2024.03.29. - Auguszta

Back II Black - Csak a zene...

Back II Black - Csak a zene...
Az idén a 17. életévébe lépett Back II Black zenekar újabb albummal jelentkezett, amely már a nyolcadik a sorban. A "Csak a zene..." címû anyag tartalmas zenehallgatást ígér azoknak, akik kedvelik a csapatot, valamint az általuk játszott igényes popzenét. Az új Back II Black-album érdekessége, hogy két arca van. Az egyiket mutatja az az öt vadonatúj dal, melyek képviselik a zenekar által közvetített táncos-funkys zenét. Ezen pörgõs, élettel teli felvételek különlegessége az, hogy a csapat kirándulást tesz a mai modern elektronikus zene felé, természetesen vegyítve ezt saját kialakult hangzásával.
Az album másik fele egyfajta újragondolása a zenekar néhány régebbi számának. A kiválasztott dalok teljesen más köntösben mutatják meg valójukat, mint ahogy a közönség eddig ismerhette õket. A "Szerelembomba" címû nagy siker például kifordítva önmagából egy igazi swinges-jazzes köntöst kapott, míg az "Úgy vártalak" egy vérbeli latinos hangzású csemege az albumon.

Az anyag végén pedig a csattanó: miközben a legújabb klipes dal, a "Ha kérhetném" a lemez elsõ számaként modern elektronikus tánczeneként hirdeti a megújulást, az egyben a lemez záró akkordja is, természetesen másképp: hard rock eposszá változik, ezzel is bizonyítva a fiúk kalandozási vágyát mindenféle zenei mûfaj felé.