonon, és udvariasan engedélyt kért, hogy a dalt felhasználhassák Mario Winans kislemezén, az I Don’t Wanna Know címû dalban. A dal listavezetõ lett az Egyesült Királyságban. Nicky nagylelkûen beleegyezett, de volt egy feltétele: „Azt mondtam neki, hogy majd én is fogok kérni valamit cserébe. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy a közeljövõben lesz valami közös dolog amiben Enya és P.Diddy is szerepelni fog.” – meséli nevetve.

  Míg debütáló albumának nem sikerült a listákat felvillanyozni, a Warner Brothers elnökét, Rob Dickinst teljesen elbûvölte, így nagyon gyorsan leszerzõdtette Enyát. Döntése nem kis meglepetést okozott a kollégák között, mert nem igen hittek benne, hogy Enya éteri zenéjére lesz kereslet egy olyan piacon, amelyen az olyan pop sztárok dominálnak mint Kylie Minogue és Rick Astley. De Dickins azt tartotta szem elõtt, hogy: „Idõnként a cég azért van, hogy pénzt csináljon, idõnként viszont azért, hogy zenét.” Természetesen kellemes csalódna, ha Enya esetében mind a két objektív cél elérhetõvé válna.

  „Mi, és az egész kiadó teljesen le voltunk taglózva a Watermarkra kapott visszajelzésektõl.” – ismeri be Enya. „Honnan tudhattuk volna? Semmi ehhez fogható nem volt a piacon a nyolcvanas évek vége felé.” A Watermark 1988-ban készült el, és több mint 10,2 millió példányban kelt el, ezzel két Brit Awards jelölést szerzett Enyának, és az Orinoco Flow címû kislemez az angol listák elsõ helyére száguldott.

  Mivel Dickens nagyon a szívén viselte Enya sorsát, még a lemezboltokba is elment, hogy megnézze, amint a vásárlók megveszik az Orinoco Flowt. Ez az elkötelezett érdeklõdés vezetett oda, hogy a Sail Away szövege helyett kapott a késõbbi nyomatok borítóján, mert Dickens észrevette, hogy a rajongók nem voltak teljesen biztosak a dal címében. Tiszteletben tartotta Enya vágyát a kreatív függetlenségre. „A szerzõdés aláírásának egyik feltétele az volt, hogy a kreatív dolgokat illetõen függetlenek maradunk, és emiatt soha nem is éreztük, hogy lennének olyan dolgok, amiket nem tehetünk meg, vagy hogy nem lehet valami másként ha jó ok van rá, ha a zene így diktálja. Az egyetlen nyomás ami a Warner felõl érkezik, az az, amikor megkérdezik, hogy abban az évben akarunk-e kiadni lemezt vagy sem.” – meséli nevetve.

  1991-ben megjelent Enya 11 millió példányban eladott albuma, a Shepherd Moons, ami rögtön az angol listák élén debütált és hasonlóan sikeres volt az amerikai listákon is, mely pozíciót 199 héten át tudta tartani. Enya elsõ Grammy díját a Shepherd Moon hozta meg, a Legjobb New Age Album kategóriában. De a díjakat tartó szekrény újabb darabbal bõvült, amikor négy évvel késõbb újabb Grammy díjat vehetett át a Memory Of Trees címû albumért, ami 9 millió példányban kelt el.

  Paint The Sky With Stars címen egy rendkívül sikeres „best of” album jelent meg 1997-ben, olyan slágerekkel mint az Orinoco Flow, Caribbean Blue, a Book Of Days és az Anywhere Is. De a 2000-ben megjelent A Day Without Rain volt az a bizonyos stúdió album, mely a következõ év során Enyát a legtöbb lemezt eladó elõadóvá tette.

  A Day Without Rain közel két évig volt fent az amerikai listákon, és 13 millió példányban kelt el világszerte. Eközben a 2001 szeptember 11-én történt események sokkolták az egész világot, és az Only Time címû dal, a rajongók egyik nagy kedvence, elõkelõ helyre került a rádió és tévé csatornákon, melyek egy megnyugtató zenét kerestek a szívszaggató riportjaik mellé.

  „A CNN használta elõször.” - emlékszik vissza Enya. „De késõbb a 9/11 himnuszává vált. Abban az idõben a rádió állomások teljesen lecserélték a játszott dalokat és segíteni akartak az embereknek hogy túltegyék magukat a veszteségen és az elkeseredésen amit a történtek miatt éreztek. A dal arról szól, hogy milyen a gyógyulás idõszaka és hogy a normális állapot, vagy egy olyan állapot ami ehhez nagyon közel van, vissza fog térni az életünkbe.” Miután Enya, Nicky és Roma adakoztak a a Tûzoltók szövetségének az özvegyek és a gyermekeik számára létrehozott alapítvány javára, gyorsan felismerték, hogy a dal népszerûsége segítséget nyújthat az áldozatok számára. „Az jutott eszünkbe, hogy kiadhatnánk az Only Time-ot kislemezen, és ezzel nyújthatnánk anyagi segítséget azok számára akik elvesztették a családtagjukat a szeptember 11-i tragédia során.” – meséli Enya. A kislemez ötszázezer dollárt hozott az alapítvány számára az elkövetkezõ két év során.

  De a 2001-es év vidámabb hírekkel is szolgált, mivel Peter Jackson felkérte Enyát, hogy két dalt írjon a Gyûrûk ura – A gyûrû szövetsége címû filmhez. Az eredmény pedig a May It Be és az Aniron címû dalok lettek, elõbbi dal pedig meghozta Enya számára az Oscar díjat. A díjátadón Enya élõben is elõadta a hihetetlenül sikeres dalt, melyre szívesen emlékszik vissza. „Fantasztikus élmény volt. Az Oscar díjátadó ünnepségen nagy a csillogás de be kell ismernem, hogy nagyon élveztem.” – meséli mosolyogva.

  Bár nagyon élvezi az élõ koncerteket, Enya sosem turnézott, és mivel nem kápráztatja el a hírnév, inkább visszahúzódik a médiaszerepléstõl, mely ritkának számít a hírnevet hajhászó világunkban. „A hírnév és a siker két különbözõ dolog. „Most is azt gondolom, hogy fenn lehet tartani egy normális magánéletet miközben sikeres zenei karriered van. Az én zenémnek szüksége van erre a térre.” – meséli az énekesnõ.

  A 2005-ben megjelent Amarantine, mely Enya legutóbbi stúdió albuma, nagyon jó visszajelzéseket kapott, és négy Grammy díjat hozott az énekesnõnek. 2007-ben Enya két tiszteletbeli doktori címet kapott a zene területén elért teljesítményének elismeréseként.

  Most, hogy a hõmérséklet egyre csökken és a napok sötétebbek, biztos, hogy az And Winter Came a világon mindenütt felmelegíti a szíveket elsöprõ hangszerelésével és optimizmusával, melyet a karácsony közelsége jelent. Roma szerint ezt az album címe is jól tükrözi. „Szeretem ezt a címet. Néhány ember úgy látja, hogy ez valaminek a végét jelenti, egy történet befejezését. De én nagyon is úgy látom, hogy ez valaminek a kezdete.”


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A Topless DJ Niki Belucci ruhában folytatja

  A 27 éves Niki Belucci lemezlovas, aki ezentúl nem félmeztelenül szolgáltatja a zenét. Õ volt a Playboy 2010 januári számának fõszereplõje, így bájaiban újból kigyönyörködhették magukat a férfiak. Meztelen képei azért is az érdeklõdés középpontjába kerültek, mert férjes asszonyról van szó, 2007-ben házasodott. Érdekes és mozgalmas élete volt eddig.

  Reménybeli sportolóként kezdte, ötévesen már tornázott, késõbb a Honvéd, majd a Ferencváros tornászaként számos versenyt nyert, ám tizenöt évesen egy súlyos sérülés kettétörte a karrierjét.

 • Sterbinszkyért rajongtak leginkább a lányok

  A miskolci egyetemi klubban rendezték az Axe-illatparty soron következõ buliját. A hétvégi nyertes nem tanult az elõzõ versenyzõktõl, nemhogy hetven, de még ötven lányt sem tudott elcsábítani. A csodás nyereményt azért így is megkapta. Sterbinszky egy szempillantás alatt remek hangulatot teremtett Miskolcon is, a bejáratnál ugyanis õ is fújatott magára egy jó adag illatot, s mielõtt a sátorba lépett volna, viccesen elkiáltotta magát: "Bom Chicka Wau Wau". Meg is lett az eredménye, hiszen a lányok leginkább rajta csüngtek, ügyet sem vetve a közben kegyeikért versengõ fiúkra.

 • U2 koncert Moszkvában - Forró hangulat hideg esõben

  A U2 ír rockegyüttes elsõ, moszkvai koncertjén Bono, az együttes énekese köszönetet mondott Dmitrij Medvegyev elnöknek azért, hogy elõzõ nap fogadta õt, és nagy lelkesedéssel szólt Mihail Gorbacsovról, az orosz fõvárosról, valamint az itt élõ emberekrõl, mûvészekrõl.

  Bono példaképének nevezte Gorbacsovot, a Szovjetunió elsõ és utolsó elnökét, elmondta, hogy már tíz éve ismeri, s kijelentette: Gorbacsov egy életen át a hazáját szolgálta, és soha nem kért érte semmit.

 • A tíz legdurvábban bulizó sztár

  Az amerikai In Touch magazin saját megfigyelései alapján tízes toplistát állított össze a legkeményebben bulizó hírességekrõl "Top Ten Party Animals" néven, amely nem feltétlenül az év legpozitívabb címének számít.

  Akadt is bõven nevezõ, hiszen a magazin minden héten beszámol részegen botrányt okozó hírességekrõl, akik nem vetik meg az alkoholt. Az In Touch egyébként nem kívánta kommentálni a listát, de a Party Animal cím elég sok mindent elmond.

 • Szórják a pénzt a világsztárok

  Egy hollywoodi filmszerep vagy egy elsõ hely a slágerlistán nem csak hírnévvel, de rengeteg pénzzel is jár. A hatalmas vagyon azonban nem mindig jár együtt a józan észszel, így gyakran elõfordul, hogy a showbiznisz egén ragyogó csillagok meglehetõsen fura dolgokra szórják el dollármillióikat. Az amerikai Blender magazin összegyûjtött egy-két extrém esetet. Mielõtt megszülte volna gyermekét, Sean Prestont, Britney Spears (25) nagyon ügyelt arra, hogyan néz ki. Különösen a hajára figyelt, amelyet nem lehetett akármivel levágni, csak egy Japánból, 3000 dollárért (639 ezer forintért) rendelt ollókészlettel.

 • A 2010-es Viva Comet jelöltjei!

  2010. június 17-én 10. alkalommal adják át a zöld-narancssárga gömböket a legjobb zenei teljesítményért. Az öt kategória idén is változatlan: a VIVA a legjobb férfi, nõi, együttes, új elõadó, és videoklip kategóriában hirdet majd gyõztest az év legrangosabb zenei eseményén.

  Az idén 10 éves díjátadóra rengeteg meglepetéssel és különleges produkcióval készülnek a szervezõk, a Cascada pedig kizárólag a Comet miatt látogat el Budapestre. A VIVA Comet gála évek óta többezer fiatalt vonz, így a csatorna idén is korán megkezdte a jegyek árusítását.

 • A Kistehén tánczenekar külföldi sikere

  Rövid idõ alatt két nagyon sikeres németországi koncerten van túl a Kistehén tánczenekar, akik külföldön Little Cow néven kezdik el karrierjüket ezekben a hetekben. Most hétvégén, március 24-én a berlini Rodina Klubban lépnek fel abból az alkalomból, hogy Berlin klubjai Európát ünneplik a német EU elnökség alkalmából. A zenekar április végén német turnéra indul, majd nyáron külföldi fesztiválokon is fellép.

 • Elkelt a Lila Akác köz démona?

  A Született feleségek mindenre elszánt, szexis pasifalóját alakító, Nicollette Sheridan, mostantól csak a sorozatban hódíthat. Edie Britt maga a megtestesült két lábon járó szexualitás, aki minden férjnek elcsavarja a fejét a Lila Akác közben. Nincs biztonságban tõle egyetlen jóképû férfi sem. A csinos szõkét alakító Nicollette Sheridant, az életben is hasonlóan nagy eredményekkel hódíthatott... egészen mostanáig. A színésznõ szóvivõje nemrég bejelentette, Nicollette-t eljegyezte párja, Michael Bolton.

 • Megint terhes a botrányos Playmate?

  Anna Nicole Smith elhintette a hírt, hogy ismét terhes volna. Ami csak azért meglepõ, hisz alig három hónapja született meg kislánya, Dannielynn, majd pedig egy tragédia árnyékolta be az életét.

  Hisz két nappal késõbb elhunyt a fia, amelyrõl lentebb olvashatsz részletesen. Így furcsa volna, ha akár csak szexuális téren is ily hamar visszarázódna, nemhogy rögvest babát vállalna. Mint kiderült, egyelõre nem is következik ez be, hisz az egykori Playmate elárulta, ezúttal csak viccelt…

 • 12 hónapra elköszönt a Tankcsapda

  12 hónapra elköszönt a TankcsapdaPénteken lépett fel idén utoljára a legendás magyar rockbanda. Ezzel az együttes 12 hónapra elköszönt a budapesti nagyszínpadoktól. A Tankcsapda a pénteki koncerttel elköszönt a fővárosi nagyszínpadoktól, hiszen legközelebb 12 hónap múlva, az együttes 25. évét megünneplő látványos önálló koncerttel térnek vissza Budapestre. Lukács Tank László erről korábban úgy nyilatkozott, hogy „hatalmas bulit akarunk csapni a jubileumon egy nagy budapesti helyszínen, és azt szeretnénk, ha az ősztől már mindenki erre készülne a fővárosban és a környékén.\"

 • Mick Jagger kitett magáért! Hatalmas bulit csapott a Rolling Stones

  A várakozásoknak megfelelõen óriási sikert aratott a Rolling Stones kitûnõ koncertjével péntek este a Puskás Ferenc Stadionban. A legendás együttes két órát játszott, produkcióját hatalmas ovációval fogadta a körülbelül ötvenezer fõs közönség. A kapukat a nagy hõség miatt késõbb nyitották, s kicsit csúszott az elõzenekar fellépése. A brit The Charlatans - Tim Burgess, Marc Collins, Martin Blunt és Jon Brookes - igazi kemény rockkal mutatkozott be a lassan érkezõ közönségnek. Az elõzetes ígéreteknek megfelelõen a stadion több pontján osztottak vizet, s idõnként locsolták a küzdõtéren tartózkodókat. A levegõ lehûlt kissé a koncert közben.

 • Armin Van Buren idén a világ legjobb DJ-je

  A Top 100-as versenyre idén rekordot döntõ 345.000 szavazat érkezett több mint 220 országból a dance zenét kedvelõ rajongóktól. Armin 2001 óta vesz részt a DJ Mag Top 100 választáson (akkor 27. volt). A következõ évben már az 5. helyre lépett elõre, és késõbb az elõkelõ 3. helyet is sikerült megszereznie. Miután 3 éven keresztül tartotta magát ebben a pozícióban, a tavalyi évben még egyet lépett elõre a 2. helyre. Az idei év nagyon pörgõs volt a 30 éves Van Buuren-nek.

 • MTV EMA: Négy kategóriában is jelölték Lady Gagát

  MTV EMA: Négy kategóriában is jelölték Lady GagátA közönség 16 kategóriában szavazhat kedvenc zenekaraira/előadóira, és a választás idén sem lesz könnyű. A nyár egyik legnagyobb slágerét, a Blurred Lines-t két kategóriában is jelölték, a Legjobb Dal illetve, a Legjobb Videoklip kategóriákban, valamint magára az előadóra is szavazhatunk a Legjobb World Stage Előadó kategóriában. A Legjobb Dal esélyeseként indul Rihanna Diamonds című dala is. Lady Gaga hatalmas erővel tért vissza és ez a jelöléseken is meglátszik, rögtön 4 kategóriában is nominálták.

 • Rúzsa Magdit lopással vádolják

  Rúzsa Magdi dalát választották a legjobbnak az Eurovíziós Dalfesztiválon a szakemberek. A vajdasági lány nagyon boldog, és a 9. hellyel is elégedett. Minden bizonnyal nem érti, hogy a szakmai díj elnyerése után miért mondja azt a BBC riportere, hogy az Aprócska blues csak egy unalmas koppintás. – Nagyon elégedett vagyok a kilencedik hellyel, de hogy megkaptam a szakmai díjat, az nekem többet jelent bármi másnál – mutatta büszkén trófeáját Rúzsa Magdi, amikor tegnap este megérkezett a Ferihegyi repülôtérre.

 • A Cseke-Kökény páros nyerte a Nagy Duettet

  Végül is gyõzött az igazság, hiszen a nézõk meghozták a döntést: Cseke Katinka és Kökény Attila nyerte a SuperTV2 versenyét.

  A sok-sok amatõr és profi énekesekbõl álló sztárpárok adtak számot tudásukról, s az elõadásokat a zsûri és a nézõk együttesen bírálták el, adásonként mindig a leggyengébb páros távozott. Vasárnap este már csak három páros mérkõzött meg egymással - Cseke Katinka és Kökény Attila, Lakatos Márk és Bangó Margit, valamint Szabó Gyõzõ és Király Linda.

 • London Grammar helyett Clean Bandit

  London Grammar helyett Clean BanditTöbb nyári koncertjét is lemondta a London Grammar, sajnos a szigetest is. A zenekar ügynöksége azonban rögtön ajánlott egy másik csapatot, így az A38 színpadán született hiátus azonnal betöltődik: a soundos siker után a Clean Bandit ezúttal egy “kibővített” zenekari formációban jön a Szigetre 2014-ben. Van egy rossz és egy jó hírünk. A rossz, hogy a London Grammar lemondta a szigetes koncertjét. Mi több, nem csak a szigetest, hanem több más koncertet is. “Nagyon sajnáljuk, hogy le kellett mondanunk a szigetes koncertünket” – írják levelükben.

 • A leggazdagabb ausztrál nõ Nicole Kidman

  Nicole Kidman a leggazdagabb fiatal - 40 év alatti - ausztráliai nõ, bár ugyanebben a korosztályban három férfi is megelõzi hazájában. A 39 éves színésznõ vagyona egy üzleti lap felmérése szerint 200 millió ausztráliai dollár (több mint 32 milliárd forint). A filmcsillag gazdagsága két forrásból ered: az egyik a Tom Cruise-zal, hollywoodi sztárpárjával kötött házasságának felbomlása, pontosabban a válásakor exférjétõl kapott összeg, a másik saját filmes pályafutásának jövedelme. Kidman 2001-ben szakított Cruise-zal és idén júniusban ment férjhez Keith Urban country-énekeshez, akinek szintén nincsenek anyagi gondjai.

 • Sikeres volt a 22. VOLT

  Sikeres volt a 22. VOLTHétfő hajnalban ért véget a 22. VOLT Fesztivál, amely ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy Magyarország legszerethetőbb eseménye. S, hogy mennyire, az a rekord-látogatottságban is megmutatkozott: 2014-ben 5 nap alatt 120 ezren látogattak a Lővér kempingbe. Emellett a Telekom és a Ustream közös projektje okán a VOLT fesztivál élő streaming közvetítése – négy nap során - több mint félmillió megtekintést ért el. Évről-évre egyre több látogatót vonz a VOLT Fesztivál, mely idén is túllépte a látogatószám a tavalyit.

 • Alice Cooper és Tom Waits is a rock and roll halhatatlanja lesz

  Alice Cooper, Tom Waits és Neil Diamond is bekerül 2011-ben a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába, a Bon Jovi és a Beastie Boys zenekarnak azonban még várnia kell erre az elismerésre. Nyilvánosságra New Yorkban, kit tart érdemesnek a szakmai zsûri a tizenötös jelöltlistáról érdemesnek arra, hogy 2011-ben megörökítsék a rock and roll halhatatlanjai között. A tizenöt jelölt között volt Alice Cooper, a Bon Jovi, a Beastie Boys, Neil Diamond, Donovan, Laura Nyro, Donna Summer, Chuck Willis, a Chic, Dr. John, a J. Geils Band, LL Cool J, Darlene Love, Joe Tax és Tom Waits.

 • Majka és Zsóka idegeneket puszilgatott

  Váratlan puszinapot tartott a Danubius Csili! Az ötlet apropóját a közelmúlt egyik sporteseménye adta: Cleberson, a brazil Cabofriense védõje ugyanis csattanós puszit nyomott a játékvezetõ arcára, amiért sárgalapos figyelmeztetésben részesült. Ezen felbuzdulva Zsóka és Lovász úr kimentek az utcára és váratlanul puszit adtak a szembejövõ járókelõknek. Elõször Lovász úr próbálkozott egy idõs hölgynél, és egy sárgalapnak is beillõ elutasításban részesült, a hölgy ugyanis egy „Hagyjon békén!” felkiáltással állt odébb.

 • Plácido Domingo hatalmas sikere Pécsett

  Pécs - Hatalmas sikert aratott Plácido Domingo szombaton Pécsett: a világhírû spanyol tenort és mûvésztársait elõadásuk végén nyolcszor is visszatapsolta a hétezer fõs közönség.

  Plácido Domingo Ana María Martínez Grammy-díjas szopránénekesnõvel, az olasz Rossana Potenzával, a római opera versenyének 1997-es Lauri Volpi-díjasával, valamint a New York-i Metropolitan Operaház karmestere, Eugene Kohn dirigálta Pannon Filharmonikusokkal lépett fel az Expo Center szabadtéri színpadán.

 • A marosvásárhelyi sportcsarnokban léptek fel az X-Faktorosok

  Ismét megtelt a marosvásárhelyi Sportcsarnok. A magyarországi tehetségkutató, az X-Faktor énekesei újabb fergeteges koncerttel kedveskedtek rajongóiknak, az erdélyi turné keretén belül.

  A tavalyihoz hasonlóan, az idéni rendezvényen a 2011-es mûsor sztárjai csillogtatták meg hangjaikat és tehetségüket a marosvásárhelyi színpadon. A koncertet az X-Faktor 2011-es gyõztese, Kocsis Tibor nyitotta és zárta, írja a Marosvásárhelyi Infó.

 • Nyuszilányból énekesnõ - Dundika énekel

  Rég dédelgetett álma vált valóra az elmúlt évek legsikeresebb playmate-jének. Dundika ugyanis énekelni kezd. Az ötlet, hogy õ énekelje el az idei nyár legsikeresebbnek ígérkezõ slágerét, talán õt sokkolta legjobban. Ennek ellenére igent mondott. Nyuszilányból énekesnõ lesz. - Okozott egy-két álmatlan éjszakát, mire eldöntöttem, igenis elvállalom – mesélte Dundika. – Kislánykorom óta szívem mélyén énekesnõ akartam lenni, csak valahogy nem kaptam lehetõséget, hogy megmutassam, tudok énekelni. Én pedig magamtól nem erõltettem.

 • Azért a víz az úr

  Fennállása legjobb programjával örvendeztette meg látogatóit a 15. Sziget. A jubileumi eseményre meghívót kapott 56 ország 250 külföldi elõadója, 500 magyar zenekar és számos további hazai kulturális produkció. Az esõ azonban hívatlan vendégként érkezett, így – bár sokan voltak a Szigeten – a tavalyi csúcsot a rossz idõ miatt, a kiváló program ellenére sem sikerült megdönteni. A hét nap alatt 371 ezer látogató volt kint a fesztiválon. „Ha anyagilag nem is, a programkínálat és a hangulat szempontjából mindenképpen a legsikeresebb fesztivált tudhatjuk magunk mögött” – mondta a szigetalapító Gerendai Károly.

 • Gesztivál a Sziget 2011 mínusz 1. napján - videóval

  A Sziget 2011. fesztiválra a mínusz 2. napon érkeztünk. Lesátoroztunk, bejártuk a terepet, kerestük az elõzõ évekhez képest történt változásokat, csodáltuk a jobbnál jobb installációkat. Na-de gyorsan eltelt a mínusz kettedik nap, az intro bulik utáni rövidke alvást követõen a mínusz egyedik nap következett. És lám eljött a Gesztivál koncert kezdete. Geszti Péter és zenészbarátai a múltba kalauzoltak minket, és eleveníették fel a Rapülõk, valamint a Jazz+Az legsikeresebb slágereit egy két és fél órás monstrekoncert keretében. Ja-meg Gringo Sztár is volt dögivel.

 • Balaton Sound 2010 – az elsõ nap

  A negyedik Heineken Balaton Sound nyitónapján a Nagyszínpadon az Eric Sumo Band és a Pet Shop Boys lép fel, a fesztivál legnagyobb fellépõhelyszínén túl pedig Paul Oakenfold és Sven Väth fogadja a bulizni vágyókat, olyan népszerû hazai zenekarok és DJ-k mellett, mint a Barabás Lõrinc Eklectric, a colorStar, a DJ Bootsie Quartet, Sterbinsky és Titusz. Az idei Heineken Balaton Sound nagyszínpados programjai délután háromkor kezdõdnek. A helyszínen a 100% MTV hívószóra Lava Lava indul majd be, a Nagyszínpad elé szegezett tömeg a folytatásban az Eric Sumo Band hatkor kezdõdõ koncertjére mozdulhat rá.

 • Renée Zellweger és Gwyneth Paltrow angol pasikra vadásznak

  Renée Zellweger egyik legjobb hollywoodi barátnője, Gwyneth Paltrow oldalára állt egy londoni sajtótájékoztatón a minap, amikor nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a brit férfiak bizony jó pasik. Paltrow korábban egy portugál lapnak nyilatkozta azt, hogy az angol férfiak sokkal intelligensebbek, mint az amerikaiak, némi felháborodást keltve azon hímnemű honfitársai között, akik tudnak olvasni is, most pedig Miss Zellweger - aki hamarosan a Case 39 című thrillerben tűnik fel - kavarta fel a kedélyeket, az alábbi szavakkal.

 • Győzike sírva búcsúzott Beától

  Útnak indult az elsô VIP csapat Argentínába, a Rettegés foka forgatására. Bea asszony, Anettka, Kovács Lázár és a többiek hatalmas lázban égtek, alig várták a repülést. Bár sokuk küzd bogár-, kígyó- és pókfóbiával, mégis vállalták a felvételeket. A műsor szerkesztői pedig biztosan nem lesznek kíméletesek. A hozzátartozók sem hiányozhattak a reptérről, Gyôzike még el is sírta magát, felesége elutazása miatt és kiselôadást tartott a csapatnak arról mire vigyázzanak Argentínában.

 • Rekordot döntött a Moziünnep

  Megdöntötte a tavalyi év látogatottsági eredményeit az idei Moziünnep. Több mint 545.000-en, a tavalyi évhez képes is 25%-kal többen vettek részt az idei Moziünnepen, s ezáltal számos mozi megdöntötte saját látogatottsági rekordját! A Moziünnep négy napja alatt, az ország 44 településén, 86 moziban pergett mintegy 200 film, melyek között több premier és premier elõtti alkotás is szerepelt. A filmek legnagyobb részét a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 360 Ft-ért nézhette meg.

 • Woodstock-i hangulat Verespatakon

  Tízezer résztvevõ, fergeteges koncertek, ingyenes belépõ, széna-jumping, izomagyú-biztonsági õröktõl mentes környezet, ezer méterrel a tengerszint felett. Az összes idei magyarországi fesztivál elbújhat a Verespatak megmentéséért szervezett, Woodstock-ot idézõ hangulatú Fanfest (Szénafesztivál) mögött.

  Mindig érdekelt, milyen lehetett Woodstock a maga fénykorában; vagy, hogy ne menjünk olyan messzire, a Sziget a 90-es évek legelején, még a Coca- és Pepsi-korszak elõtt.