2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spandau Ballet: The Story

Spandau Ballet: The Story
Spandau Ballet: The StoryMegjelent a Spandau Ballet visszatérő albuma: "The Story". A Spandau Ballet a ’80-as évek Angliájának (és nem sokkal később az egész világnak) meghatározó zenekara volt, hiszen többek között ők fektették le a new wave és a szintipop alapköveit. Megjelent új albumuk a „The Story…” a banda legnagyobb sikerei mellett három vadonatúj dalt is tartalmaz, ezek a: „This Is The Love”, a „Steal” és a „Soul Boy”, melyeket kifejezetten az új lemez apropóján rögzítettek. Az anyagon Trevor Hornnal dolgoztak együtt, aki annak idején az „Instinction” produceri munkáit is ellátta 1982-ben.
A Spandau Ballet nem pusztán egy banda volt a sok közül, hanem a kulturális és divatvilág figyelmének középpontja. Az együttes ugyan mindössze tíz évet élt meg, de ez idő alatt körbeturnézta a Soho-t és Ibizát, Hollywoodtól Európán keresztül Ausztrália összes nagy stadionjában adott koncertet.

A dupla CD-s kibővített változat kicsit mélyebbre tekint vissza a Spandau Ballet repertoárjába, korai klasszikusokat és néhány mixet is felvonultat, amelyek a tavalyi dokuban is elhangzottak.