2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Haim: Days Are Gone

Haim: Days Are Gone
Haim: Days Are Gone A három lánytestvér alkotta zenekar még első nagylemezük megjelenése előtt elnyerte a BBC zenei díját, de most végre előhozakodtak debütáló albumukkal, amely az év egyik legerősebb anyagának ígérkezik. A Haim-testvérek perfekcionisták. Zenekaruk 2006-os megalakulását követően évekig hiába stúdióztak, minden egyes felvétellel elégedetlenek voltak. Soha nem a fejükben szóló zene jött vissza a szalagokról. Pedig ezekben a fejekben valami egészen különleges zene szól, olyan sajátos és eredeti hangzás, ami manapság már nagyon ritkán születik.
Ez a zene egyszerre szól a hipszterekhez és érintheti meg a Fleetwood Mac-nél harminc éve leragadtakat – nagy kaliforniai popdalok a kilencvenes évek R&B-jével oltva.

A tavalyi Forever EP azonnal a legforróbb zenekarrá tette a Haimot, minden valamit is számító orgánum a legnagyobb tehetségnek kiáltotta ki őket, a patinás BBC Sound Of 2013-at is megnyerték. Mindezt még az első nagylemezük megjelenése előtt érték el, de megérte kivárni - a Days Are Gone című debüt-anyag igen erősre sikeredett.