2024.04.23. - Béla

Kovács Nóri - Álmok útján

Kovács Nóri - Álmok útján
A karácsonyi hanglemezpiac nagy meglepetése Kovács Nóri "Álmok útján" címû albuma. A dalszerzõ-énekesnõ csodálatos hangja és elõadása minden korosztályt megérint. A fiatalok éppen úgy megtalálják a szívükhöz közel álló hangzásokat a felvételekben, mint szüleik és nagyszüleik, akik a lemezen szereplõ népdalokat ismerve szívesen fogadják be azok modern zenei megoldásokkal frissített változatait. Nóri az általa írt dalokkal pedig legbelsõ világába is elkalauzol minket. Kovács Nóri népzenéhez való viszonya és az abból fakadó kreativitás saját szerzeményeiben csak Bartókhoz hasonlítható.
Kovács Nóri népzenéhez való viszonya és az abból fakadó kreativitás saját szerzeményeiben csak Bartókhoz hasonlítható. Ebbõl ad ízelítõt az "Álmok útján" címmel 2012. november 12-én megjelent karácsonyi dalokat tartalmazó albuma. A lemez igazi zenei csemegéket tartogat, stílusában összetett szimbiózisban élnek a mûfajok. Izgalmas kirándulás a tradicionális, a klasszikus, a világ- és a populáris zene között.

Saját, bensõséges hangulatú szerzeményei mellett Kovács Nóri tradicionális népi karácsonyi énekeket is feldolgozott ezen az albumon, melyen olyan neves elõadók vállaltak szerepet Nóri mellett, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Wolf Péter, Havasi Balázs, Balázs Fecó, Kautzky Armand és a Fool Moon énekegyüttes.

Az album producere a Bojtorjánból ismert Kemény Gyõzõ volt, aki szerint ez a korong méltó utóda a Bojtorján legendás Karácsonyi lemezének.

Íme egy kis ízelítõ a dalokból: