2024.04.24. - György

2008-ban is sikeres volt a Körös-torki Napok!

2008-ban is sikeres volt a Körös-torki Napok!
Csongrád - Több ezren rohamozzák csütörtök este óta a csongrádi Körös-torkot. Tegnap Charlie és a Besh O Drom kápráztatta el a gátoldalban hömpölygõ közönséget.

Ahogy arra számítani lehetett, csütörtök estétõl már ellepték a csongrádi Körös-torkot a szórakozni vágyók. Volt is miért jönniük, hiszen a nyitónapon a Bikini, másnap a Magna Cum Laude és Road zenekar is fergeteges bulit csinált. Csupán az maradt nyitott kérdés, mit fog csinálni ez a rengeteg ember napközben, ha nem tud fürdeni.
A gáton túl, a kukoricás szomszédságában felállított vurstli és kirakodóvásár legfeljebb azoknak jelenthetett alternatívát, akik a másnaposságot hõgutával kezelik, de ilyen rendkívüli halandókat nemigen láttunk.

A Torok-lakók zöme a kóválygást választotta: sátortól a söntésig, matractól a padokig ténferegtek, ott megpihentek, aztán vissza.

Politikus sem sok tévedt le az üdülõterületre. Erre abból következtettünk, hogy a magas vízállás miatt a partélen felállított kordonsor szombatig érintetlen maradt. Azok a pihegõ bakfisok, akik nem tudták megállni a hûs folyó közelségét, vízpartra terített gyékényeken elnyúlva dekoltázst villantottak, hátha este egy jóakarójuk felismeri bronzos dombormûveiket. A kalandra készülõ férfinép inkább verdával körözött. Talán azért, mert úgy – kaszniba zárva – biztosan jobban mutatnak.

Minden várakozásunkat felülmúlta a rendezvény iránti érdeklõdés – nyilatkozta lapunknak a toroki napokat elsõ ízben szervezõ Hungesszencia Kft. ügyvezetõje. Sávai Tamás szerint mintegy ötezren voltak kíváncsiak a csütörtöki Bikini-koncertre, és pénteken is, miután levonultak a zenekarok, több ezren ropták az elektrobulin is.

– Azt mondták a lemezlovasok, ilyet még nem láttak, de bevallom, én sem – tette hozzá a fõszervezõ, aki szerint az új helyszín – amit az utolsó pillanatokban jelöltek ki – nemhogy elvette volna a Torok-rajongók kedvét, inkább feltüzelte õket. Még tombolt a forróság szombat délután a nagyszínpadnál, amikor Charlie jeget kért, dupla whiskyvel. A karcos hangú énekes fellépése után a Besh O Drom következett, és mire a nap is nyugovóra tért, a gátoldalt bevette a nézõsereg.

Tûzijáték a gátoldalban

Vasárnap 15.30-tól a Grimbusz Színház gyermekelõadására várták az érdeklõdõket a mentett oldalra. 18 órától a Bon Bon, 19-tõl a La Bomba lépett fel a nagyszínpadon. 21.30-tól tûzijáték következett, a korábbi évektõl eltérõen ezúttal a gátoldalban, majd a Reflex Team zárta a Körös-toroki napok koncertsorozatát.