2024.03.29. - Auguszta

Sziget - A Jamiroquai megtáncoltatta a Szigetet

Sziget - A Jamiroquai megtáncoltatta a Szigetet
A Jamiroquai nem okozott csalódást rajongóinak csütörtök este adott koncertjén: a jelenlévõk közül aki élt és mozgott, táncra perdült.

Az õrületes táncmozdulatairól híres frontembernek, Jay Kaynek hála a Sziget "lakosságának" jelentõs hányada egy igazán szórakoztató, másfél órás aerobic-órának is beillõ koncerten vehetett részt. Bár a pomponnal ékesített rikító zöld sapkában színpadra lépõ, azaz inkább ugró énekes eleinte kicsit fáradtnak tûnt, két bemelegítõ szám után megtalálta önmagát és a tõle megszokott vitalitással táncolta és énekelte végig Alright címû slágerét, a közönség legnagyobb örömére, melyen végigpásztázva a "Jay Kay hasonmásverseny" több potenciális gyõztesét is fel lehetett fedezni.
A rajongók közül többen nem csupán retro sportcipõkkel és érdekesebbnél érdekesebb fejfedõkkel, hanem az együttest éltetõ zászlókkal, illetve a Jamiroquai logójának számító Buffalo man babákkal is fel voltak szerelkezve. A koncert alatt az énekes több ajándékot is kapott az elsõ sorban csápoló fanatikusoktól: dobtak fel neki például kalapot és pólót, csakúgy, mint a Sziget legfrissebb slágerének számító, világító parti-szemüveget is. Jay Kay mindent szépen megköszönt, egyes darabokat fel is próbált, majd a show ment tovább.

A hatalmas tömeg nagy része kedvencéhez hasonlóan végigugrálta az elõadást, bár a hátsó sorokban akadtak olyanok is akik csak szolid fejmozgással reagáltak az eseményekre. Ámde az olyan népszerû számoknál, mint például a Runaway, már õk sem bírták megfékezni táncmozdulatokra éhes végtagjaikat és akarva-akaratlanul is beálltak a csípõjüket vadul riszálók sorába.

Az egész színpadot körbeugráló, táncoló, szaladó Jay Kay a Travel Without moving elõadása közben kapcsolt turbósebességre, igazán vad tempót diktálva egyedi táncmozdulatait több-kevesebb sikerrel utánzó rajongóinak. A szám elõadása elõtt az énekes, aki köztudottan az autók és a sebesség megszállottja, büszkén közölte a jelenlévõkkel, hogy a közelmúltban megnyerte a Top Gear címû autós magazin gyorsulási versenyét. A jelenlévõk láthatóan örültek ennek is, annak viszont még jobban, hogy hamarosan felcsendült a Cosmic Girl címû dal, melynek szövegét a nyakba kapott leányok vad kézlóbálás kíséretében, teli torokból énekelték együtt kedvencükkel.

A Deeper Underground címû slágerrel tizenegy elõtt pár perccel búcsúzó zenekar láthatóan elégedett volt a koncerttel, ami nem is csoda; a folyamatosan táncoló és éneklõ közönség legalább annyira kitett magáért, mint az ígéretük szerint jövõre új albummal elõrukkoló banda tagjai.