2024.04.19. - Emma

Lejárt lemez a Tankcsapdától

Lejárt lemez a Tankcsapdától
2013. március 20-án este debütált a Tankcsapda "Lejárt lemez" címû új klipje. A videó öt napig öt különbözõ helyszínen készült Kovács Kornél rendezésében, ebbõl a két fõ központi helyszín egy roncstelep és egy óvoda udvara. "A történetben egy házaspár élete tragikus fordulatot vesz, és a sorsuk titokzatos módon összefonódik a klip többi szereplõivel" - összegzi a videó képi világát a rendezõ. "A szívbe markoló jelenetek és a kisfilm végi csattanó miatt biztos vagyok benne, hogy a nézõ szinte azonnal újra akarja majd nézni..."
A "Lejárt lemez" címû dal a tavaly megjelent "Rockmafia Debrecen" címû új Tankcsapda albumon található.

"Ez egy klasszikus hard rock, lassú szám" - jellemezte a dalt Lukács Laci. "Egy sláger, ha úgy tetszik. Egy dallamos, nagy ívû gitárszólóval, refrénnel megtámogatott, kemény rockzenei lassú dal. Persze van benne néminemû eltérés ettõl a klasszikus vonaltól. Nem egy tipikus szerelmes dal, ahogy a klipje sem egy ilyen 'fiú és lány egymásba szeret, és a végén boldogan élnek, amíg meg nem halnak'. Ennél azért a videó lényegesen komorabb vagy mogorvább lett..."

A klip még vágóasztalon volt, amikor március elején elindult a "Rockmafia Debrecen" lemezbemutató turnéja. A tavalyi Arénaturné után a tavaszi koncertek különlegessége, hogy - kevés kivételtõl eltekintve - ezúttal ismét klub helyszíneken látható a zenekar. A lemezbemutató koncertek egészen októberig tartanak, a turné a fõvárost is érinti, három klubban is színpadra lép a zenekar.

A lemezbemutató apropójául szolgáló "Rockmafia Debrecen" címû album 2012-ben a MAHASZ által összesített album- és válogatáslemez-listán az eladási darabszám alapján elsõ lett, egyébként már átlépte a 20 ezres eladott példányszámot is, ezzel az utóbbi évek legsikeresebb magyar rocklemezének tekinthetõ.