2024.04.23. - Béla

Rúzsa Magdolna - Tizenegy

Rúzsa Magdolna - Tizenegy
Megjelent Rúzsa Magdolna ötödik stúdióalbuma, a "Tizenegy", mellyel 11 vadonatúj dalt kap ajándékba a közönség.

Minden új lemez fontos állomása egy elõadó pályafutásának: lezár egy korszakot, ugyanakkor elindít egy újat. Az elmúlt évek során Rúzsa Magdolna töretlenül és folyamatosan bizonyítja azt a nagyközönségnek, hogy tehetségét és rendkívüli elõadói képességét egyre szélesebb körben tudja kamatoztatni.
A Megasztár harmadik évadjának gyõzelme után nem darálta be és égette el az a hatalmas fordulatszámú és hevületû folyamatos pörgés, amelybe berobbant, pedig a rá jellemezõ módon szereti magas hõfokon megélni az érzelmeket.

Az énekesnõvel történt élmények, érzelmek, gondolatok dalokba sûrítése a vadonatúj, "Tizenegy" címû album. Tizenegy gyöngyszem Rúzsa Magdolna leheletfinoman szõtt, féltõ és óvó gondoskodással sodort fonalára fûzve.

Tizenegy azért, mert amióta Magdi a pályán van, 11 munkatársával dolgozik együtt.
Tizenegy azért, mert ez az õ szerencseszáma.
Tizenegy azért is, mert 11 dal sorakozik a friss albumon.


Szerelem, szenvedély, bánat, öröm, minden érzés, ami bennünk él, amelyeket nap, mint nap magunk is átélünk, csak sokszor nem is merünk belegondolni, kiváltképpen mesélni róluk. Rúzsa Magdolna helyettünk is megteszi ezt új lemezén, ezért került az album megvalósítása 18 hónap gyönyörûséges, ám néha gyötrelmes munkájába. A zeneszerzõk Madarász Gábor és Presser Gábor, valamint egy dalban Rúzsa Magdolna, a szövegeket Rúzsa Magdolna, Kowalsky, Madarász Gábor, Presser Gábor és Geszti Péter írták, a dalok felvételén Rúzsa Magdolna zenekarának tagjai és Presser Gábor mûködtek közre. A borító Nagy Zoltán mûve.

A lemez anyagát bárki hazaviheti, felteheti, meghallgathatja újra és újra, és nem kell szégyellni, ha valami eltalál és betalál: az új Rúzsa Magdolna-lemez bizonyítéka annak, hogy nem olyan rideg és elidegenedett a világ, amely körülvesz minket!