2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Megjelent Flo Rida "Wild Ones" címû új albuma

Megjelent Flo Rida
Alig egy hónappal Flo Rida kirobbanó sikerû magyarországi fellépése után megjelent a világhírû popsztár új albuma, a "Wild Ones", rajta pedig három olyan átütõ világsláger, mint a "Good Feeling", a címadó dal és az aktuális "Whistle". A legújabb kislemez, a "Whistle" klipje május 25-én debütált világszerte. Épp aznap, amikor Flo Rida Magyarországra látogatott, hogy fellépjen a Megasztár döntõjében Radics Gigivel és Szakos Andival, azután pedig egy fergeteges buli-koncertet is adott a Pannónia Fesztiválon Szántódpusztán.
Flo Rida - született Tramar Dillard - napjaink egyik legelismertebb rappere, aki szinte mindenhol fellépett már a világon. Zenész apuka gyermekeként, gospelkórusba járó lánytestvérekkel már kicsi korától ki volt téve sokfajta zenei hatásnak. Tiniként a Groundhoggz nevû formációban rappelt. 2007-ben robbant be Miamiból a köztudatba a T-Painnel közösen készített "Low" címû kislemezével, majd debütáló albumával, a "Mail On Sunday"-jel. A kislemez azóta az elmúlt évtized egyik legsikeresebb digitális eladását hozta: világszerte több mint 11 milliót. Ezzel 2008-ban a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az Egyesült Államok legsikeresebb legálisan letöltött dala. A Billboard Hot 100 listáját 10 egymást követõ héten vezette. 2009-ben Flo Rida újabb bravúrt ért el "Right Round" címû dalával, mely megjelenése hetében több mint 636.000 példányban fogyott digitálisan. Jelenleg közel 12 milliónál tart az eladása. Dolgozott többek között Timbalanddel (Elevator) és Nelly Furtadoval (Jump!) is.

2010-ben újabb zajos sikert ért el világszerte a "Club Can't Handle Me"-vel (feat. David Guetta), melynek videóját már több mint 100 milliószor látták a YouTube-on. Flo Rida nemzetközi kislemezeladásai már 40 millió felett járnak. Harmadik albuma is 2010-ben jelent meg, "Only One Flo (Part 1)" címmel.

2011 egyik legnagyobb slágere, a "Good Feeling" címû dal is az õ nevéhez fûzõdik, mely Etta James "Something's Got A Hold On Me" címû 1962-es klasszikusából készült, és amelyet Flo Rida az énekesnõ emlékének dedikált annak öt hónappal ezelõtti halála után. A dal digitális eladott példányszáma néhány héten belül elérte a kétmilliót. A rapper legutóbbi dala, az ausztrál énekesnõ, Sia közremûködésével készült "Wild Ones" jelenleg is az egyik legjátszottabb dal egész Európában.

Flo Ridát számos világsztár kérte fel, hogy közremûködõként színesítse az albumát, ilyen volt többek között Madonna, Alexandra Burke vagy Rick Ross. Több népszerû mozifilm, a Trópusi vihar, a Másnaposok, vagy a Step Up2: Streetdance zenéje is õt dícséri.

Új albumán is találhatunk neves közremûködõket: Jennifer Lopez énekel a potenciális klubkedvenc "Sweet Spot"-ban, az LMFAO-s Redfoo pedig a bónusz felvételen, a "Run"-on vendégeskedik.

A lemez partyhimnuszok gyûjteménye, a Flo Rida-tól megszokott dallamossággal, "fogós" refrénekkel. A szerzõk és producerek között a következõ neveket találjuk: Dr. Luke, Goonrock, Sia, Rico Love, DJ Frank E, Axwell, The Futuristics, SoFly és Nuis.