2024.04.20. - Tivadar

Ákos: Utazó (DualDisc: CD DVD)

Ákos: Utazó (DualDisc: CD DVD)
Ákos több mint húsz éve ír és ad elõ dalokat. Kiadványainak többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz telt házas koncert, lelkes, kitartó és fogékony közönség, valamint számos szakmai díj jelzi. Olyan szerzemények fûzõdnek a nevéhez, mint az Induljon a banzáj!, a Valami véget ért, az 1984, szólistaként a Hello, a Dúdolni halkan, az Indiántánc, az Ilyenek voltunk, a Végre, az Ikon, a Keresem az utam, az Ölelj meg újra vagy az Adj hitet.
A CD oldalon kilenc felvétel hallható: a címadó, vadonatúj Utazó címû szerzemény mellett a platinalemezes és Fonogram-díjas A katona imája album dalainak (A fénybe nézz, Szeress így) több verziója szerepel a korongon. A koncertfelvétel és a remixek mellett Ákos francia felkérésre írott nagyzenekari szerzeménye is ezen a kiadványon hallható elõször.

A DVD-oldalon az összes dal sztereóban és kétfajta kódolású 5.1- hanggal is megtalálható (DD5.1 és dts).
Ugyanitt kapott helyet a Szeress így és az Utazó címû dalhoz forgatott két új videóklip, a három új videónapló-bejegyzés az elmúlt idõszak munkálatairól és a klipforgatásokról, valamint egy koncertklip.
A gazdag tartalmat felvonultató kiadvány Emmer László fotóival, speciális DuraCase csomagolásban lát napvilágot.