2024.03.29. - Auguszta

2007. év SZINes koncertélményei

A 2007-es SZIN ugyan véget ért, de azért jó egy picit visszatekinteni, pl. hogy milyenek voltak a koncertek. Rövid összeállításunkban 4 ember 4 koncertrõl írja le élményeit.
Hooligans
Be kell vallanom, eddig még szûz voltam. De pénteken 10-kor végre megtörtént! Elkezdõdött életem elsõ Hooligans koncertje! Mondogatták már korábban, hogy a csöpögõs-királylányos-bohócos számok mögött igazi rockbanda bújik meg (persze-persze...). És tényleg! A fiúk erõsen kezdtek, keményen folytatták és a popos slágereket is úgy adták elõ, hogy beleremegett a mászófal a színpad közelében! Kicsit sztárallûrös megjelenése dacára Csipa szimpatikusan tudja feldobni, megénekeltetni a közönséget, ahol a nemek aránya is kedvezõbb a szokásos rockkoncertesnél (kellenek azok a slágerek, na :) ) Gyakorlatilag végigugráltam-énekeltem a bulit, az eddig ismeretlen számok refrénje már másodjára ment is és annyi jó csaj is volt körülöttem, hogy azt kell mondjam, ez volt a SZIN legjobb koncertje számomra...
Balázs (21), tanuló

Mystery Gang
A banda neve szerencsére egyre ismertebb Szegeden is, a fesztiválokon is egyre többször tûnnek fel, így számos érdeklõdõ rock&roll rajongó tette tiszteletét velem együtt a koncerten. Ami eszméletlen volt! A rockabilly legvadabb hazai képviselõi az elsõ számtól kezdve mindent beleadtak, az 50-es évek zenéjén alapuló jungle-rock pedig magával ragadta a közönséget, azonnal és kivétel nélkül ! Pörgõs, gyors, táncolható ritmusok, vad gitár- és bõgõszólók, , vetkõzés, rock&roll! Voltam már vagy 10x koncertjükön, de a SZINen voltak a legütõsebbek...Akinek nem volt elég: szeptemberben újra jönnek Szegedre!!!
Viktor (17), tanuló

Tankcsapda
Számomra a Tankcsapda a legjobb hazai fesztiválzenekar (rock kategória), akik most "debütáltak" a SZINen. Szerintem értékelve a meghívást, Lukács Laciék kitettek magukért, hatalmas lendülettel jött át a rockérzés a koncerten!A régi ütõs nóták és a legutóbbi album már slágerré érett zúzós számaira egyaránt tombolt a nézõsereg (létszám: szerintem voltunk annyian, mint Ákoson..!).Szóval volt minden, mint karácsonykor: pogo szélén andalgó pár (?!?), 40 kg-os szõke kislány a zúzás közepén, kivetítõ elõtt magányos rock-showt adó léggitáros különítmény... õrült hangulat! Ezzel az estével remélem, feliratkoztak a jövõ évi mûsortervbe is.
Zoli (32), vendéglátós

Apollo 440
Frenetikus, fergeteges, tovább nem tudom ragozni... Tény, hogy ezt a koncertet vártam a legjobban, és nem is csalódtam. Profi csapat ez az Apollo. Tényleg "can't stop teh rock", nagyon jól szóltak, a közönség végigtombolta az egész koncertet, én még utána is a hatása alatt álltam. A srácok játszották a régi nagy Apollo klasszikusokat, és olyan számokat, amik nem igazán voltak ismertek. A lényeg, hogy nagyon jó hangulatot csináltak, érdemes volt õket meghívni. Nem tudom, hogy mikor lesz új albumuk, de ha végre megint összehoznak egyet, akkor én tuti megveszem.
Évi (27), ügyvédbojtár