2024.03.29. - Auguszta

Itt az új Ed Sheeran-lemez

Itt az új Ed Sheeran-lemez
Itt az új Ed Sheeran-lemezA brit zenész első lemezével bebizonyította, hogy egy szál gitár és személyes dalszövegek is elegek lehetnek ahhoz, hogy az egész világ a lábunk előtt heverjen. A '+'-ból világszerte több mint 4 millió példányt adtak el, az Egyesült Királyságban pedig hatszoros platina lett, emellett meghozta Ed Sheeran első Brit Awards, illetve Ivor Novello győzelmét. A folytatás egy turnézással és tapasztalatszerzéssel töltött három éves időszak alatt lett rögzítve a világ különböző pontjain. A lemezen olyan producerek dolgoztak együtt Eddel, mint Rick Rubin, Pharrell Williams, Benny Blanco, Johnny McDaid vagy Jake Gosling.
A közreműködők széles skálájának köszönhetően a 'x'-ban minden megvan, hogy 2014 egyik zenei mérföldköve lehessen.

Sing.

Az új album beharangozó kislemezének Pharrell Williams volt a producere, akivel Sheeran a Grammy-gálán találkozott és nem sokkal ezután stúdióba is vonult, hogy megálmodja az akusztikus alapokra épülő "Sing"-et. A felvétel meghozta a brit előadó első ausztrál #1 single-jét, miközben az USA-ban is a legmagasabb pozícóban debütáló Ed Sheeran track lett. A dal tudatosan merít Justin Timberlake első lemezéből, mely Ed egyik kedvenc albuma.

One:

Az új lemez húzódala, a „Sing” mellett egy igazán különleges és személyes felvétel is felkerült az ’x’-re. A “One” című nyitódalt Ed Sheeran nem sokkal első albumának megjelenése után írta, ezért a szerzeményt inkább ez az atmoszféra jellemzi.

A “One” az utolsó nosztalgikus emléke a korai időknek, az ’x’ többi dala a haladásra és az azóta szerzett tapasztalatokra koncentrál. Ed Sheeran egy igazi 21. századi one-man show, aki egy akusztikus gitárral és egy loop pedállal arénákat tölt meg. Nagyon büszke vagyok az új lemezemre és alig várom, hogy mások is hallják. Egyértelműen ez az eddigi legjobb munkám.

Tracklista:

1. One
2. I'm A Mess
3. Sing
4. Don't
5. Nina
6. Photograph
7. Bloodstream
8. Tenerife Sea
9. Runaway
10. The Man
11. Thinking Out Loud
12. Afire Love