2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bródy János: Syma koncert válogatás

Bródy János: Syma koncert válogatás
A CD a Magyar Dal Napjának tiszteletére már szeptember 9-tõl kapható. A tavaly december 20-án rögzített emlékezetes Bródy koncertbõl válogatás CD készült, a teljes mûsor pedig DVD-n lát napvilágot. A szeptember 10-én megjelenõ korongra 14 dal került fel: régi és új slágerek, melyek jól átfogják a legendás életmûvet. Olyan feledhetetlen himnuszoktól, mint a “Ha én rózsa volnék” vagy a “Mindannyian mások vagyunk” egészen a legújabb kedvencekig, mint az “Édes életünk” vagy az “Ezek ugyanazok”.
Az album jól példázza Bródy egyedülálló zenei pályafutását, melyben elválaszthatatlanul egybefonódnak a magánélet, a társadalom, a politika és az emberi méltóság kérdései. Költõi képek és provokatív szövegek jól megférnek ezen a korongon egymás mellett, ahogyan Bródy életmûvében is.

A nagysikerû SYMA koncertbõl a teljes mûsor DVD-n elérhetõ szeptember 17-tõl. A majdnem 3 órás kiadvány különleges módon az eredeti elhangzás sorrendjében adja vissza a tavalyi óriás koncert hangulatát, összesen 29 dallal. Ez a mozi széles spektrumban tükrözi Bródy János szólókarrierjét; kihagyhatatlan darab mindenki számára, akit valaha is megérintett a mûvész munkássága.