2024.04.25. - Márk

Nincs oka a Metallicának, hogy abbahagyja a zenélést

A Metallica az ausztráliai Soundwave Fesztiválon lépett színpadra, és a Sydney-i koncert elõtt a frontember, James Hetfield adott interjút.
Hetfieldet arról kérdezték, hogy a Metallica is azok között van, akik esélyesek a Ronnie James Dio Életmûdíjra a Golden Gods Díjátadón májusban. "Mi harminc éve azt tesszük, amit imádunk, és ezalatt számos díjat kaptunk már" - mondta Hetfield, majd így folytatta: "Azt hiszem, hogy a legnagyobb díj számunkra az elismerés, hogy hatással voltunk az emberek életére és magukra az emberekre is, valamint a rajongóktól kapott dicsõséggel teljes mértékben elégedettnek érezzük magunkat."

Egy ilyen elvakult rajongótáborral, mint amilyen a Metallicának van, felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz, ha a zenekar bejelenti pályafutásának végét?

"Mindenek elõtt leszögezem, hogy semmi okunk sincsen arra, hogy abbahagyjuk" - jelentette ki Hetfield, majd hozzátette: "Ami a mûvészeket és a zenészeket illeti, õk nem mennek nyugdíjba. Legfeljebb kevesebbet turnéznak. Mi pedig csak tesszük, amit tennünk kell. Ez egy csodálatos körforgás, mert õk (a rajongók) azt hiszik, mi inspiráljuk õket, közben pedig valójában õk inspirálnak bennünket. Ez egy önmagát tápláló folyamat."